ליגת האלופות בפורמט החדש, עם 36 קבוצות ומתכונת ליגה במקום שלב בתים, תהיה מהפכנית העונה. שלב הבתים המסורתי יפנה מקום לתחרות מורחבת בה יתמודדו המועדונים מול שמונה יריבות בתור התחלה (שתיים מכל אחת מ-4 הדרגים, אחת בבית ואחת בחוץ).
הטבלה הכללית תהיה משולבת עם כל הקבוצות, ללא קשר לאילו יריבות הן תפגושנה. עוד שינוי חשוב מאוד הוא ההגרלה, שתתקיים ב-29 באוגוסט במונאקו. לראשונה, תוכנת מחשב תקבע את היריבות של הקבוצות. זה עורר אין ספור חשדות בקרב האוהדים, שכן הם יעברו מלראות באופן ברור כיצד יד תמימה כביכול מחלקת את הקבוצות - כמו עד עכשיו - לכך שהם חייבים לסמוך על מה שהמחשב מחליט.
הנושא הזה וכן החשש ממתקפת סייבר, איום מוחשי היום עבור כל חברה גדולה, הם הסיכונים שאופ"א מתמודדת איתם עם שינוי כל כך דרסטי של הפורמט. בתדרוך לתקשורת, הסבירו ג'ורג'ו מרקטי, המזכיר הכללי של אופ"א, וטוביאס הדסטוק, ראש המפעלים של אופ"א, את ההליך בפירוט. אליהם ליווה דייויד גיל, ראש תחום הטכנולוגיה בחברת AE Live, חברת ה-IT שתהיה אחראית על ביצוע החלק הטכנולוגי בהגרלה.
כמה מהשאלות שעליהן ענו קשורות לאופן שבו הציבור יראה מחשב שמצייר את היריבות לכל קבוצה. יהיו ארבעה דרגים עם תשעה כדורים בכל אחד. כאשר נשלף כדור מדרג 1, המחשב יכריע באופן מיידי את שמונת היריבות המוקצות. מועדונים מאותה מדינה לא יכולים להתחרות זה בזה, ואף אחת לא יכולה להגריל שתי יריבות מאותה ליגה.
כאשר קבוצה מסיימת את חלקה בהגרלה, יגיע תורה של הקבוצה הבאה וכך הלאה עד שיוגרלו היריבות של כל אלו בדרג 1, כשבכל פעם תהיינה פחות אפשרויות, שכן חלק מהיריבות כבר הוקצו לקבוצות קודמות.
לאחר מכן, אותו הדבר ייעשה עם אלו שנמצאות בדרג 2 (שכבר יכירו את יריבותיהן מדרג 1), אלו בדרג 3 (שכבר יכירו את היריבות מדרג 1 ו-2) ואלו מדרג 4. בדוגמה ששימשה בהסבר של אופ"א, פ.ס.ז' הוגרלה נגד אינטר, ברצלונה, ארסנל, לברקוזן, פ.ס.וו, ספורטינג ליסבון, סלטיק ושטוטגרט, מה שמשקף את הקשיחות והעניין הגדולים יותר שהשלב הראשון של הטורניר יעורר בהשוואה לקודם.
לוח המשחקים יפורסם למחרת, כפי שקרה תמיד, גם באמצעות מערכת ממוחשבת שתבדיל בין קבוצות ממדינה למדינה על פי קריטריונים שונים. לסיכום, ליגת האלופות החדשה כבר כאן והחשש הראשון הוא בהגרלה שתהיה אוטומטית ואלקטרונית, עם כל המשתמע מכך מבחינת תיאוריות הקונספירציה.