כבר תקופה ארוכה יש רינונים והרבה טענות כביכול על דברים המתרחשים בליגה א'. כעת, אחד מהאנשים המרכזיים שאחראי על קבוצה בליגה א' נותן לנו מבט מקרוב על מה שקורה לכאורה בליגה הזו כפי שהוא עובר ורואה.

בשיחה הוא מספר וטוען כי: "הליגה פושעת, יש הימורים לא חוקיים על הרבה כסף. ברגע שהרבה כסף מתגלגל זה משפיע על הכל. מעורבים בכך מאמנים, סוכנים ופעילים". עוד הוא מוסיף כי: "מאמנים דואגים להביא שחקנים שאין להם מושג ואז מתחלקים איתם. סוכנים מציעים שחקנים ויוצרים איתם קשר כי הם אחרי זה קשורים לכל התעשייה הזו".

עוד הוא מציין כי: "עושים שירקס, הרגשנו זאת גם על בשרנו. כאשר יש קבוצות במצוקה, באים אליך עם כל מיני רעיונות, אבל כאשר פנו אלינו העפנו אותם לכל הרוחות, לא רצינו לשמוע על כך".

ההערכה היא כי אתרים בחו"ל במזרח הרחוק קשורים לתעשיית ההימורים הלא חוקיים בכדורגל הישראלי, כאשר הם פועלים על ידי סוכנים שונים שמופעלים בישראל שמגיעים למגרשי הכדורגל בליגות הנמוכות. הם אלו שנותנים לכאורה הוראות לשחקנים במהלך המשחקים בהתאם להימורים שיש על אותו משחק לכאורה.

"כשקבוצות במצוקה, באים אליך עם כל מיני רעיונות" (רויטרס)"כשקבוצות במצוקה, באים אליך עם כל מיני רעיונות" (רויטרס)

החשד הוא כי תעשיית ההימורים הזו פועלת למעשה בחלק ממשחקי ליגה א' וגם פורחת בחלק ממשחקי ליגה ב'. במהלך המשחקים, לפתע נראים אותם סוכנים שמופעלים מראים במהלך משחקים את הטלפון למאמן אחת הקבוצות. מה אותו מאמן ראה? האם זה השפיע לאחר מכן על מה שקרה על כר הדשא? תפעילו את הדמיון שלכם על מה שככל הנראה קרה לאחר מכן לכאורה בעקבות השיחות.  

בנוסף לכך, קבוצות חששות לקראת מחזורי ההכרעה על אפשרויות שמשחקים לא היו לכאורה כשרים, וערכו פנייה להתאחדות לכדורגל בבקשה לפקח מקרוב על מה שקורה, כולל הפעלת חברת חקירות וכל האמצעים האפשריים שיש ברשותה שהם לא בדיוק רבים, כי אין להם את הסמכויות שיש בידי המשטרה.

אך כיום יש אפשרויות של חקירה מגוונות במיוחד, מעקב אחרי רשתות חברתיות וכו'. שוק ההימורים הלא חוקיים בישראל נאמד סביב 10-15 מיליארד שקלים בשנה. לפי מרכז המחקר והמידע של הכנסת, במסגרת סקירה על הימורים לא חוקיים בישראל - נתונים ומדיניות שפורסם בסוף אוקטובר 2022 על תעשיית ההימורים הלא חוקיים בישראל, המשטרה מתקשה מאוד להתמודד עם התופעה. 

המשטרה מתקשה להתמודד עם תופעת ההימורים (רדאד ג'בארה)המשטרה מתקשה להתמודד עם תופעת ההימורים (רדאד ג'בארה)

בין שנת 2015 לאפריל 2022 פעל במשטרה כוח משימה "הימורים באינטרנט" במסגרת יחידת להב 433. פעילות  הכוח בתחום ההימורים הופסקה לאחרונה בעקבות שינויים בסדרי העדיפויות של כלל הפעילות המשטרתית. במהלך שבע שנות הפעילות של כוח המשימה נחקרו עשר פרשיות הימורים ונתפס סכום כולל של כ-200 מיליון שקלים.

סך התפיסות האלו רחוק מהיקף ההימורים הלא חוקיים על פי אומדן המשטרה, שהוא כאמור 10-15 מיליארד שקלים בכל שנה. לפי נתונים אלו, במהלך פעילות כוח המשימה נתפסו 2-3 פרומיל מהיקף ההימורים המשוער בישראל.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה