המלחמה החלה. אלכס פרגוסון וארסן ונגר פנו למאמן הנבחרת הבריטית למשחקים האולימפיים בלונדון 2012, סטיוארט פירס, והודיעו לו: אנו לא מעוניינים ששחקנינו יזומנו למשחקים.
הסיבה המרכזית לכך הינה העומס שעלול להיווצר על השחקנים שייקחו חלק בהשתתפות נבחרת אנגליה ביורו 2012 בין התאריכים 08/06-01/07 כאשר תחרויות הכדורגל במשחקים האולימפיים תשוחקנה בתאריכים: 25/07-11/08. זמן רב למנוחה לא יהיה לשחקנים משום שהליגה האנגלית תסתיים ב-13 במאי ואם קבוצה אנגלית תעפיל לגמר ליגת האלופות אזי עונתה אף תסתיים שישה ימים לאחר מכן.
מדובר בעומס אדיר שמצפה לשחקנים המשתתפים. כזכור, בנבחרות הכדורגל במשחקי האולימפיים מותר לשתף אך ורק שחקנים עד גיל 23 ואליהם לצרף שלושה נוספים מעל לגיל זה. המועמדים הבכירים למלא את משבצת שלושת הנוספים הם שחקני מנצ'סטר יונייטד בעבר ובהווה: דייויד בקהאם אשר אמור לחזור לשחק בקרוב ביבשת הישנה, וויין רוני וראיין גיגס.
על האחרון ארסן ונגר דווקא לא שש להמליץ לצרף לנבחרת שלא כונסה מאז המשחקים האולימפיים במינכן 1972: “יהיה טוב אם הנבחרת תצליח אך חייבים למצוא פיתרון הגיוני. אשמח אם ראיין גיגס יוליך את הנבחרת ולא בגלל שהוא לא שחקן שני אלא משום שמעולם הוא לא זכה להשתתף במסגרת כדורגל בינלאומית מעולם במדי וויילס".
|
ראיין גיגס במדי ווילס. ונגר רוצה לשלוח אותו (GettyImages) |
|
|
ארסנל ומנצ'סטר יונייטד הן הקבוצות שעלולות להיפגע בצורה הקשה ביותר מהזימונים לנבחרת בריטניה עקב ריבוי שחקניה הבריטיים הצעירים. שחקנים שיזומנו כמעט בוודאות מהתותחנים הינם: ת'או וולקוט, ארון ראמזי, ג'ק ווילשר, קירן גיבס ואלכס אוקסלייד-צ'מברליין.
מצידם של השדים האדומים השחקנים שיזומנו כנראה הם: פיל ג'ונס, ג'וני אבאנס, דני וולבק, טום קלברלי וכריס סמולינג. המנג'ר של מנצ'סטר יונייטד, אלכס פרגוסון, אמר: “השחקנים זקוקים למנוחה ולאימוני טרום העונה. המטרה במנוחה הזו היא שיחלימו מפציעות קטנות מהן סבלו במהלך העונה. אין כמו הלחץ שבו נמצאים שחקנים בליגה האנגלית".
מאמני צ'לסי וטוטנהאם, אנדרה וילאש בואש והארי רדנאפ, הודיעו כי לא יערימו קשיים על פירס. לאחרון קל לאשר משום שהשחקן הבכיר שיזומן מהתרנגולים הינו גארת' בייל הוולשי שלא ייקח חלק ביורו.
|
מאמן הנבחרת הבריטית סטיוארט פירס (רויטרס) |
|
|
הבעיה המרכזית של ראשי הנבחרת האולימפית טמונה בכך שפיפ"א אינה יכולה לחייב קבוצות לשחרר את שחקניהן לנבחרות שמשתתפות במשחקים האולימפיים, בשונה ממסגרות של פיפ"א וההתאחדויות היבשתיות.
הנבחרת הבריטית לקחה חלק ב-11 מתוך 23 התחרויות הקודמות. היא תנסה לזכות בתואר לראשונה מזה 100 שנה לאחר שזכתה בו פעמיים ברציפות, ב-1908 בלונדון וב-1912 בשטוקהולם. האלופה המכהנת, ארגנטינה, לא תגן על תוארה לאחר שלא סיימה בשני המקומות הראשונים בקופה אמריקה עד גיל 20.