הרבה ביקורת הוטחה במשך השנים בראש ממשלת בריטניה לשעבר מרגרט תאצ'ר, שכונתה בעבר 'אשת הברזל', בעיקר עקב מדיניותה הכלכלית השמרנית האולטרה-קפיטליסטית ושבירת כוחם של ארגוני העובדים. כעת היא מואשמת אותה גם במצב הספורט בבריטניה, בדגש על הכדורגל. 

מנג'ר ווסטהאם הטרי, סם אלרדייס, תקף את את מדיניות השוק החופשי הקיצונית שהובילה תאצ'ר במאמר שפרסם ב'סאן': "מאז שמרגרט תאצ'ר עצרה את התשלומים למורים עבור אימון ילדים אחרי שעות בית הספר, כל ענפי הספורט התחרותיים נמחקו". 

"הילדים היום שמנים ולא שומרים על כושר", כתב עוד אלרדייס. "כל האתלטים הצעירים המוכשרים נעלמו, אז אנחנו מקבלים שחקנים ברמה פחות גבוהה".

מחקר עדכני מגלה כי אחד מכל שלושה ילדים בריטים סובל מעודף משקל, כאשר 32 אחוז מהילדים עוסקים בספורט פחות משעה אחת במשך השבוע. במהלך 20 השנה האחרונות, כ-5,000 מגרשי משחקים בשטחי בתי הספר נמכרו או נהרסו, כאשר נבחרת אנגליה מנסה לשחזר את ההישג הגדול מ-1966 אך בכל מונדיאל, או יורו, חווים הבריטים בעיקר מפח נפש. 

אלרדייס, מאמין אדוק בחינוך לספורט, היה בצעירותו אצן למרחק של 200 מטר, קופץ משולשת, שחקן קריקט חובב ושחיין שייצג את העיירה בה גדל. "ילדים כבר לא עושים זאת יותר. כל ענפי הספורט בהם השתתפתי הקנו לי את היכולות להיות כדורגלן בליגת העל של אנגליה", אמר.

אלרדייס (GettyImages)
אלרדייס. "רק ילדי עשירים יכולים להתאמן" (GettyImages)
 

מאמן בלקבורן לשעבר התייחס גם לפערים הכלכליים, שהתרחבו בעקבות מדיניות הקפיטליזם הדורסנית של תאצ'ר, והשלכותיהם. "פעם כדורגל היה משחק של מעמד הפועלים, אבל עכשיו רק בבתי ספר פרטיים ילדים יכולים להתאמן כמו שצריך ולזכות בהזדמנויות להשתתף בענפי ספורט שונים כמו שאני ולהנות מספורט. וגם הילדים שכן מקבלים את ההזדמנות הזאת, מעדיפים בסוף רוגבי".

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה