כבר שנים שיש תחושה שרמת השיפוט הולכת ויורדת, לא רק בארץ, אלא מסביב לעולם. למרות הכל, המשכורות של אותם השופטים רק עולות מידי שנה והסכומים שהם עושים הם גדולים מאוד. עד כמה? ב’אתלטיק’ עשו בדיקה בדיוק כמה משלמים לאנשים עם המשרוקית בחמש הליגות הגדולות באירופה.
הליגה שמשלמת הכי הרבה לשופטים בממוצע היא הליגה הספרדית, אך בפוטנציאל השופטים של אנגליה יכולים להרוויח הכי הרבה. ב’לה ליגה’, שופט מקבל משכורת קבועה של 124,256 ליש”ט לשנה, לא כולל פר משחק, כאשר לכל משחק שופט מקבל עוד כ-4,000 ליש”ט. שופט ב-VAR מקבל 2,102 ליש”ט. יש גם בונוס של 21,929 ליש”ט על זכויות יוצרים והמדים שהם לובשים.
באנגליה בוחרים לתת משכורת לפי ותק ודרגה, אך הסקאלה נעה בין 73,191, ל-105,257 ועד ל-147,258 ליש”ט לשנה. מבחינת המשחקים, פר משחק שופט מקבל כ-1,116 או 837 ליש”ט, בין אם הוא על הדשא או ב-VAR. השיפור בתנאים לעומת ספרד מגיע בבונוסים, כאשר בפרמייר ליג השופטים מקבלים בונוסים על הביצועים שלהם וכמה משחקים גדולים הם שפטו.
ב’אתלטיק’ בדקו מה הליגה שהכי קרובה לחמש הגדולות בתשלומים ומצאו שליגת ה-MLS לא רק משלמת סכום יפה, אלא משלמת בערך באזורים של הליגה הספרדית והאנגלית ויותר משלוש הליגות הגדולות האחרות. לפי סדר ניתן למצוא לאחר מכן את הסרייה א’, אחר כך את הבונדסליגה ולסיום הליגה הצרפתית.
באיטליה משלמים באזור ה-75,000 ליש”ט לשנה וכ-3,000 פר משחק. בצרפת הסכומים יורדים לאזור כ-66,000 לשנה וכ-2,800 ליש”ט להתמודדות. הסכומים בליגה הגרמנית לא פורסמו בכתבה, אך נרשם שם שהם כאמור קצת פחות מהליגה האיטלקית וקצת יותר מהליגה הצרפתית.
מי שמעט שינתה את חוקי הפורמט היא הליגה הסעודית. לא מעט שופטים בוחרים ללכת לשפוט שם בהתאם לסכומים הגדולים שהליגה הזו מציעה. השופט האנגלי האגדי, מארק קלטנברג, אמר: “ אני פרשתי משיפוט באנגליה ועברתי לסעודיה, ידעתי שהסכומים שם יסדרו אותי עד לסוף החיים. הם הציעו לשנה 525,000 ליש”ט ולא יורדים לי מיסים שם.
עוד שופט אנגלי בכיר בימים הללו, מייקל אוליבר, שפט באפריל הקודם משחק בין אל נאסר של כריסטיאנו רונאלדו לאל הילאל. במשחק הזה אוליבר הרוויח 3,000 ליש”ט, סכום של כמעט פי שלושה למה שהוא עושה במשחק באנגליה. אוליבר גם שפט משחק באמירויות, משחק שכזכור עלה לכותרות לאחר שהצוות ששפט איתו שם שפט גם במשחק בין ליברפול לטוטנהאם כעבור 48 שעות בלבד, משחק שבו קיבלנו את אחת מטעויות השיפוט הגדולות בשנים האחרונות.