מונדיאל ללא נציגות אירופאיות? פקידי האיחוד האירופי דנו היום (רביעי) באפשרות להחרים את גביע העולם ב-2018 שעתיד להיערך ברוסיה, בתגובה למעורבות הצבאית של המדינה באוקראינה.

המהלך הפוטנציאלי הוא חלק מהרחבת הסנקציות נגד מוסקבה אם האלימות במזרח אוקראינה תימשך. החרמתה של רוסיה מאירוח גביע העולם הוא האחרון ברשימה של איומים נגד מדיניות פוטין, שתגיע עד לפסגת נאט"ו שתיערך מחר בוויילס.

כשהבדלנים ממשיכים להתקדם במזרח אוקראינה, ובקייב טוענים כי כוחות רוסים הופיעו בערים ברחבי האזור, האיחוד האירופי ונאט"ו מתכוננים להכות בחזרה בדיפלומטיות.

מלבד האפשרות שתאסור על שחקני כדורגל מלשחק בגביע העולם, פקידים מערביים עשויים גם לבקש את להקפיא את הספורטאים, האמנים ואנשי העסקים הרוסים מאירועים בינלאומיים.

פאביו קאפלו (רויטרס)
פאביו קאפלו. לא יהיו מתמודדות מאירופה בגביע העולם? (רויטרס)
 

נשיא גרמניה, יואכים גאוק, אמר אתמול כי: "רוסיה ניתקה השותפות שלה עם אירופה", ואילו שר החוץ של בריטניה, פיליפ המונד, אמר: "רוסיה בחרה את תפקידו של המצורע, ולא של השותף".

נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, מתגאה ביכולתה של ארצו לספק הזדמנויות ספורט גדולות. אולימפיאדת חורף 2014, שנערכה בעיר סוצ'י בים השחור, הפכה את המשחקים האולימפיים ליקרים ביותר בהיסטוריה, כאשר זה עלה לרוסיה כמעט 31 מיליארד יורו.

התקציב למונדיאל 2018 צפוי להיות צנוע יותר, 12 מיליארד. יהיו 12 אצטדיונים המשתרעים על פני 11 ערים. בהיסטוריה של הספורט  היו כבר חרמות בין המערב לרוסיה. ארצות הברית סירבה לשלוח ספורטאים לאולימפיאדת 1980 במוסקבה, לאחר שכוחות סובייטיים פלשו לאפגניסטן. בתגובה, מדינות הגוש המזרחי החרימו את האולימפיאדה ב-1984 בלוס אנג'לס.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה