ריאל מדריד וברצלונה הינם מועדוני הכדורגל העשירים ביותר בתבל, זו שנה שלישית ברציפות, לפי המדד השנתי של חברת "ראיית החשבון והייעוץ דלויט העולמית" המסתיים בכל שנה בחודש יוני.

הבלאנקוס המשיכו במגמת ההתעשרות כאשר השנה החולפת העמיקה את עושרם. כבר שבע שנים שבכל שנה שפלורנטינו פרס וחבריו להנהלת ריאל מדריד הופכים אותה לעשירה יותר ויותר.

בזכות הישג זה משווה ריאל מדריד את שיאה של מנצ'סטר יונייטד מ-1997-2004 עת סיימה בכל שנה כמועדון העשיר בעולם. כעת, בחשבון הבנק של ריאל נמצאים כ-636 מיליון דולר, עלייה של כתשע אחוז ביחס לשנה שעברה. חלוקת הרווחים של המדרידאים מורכבת מ-36% ממכירות, פרסומות וחסויות, 26% ממכירת כרטיסים ו-38% מהסכמי שידור.

בארסה אמנם מפגרת אחרי ריאל בשבע נקודות בצמרת טבלת הלה ליגה אך בתחום הפיננסי הם יכולים להיות מרוצים עם עלייה ברווחים בשיעור של 13 אחוזים הוליכו אותה ל-599 מיליון דולר.

העלייה הדרסטית הגיעה בזכות הניצחון בגמר ליגת האלופות שהביאה סכום בלתי מבוטל של 68 מיליון דולר וחוזה האימוץ האסטרונומי של הקבוצה עם "קטאר פאונדיישן" המזרים לקופת הבלאוגרנה כ-40 מיליון דולר מדי שנה. לצורך ההשוואה תקציבה השנית של מוליכת ליגת העל, עירוני קריית שמונה, הוא 15 מיליון שקל.

סנדרו רוסל. אין לו במה להתבייש (רויטרס)
סנדרו רוסל. אין לו במה להתבייש (רויטרס)
 
במקום השלישי נמצאת מנצ'סטר יונייטד שברשותה כ-487.2 מיליון דולר. במדד השנה הבאה השדים האדומים אמורים לרדת בטבלה בצורה משמעותית עקב הדחתם המוקדמת מליגת האלופות. מעבר לכך, בגלל נסיגתה הצפויה של יונייטד הפערים בין שתי הראשונות, ריאל מדריד וברצלונה, ליתר המועדונים יגדלו.

במקום הרביעי נמצאת באיירן מינכן עם 426.6 מיליון דולר. את העשירייה הבכירה סוגרות: ארסנל, צ'לסי, מילאן, אינטר, ליברפול ושאלקה.

“ברצלונה מתחילה לצמצם פערים מריאל מדריד", סיפר חבר קבוצת דלויט ספורט ביזנס, דן ג'ונס, האחראית על החישוב. “בשורה התחתונה, מה שיקבע בשנים הקרובות את המועדונים בשני המקומות הראשונים הם הישגיהם על כר הדשא. על אחת כמה וכמה בליגת האלופות". הוכחה לדברי ג'ונס אפשר להשיג מהמקום ה-11 אותו נטלה טוטנהאם ממנצ'סטר סיטי בזכות העפלתה לרבע גמר ליגת האלופות אשתקד.

ונגר. ארסנל בעשירייה הראשונה, אך המנג´ר עדיין חסכן (רויטרס)
ונגר. ארסנל בעשירייה הראשונה, אך המנג´ר עדיין חסכן (רויטרס)
 
במדד השנה הבאה הן תחליפנה מקומות בשנית משום שבזמן שהסיטיזנס השתתפו בשלב הבתים של ליגת האלופות ונשרו לליגה האירופית, התרנגולים הודחו מהליגה האירופית כבר לאחר שלב הבתים.

הכניסות החדשות ל-20 המקומות הראשונים מגיעות מנאפולי, ולנסיה והקבוצה עם ממוצע הקהל הגדול ביותר בעולם, בורוסיה דורטמונד, שבכל אחד ממשחקי ממלאים את הוושטפאלן שטאדיון ממלאים כ-80,720 צופים. האלופה היחידה מחמשת הליגות הבכירות באירופה: האנגלית, הספרדית, הצרפתית, האיטלקית והגרמנית שלא נכנסה ל-20 המקומות הראשונים היא אלופת צרפת, ליל.

באלוטלי ואגוארו. גם ממקום 12 בעולם סיטי ממשיכה לרכוש כל מה שזז (GettyImages)
גם ממקום 12 בעולם סיטי ממשיכה לרכוש כל מה שזז (GettyImages)
 
חישוב חשבונן הכולל של 20 המוליכות מציג שברשותן כ-5.8 מיליארד דולר, עלייה של שלושה אחוזים ביחס לאשתקד. הנתון המדאיג מגיע מהיחלשותן של הקבוצות הברזילאיות ששתי הקבוצות מהעיר, סאו פאולו, קורינתיאנס וסאו פאולו הן היחידות שנכנסו ל-50 המקומות הראשונים.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה