בזמן שמנצ'סטר סיטי חוגגת את הניצחון המשפטי המעורפל שלה מול הפרמייר ליג לאחר שבית הדין לבוררות קבע כי כללי הספונסרים של המועדון (APT) אינם חוקיים בחלקם, היריבות בליגה מתחילות להיערך להגנה.
ב’טלגרף’ דווח כי "תביעות על הפרת חוזה כפופות בדרך כלל למגבלת זמן של שש שנים, ובשל הטענות להפרות של מנצ'סטר סיטי שפורסמו על ידי דר שפיגל בנובמבר 2018, קיימת בליגה הרגשה שהמועדונים חייבים לפעול כדי לשמור על זכויותיהם בזמן ש'משפט המאה' בכדורגל ממשיך".
כלומר, לאחר פתיחת הדיון בעניין יותר מ-100 האשמות שהוגשו נגד מנצ'סטר סיטי בגין אי סדרים כלכליים ואי ציות לפייר פליי הפיננסי של הפרמייר ליג באמצע ספטמבר, ולאור ההחלטה הצפויה להתקבל בתחילת 2025, "המועדונים מקבלים ייעוץ משפטי בנושא לפני שיחליטו כיצד לפעול".
במקרה שהוועדה העצמאית האחראית לשפוט את המועדון תפסוק לטובת הפרמייר ליג: "צפוי שמנצ'סטר סיטי תקבל הודעות משפטיות ממועדונים יריבים שיזהרו לשמור על זכויותיהם לתבוע פיצויים".
הכל תלוי, כמובן, בהחלטת הפאנל העצמאי של השופטים. ב’טלגרף’ הסבירו ש"מכתב שמירת זכויות נשלח בדרך כלל כאשר צד מודע לעובדות שעשויות להוות הפרת חוזה, אך נדרש לו זמן לחקור ולבחון את האפשרויות, והוא מבקש לשמור על זכויותיו בינתיים. חוק ההתיישנות משנת 1980 קובע תקופה של שש שנים מרגע שנודע על הפרה אפשרית תוך שימוש במידת זהירות סבירה".
לסיכום, העונשים האפשריים, ביניהם סנקציות כספיות, הפחתת נקודות, הרחקה מהליגה או שלילת תארים, שמנצ'סטר סיטי עשויה להתמודד איתם לאחר סיום הדיון בלונדון, יתווספו לפעולות משפטיות נוספות מצד יריבותיה.