כמה רעש מסוגל לעשות תינוק אחד? גם הערב (חמישי) באירוע לציון 20 שנים למדליה האולימפית הראשונה של ישראל שערך הוועד האולימפי, הורגשו הדים מהסערה הציבורית האחרונה סביב הקמיע של המשלחת האולימפית.

"אני לא בטוח ששיא עולמי יעשה כזה רעש בעיתונות", התייחס לנושא יו"ר הוועד האולימפי, צבי ורשביאק במהלך נאומו באירוע, "רצינו למצוא חברה מסחרית עם הסמל הכי מקובל בישראל, הכי פופולארי, אמרנו שהילד של במבה שכולנו גדלנו עליו הוא אחד שמקובל על כולם ויכול לאחד את כולם. כשראינו את התגובה ביטלנו, למרות שקיבלנו טלפונים מעיתונאים שאמרו שאם היו יודעים שזה לא יחליף את הסמל הם היו כותבים אחרת. אנחנו קשובים לצרכי הציבור ורוצים ללכד ולא לפרק. עברו עלינו ימים לא קלים, יחד עם זאת גם היום אנחנו מקבלים הצעות כולל ממשרדי ממשלה לגבי איזה קמע צריך להיות".

"24 השעות לא ירפו את ידינו", הוסיף מנכ"ל הוועד האולימפי, אפרים זינגר, "נמשיך לפעול לגייס משאבים ביתר נחישות אבל אולי קצת יותר ברגישות". בשלב זה פנה זינגר באנגלית אל האורחים מחו"ל והסביר להם מעט על הסערה שעוררה פרשת הקמיע ואמר כי "דיברו בתקשורת על הנושא הזה יותר מאשר על הטילים מעזה".

אבל חוץ מ"במבה" וספיחיה, היה גם אירוע. יעל ארד, המדליסטית הראשונה של ישראל, שבאולימפיאדת ברצלונה 1992 זכתה במדליית כסף בג'ודו נשאה דברים: "אי אפשר להאמין כמה אולימפיאדה זה אירוע מלחיץ, צריך לתת הכל ביום אחד נתון. לא נולדתי יעל ארד, הייתי יעל הקטנה מת"א ואם עשיתי את זה אז כל אחד יכול. החלטתי כבר בגיל 16 שאני רוצה להיות הכי טובה בעולם, הבנתי שאלופים הם רק בני אדם. הדבר הראשון שאמרתי במסיבת העיתונאים אחרי המדליה הייתה שהספורט הישראלי חי וביקשתי להקדיש את המדליה למשפחות של הקורבנות מהטבח באולימפיאדת מינכן".

ורשביאק: חשבנו שהתינוק יכול לאחד

האורח הנכבד ביותר מחו"ל שהגיע לטקס הוא דיק פוסברי, הקופץ לגובה שבאולימפיאדת 1968 הדהים את העולם עם סגנון קפיצה חדש שהוביל אותו למדליית זהב. עד היום זהו הסגנון היחיד בו קופצים כיום לגובה והוא מוכר כ"קפיצת פוסברי".

דימה קרויטר, ציב ורשביאק, דיק פוסברי ודניאל פרנקל (שי לוי)
דימה קרויטר, ציב ורשביאק, דיק פוסברי ודניאל פרנקל (שי לוי)
 

"יש לנו כספורטאים אולימפיים מחויבות לספק השראה לאחרים", אמר פוסברי באירוע, "הצלחה באולימפיאדה דורשת איזון מנטאלי, גופני ורוחני. לא בזכות המדע יצרתי טכניקה שהפכה לאוניברסלית, היה משהו יותר מזה. בעזרת המדע אנחנו מגלים כיצד להפוך אתלטים לטובים יותר, אבל בסופו של דבר זה האיזון בין המוח, הגוף והרוח. אנחנו ממשיכים לנפץ מחסומים".

יעל ארד (שי לוי)
יעל ארד, זוכת המדליה האולימפית הראשונה (שי לוי)
 

אסתר רוט שחמורוב ויעל ארד (שי לוי)
אסתר רוט שחמורוב ויעל ארד (שי לוי)
 

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה