עוד תקרית דיפלומטית בספורט. באליפות העולם בהוקי גלגיליות, סירבה הנבחרת המצרית לשחק נגד ישראל. לטענת השחקנים המצריים, ההוראה הגיעה משר הספורט המצרי באופן ישיר, שאיים בסגירת הענף במצרים. באליפות העולם בג'יו ג'יטסו סירב ספורטאי איראני להתמודד מול ישראלי.

נבחרת ישראל בהוקי גלגיליות, נמצאת בימים אלו באליפות העולם שמתקיימת באורוגוואי. ביום שישי האחרון, אמור היה להתקיים משחק בין נבחרת מצרים לבין נבחרת ישראל.

"היחסים בין שתי הנבחרות טובים מאוד". סיפר לפני המשחק אודי גדנקין, יו"ר ענף ההוקי גלגיליות, "ואף יש היכרות מוקדמת בין השחקנים והמאמנים, הערכה הדדית וידידות. משחק משותף בין הנבחרות היה חלום של שני הצדדים. הענף נמצא בצמיחה בשתי המדינות וציפינו למשחק כזה זמן רב".

אך לאחר מספר שעות מאותן מילים של היו"ר, הגיע הקפטן המצרי מלווה בשחקן נוסף ועדכן את הקפטן הישראלי כי המשחק המתוכנן לא יתקיים, הם מוותרים עליו ולוקחים על עצמם הפסד טכני. על פי השחקנים המצריים, שר הספורט המצרי התקשר מיד עם קבלת הידיעה כי מצרים אמורה לשחק נגד ישראל ודרש בתוקף כי השחקנים לא יעלו לשחק אחרת יסגור את ספורט ההוקי גלגיליות במדינה.

עוד הוסיף השר כי איננו מכיר בישראל כמדינה ואין זה ראוי שייערך משחק בין הנבחרות. עם היוודע התקרית, שיגר גדנקין מכתב מחאה בשם הספורטאים למשרד החוץ הישראלי על מנת לקבל סיוע בפתרון המצב.

תקרית דומה קרתה בשישי גם בווינה, אוסטריה, שם התרחשה אליפות העולם בג'יו ג'יטסו. על פי לו"ז התחרות, היה אמור להתמודד באליפות ספורטאי איראני בשם מנסורי דוואר מול הישראלי דודי בן זקן, אך האיראני סירב לעלות למזרן ולהילחם בישראלי. התקרית לא עצרה את הספורטאים הישראלים, הישראלי רועי פריינטה הגיע באותה התחרות למקום השלישי, ובן זקן למקום הרביעי בעולם.

הוקי גלגיליות (ONE)
איפה מצרים? (פול שניידמן)
 

שתי התקריות מצטרפות לאירועים אחרים בשנה האחרונה, כמו גם המקרה בקרב על אליפות העולם לנוער באגרוף תאילנדי שבו סירב מתחרה טורקי ללחוץ את ידו של הישראלי, שהוכתר לאלוף העולם.

נשיא התאחדות איל"ת (התאחדות ענפי הספורט הלא-אולימפיים), אריק קפלן: "הספורטאים הישראלים בחו"ל חשים בכל תחרות שנערכת, שגורמים מסוימים שמים שיקולים פוליטיים על השולחן, אך הספורטאים שלנו ממשיכים לייצג את ישראל בכבוד ולהביא להישגים מרשימים. אני מצטער שמערבבים ספורט ופוליטיקה, במיוחד עם מצרים, מדינה שאמורה להיות ביחסי שלום עם ישראל. העובדה שההוראה לא לעלות לשחק מגיעה ממקור פוליטי גבוה ולא מהשחקנים עצמם ואף בניגוד לרצונם, מוכיחה שיש בסיס לפעילות ספורטיבית בין העמים, אך חבל שקובעי ההחלטות מונעים זאת".

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה