פיפ"א הודיעה היום (שני) כי היא צפויה לתת אור ירוק להכנסת טכנולוגיה חדישה למגרשים, שבאמצעותה יהיה ניתן לדעת אם הכדור עבר את הקו ברגעי מחלוקת. הטכנולוגיה צפויה להיכנס למגרשים שונים ב-2013 אם המערכת תוכיח את עצמה כיעילה בזמן משחק.

כרגע על הפרק עומדות שתי מערכות שאושרו כדי לבחון רגעי מחלוקת שאותם השופטים מתקשים לראות. הראשונה היא של חברת "גול-רף" והשניה מתוצרת בריטניה ונקראת "הוק-איי" (עין-הנץ). במערכת השניה והמוכרת יותר לחובבי הספורט, משתמשים לרוב בטורנירי הטניס הגדולים.

במהלך הקיץ קרוב תבוצענה בדיקות קפדניות על שתי המערכות כדי לבדוק אם קיימות בעיות כלשהן בהפעלתן. אם התאחדות הכדורגל עולמית תאשר את אחת המערכות לשימוש, היא לא תיכנס לפעולה בעונה הקרובה, אבל קיים סיכוי גדול שהיא תופעל בגביע העולם ב-2014 בברזיל.

נשיא פיפ"א, ספ בלאטר, שדווקא התנגד למערכת שכזו במונדיאל 2010, תומך בה כעת. הרגע הגדול שהיה שנוי במחלוקת בדרום אפריקה היה הכדור שעבר את הקו במשחק בין אנגליה לגרמניה, אחרי בעיטה של פרנק למפארד. השופטים לא אישרו שער, למרות שבצילומי הטלוויזיה היה ברור לגמרי שהכדור עבר את הקו.

ספ בלאטר עם גביע העולם. הטכנולוגיה תיכנס במונדיאל? (GettyImages)
ספ בלאטר עם גביע העולם. הטכנולוגיה תיכנס במונדיאל? (GettyImages)
 

מטבע הדברים, התקנת המערכת לא תיעשה במשחקים מקומיים (ובטח שלא בליגת העל שלנו), אבל במשחקים רמי-דרג, צפוי להתבצע שימוש בטכנולוגיה. לפי הערכות שונות, מערכת עין-הנץ הבריטית זוכה לעדיפות מכיוון שכבר נעשה בה שימוש בענפי ספורט אחרים והיא הוכחה כמדויקת.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה