שר התרבות והספורט, מיקי זוהר, פנה לראש עיריית ר"ג, כרמל שאמה הכהן, בעניין אצטדיון ר"ג שהפך להיות ‘פיל לבן’. אצטדיון ר"ג היה הבית של  נבחרת ישראל במשך שנים רבות, עד שקמו אצטדיונים חדשים, והאצטדיון כבר היה יותר מדי ישן ולא ראוי לארח את משחקי הנבחרת.

מאז האצטדיון הפך למין 'פיל לבן' שלמעט משחקי ליגה לאומית או של נבחרות שונות, אין בו כל פעילות. גם משרדי ההתאחדות לכדורגל ששוכנים באצטדיון מיושנים מאוד.

ל-ONE נודע כי לאחרונה שר התרבות והספורט, מיקי זוהר, פנה בנושא לראש עיריית ר"ג, כרמל שאמה, כדי להתחיל להזיז את הדברים. יש לציין שהשטח עליו יושב האצטדיון, עם כל מה שסביבו, שווה מיליארדי שקלים.

מה יעלה בגורלו? אצטדיון רמת גן (איתי כהן)מה יעלה בגורלו? אצטדיון רמת גן (איתי כהן)

כדי להבין לעומק כמה הכל תקוע במשך שנים, עוד בשנת 2010  אבי לוזון שהיה יו"ר ההתאחדות, יחד עם צבי בר, דאז ראש עיריית ר"ג, קיימו מסיבת עיתונאים חגיגית בה הכריזו על פרויקט בניין אצטדיון לאומי חדש במקום האצטדיון הנוכחי עם כ-55 אלף מקומות ישיבה בעלות של כמיליארד שקל.

המימון לתכנית היה אמור להיות מבניית שטחי מגורים ומסחר במקביל. התכנית הייתה אמורה להיות בשיתוף עם מנהל מקרקעי ישראל. בשנת 2012 נציגים מארבעה משרדי אדריכלים בינלאומיים הגיעו לארץ מספרד, מגרמניה ושניים מאנגליה, במטרה לקדם את תכנונו מחדש של האצטדיון הלאומי.

רוצה לקדם את הנושא. מיקי זוהר (רדאד גרוצה לקדם את הנושא. מיקי זוהר (רדאד ג'בארה)

הנציגים שנבחרו מתוך למעלה מ-20 משרדים בינלאומיים המתמחים בנושא, הוזמנו למפגש במשרדי ההתאחדות בנוכחות ראש עיריית ר"ג, צבי בר, יוההתאחדות לכדורגל, אבי לוזון, וממלא מקום יו החברה הכלכלית בר"ג, עו"ד צביקה ניר.

עוד נכחו במפגש מתכננת מחוז ת"א מטעם רשות מקרקעי ישראל, גילי טסלר, ומתכננת המחוז מטעם משרד הפנים, המהנדסת נעמי אנג'ל. הנציגים עלו לאחד הבניינים הסמוכים לאצטדיון הלאומי וצפו בו במבט עילי ושוחחו ביניהם על תוכניות האדריכלות בו.

האדריכלים צופים באצטדיון ר"ג ב-2012 (ישראל מלובני)האדריכלים צופים באצטדיון ר"ג ב-2012 (ישראל מלובני)

עיריית ר"ג ערכה אף תחרות מבין משרדי אדריכלים בינלאומיים, והם הם הגישו הצעות שעלו להם מאות אלפי שקלים על העבודה שלהם. אך במועצת ההימורים התנגדו בזמנו לתכנית ובסופו של דבר לא היה לכך מימון.

חזרה למצב הנוכחי: כעת יש שתי אפשרויות. האחת היא לשפץ את האצטדיון בצורה מקיפה, שזה בעיקר בנייה מחדש של הצד המזרחי ודרומי. העלות מוערכת ב-100-150 מיליון שקל.

מנגד, האפשרות הנוספת היא פינוי האצטדיון והריסתו, ובנייה במקומו של מגדלי מגורים ומסחר. בתמורה לכך, ההתאחדות לכדורגל תקבל שטח חלופי בו יבנה אצטדיון חדש, מגרשי אימונים לטובת נבחרות ישראל ולמעשה הבית הלאומי של הכדורגל הישראלי במימון המדינה, וכל מי שירוויח מהפינוי הזה.

הפגישה ההיא בהתאחדות לכדורגל (ישראל מלובני)הפגישה ההיא בהתאחדות לכדורגל (ישראל מלובני)

בגלל ענייני השטח עליו יושב האצטדיון, שחלקו כנראה לא רק שייך לעיריית ר"ג בגלל כל מיני חילופי שטחים שערכו בעבר, כעת עניין  הסטטוס נמצא בבירור, ויצטרך בסופו של דבר להגיע לפתחו של שר הפנים, משה ארבל, ואריה דרעי, האיש החזק בש"ס.

לכל ברור כי המצב הנוכחי של האצטדיון לא יכול להימשך וחייבים לאחר שנים רבות לחתוך את העניין.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה