אם מישהו היה זקוק להוכחה נוספת לכך שהכדורסל באירופה מדשדש וסובל מחוסר עניין, הוא קיבל אותה עם פרסום מחקר מיוחד שבדק כמה הוציאו ביבשת על זכויות שידור טלוויזיוניות של אירועי ספורט.

באופן לא מפתיע, גופי השידור בחמש המדינות המובילות באירופה: אנגליה, גרמניה, איטליה, ספרד וצרפת, העדיפו להשקיע בכדורגל, שמוביל בבטחה עם 79 אחוז מהכספים שהוצאו על הזכויות. בסך הכל הוציאו בחמש המדינות על זכויות השידור הספורטיביות כ-8.5 מיליארד דולר. המחקר נערך על ידי חברת Sport Business.

במקום השני, הרבה אחרי הכדורגל, ניצב ענף הפורמולה 1, בו השקיעו 4.4 אחוזים מסך כספי הזכויות. ראגבי במקום השלישי עם 4 אחוזים, המשחקים האולימפיים (אולימפיאדת החורף מהשנה שעברה ואולימפיאדת לונדון 2012) עם 2.2 אחוזים ואילו הטניס במקום החמישי עם 1.9 אחוזים. הכדורסל הרחק מאחור.

אנגליה היא השוק הגדול ביותר בכל הקשור להוצאה שנתית על זכויות שידור של אירועי ספורט, 2.5 מיליארד דולר, אז דווקא ההשקעה בכדורגל הייתה קטנה יותר באופן יחסי מהמדינות האחרות, 71 אחוז מההוצאה.

רוני כובש את השלישי מול צ´ך (רויטרס)
רוני כובש את השלישי מול צ´ך. לכדורגל אין תחרות (רויטרס)
 

יש להדגיש כי המחירים התנפחו בשנים האחרונות בעיקר כתוצאה מנכונות רשתות המשדרות בערוצים בתשלום, בעיקר 'סקיי', לשלם סכומי עתק עבור הזכויות. מבין החמש, רק בגרמניה עיקר הכסף לזכויות השידור מגיע מגופי הברודקאסט המשדרים בערוצים פתוחים. גם בישראל החלק שמשלמת צ'רלטון על שידור המשחקים המשניים עולה על התשלום המתקבל מערוץ 1 בגין שידור המשחק המרכזי.

באיטליה בולט במיוחד היחס הדומיננטי לטובת הערוצים בתשלום בכל הקשור להוצאות על זכויות, 80 אחוז מגיע מרשתות הפועלות בשיטת 'שלם וצפה'. זאת בעיקר עקב התחרות והיריבות בין סקיי של רופרט מרדוק ל'מדיהסאט' שבבעלות סילביו ברלוסקוני.

ראגבי - אירלנד (רויטרס)
ראגבי. תופס תאוצה בפופולאריות באירופה (רויטרס)
 

התבססות הראגבי במקום השלישי הושגה בעיקר בשל הפופולאריות העצומה לה הוא זוכה באנגליה ובצרפת, כאשר בשתי המדינות הללו מושקע בענף כ-8 אחוזים מסך הכספים על זכויות שידור.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה