בדיון היום (שני) בוועדת החינוך, התרבות והספורט של הכנסת, גנב חבר הכנסת, דב חנין, את ההצגה, כשהציע לקדם בחוק הכרה במעמדם של ארגוני האוהדים בכל הקשור להחלטות המתקבלות במועדון. 

המשך הדיון בחוק עצמו, שבמרכזו קביעת כלל אתיקה מקצועית, נדחה לעוד כשבועיים, לאחר שעדיין ישנם פערים משמעותיים בין משרד הספורט לבין האיגודים השונים, בעיקר הוועד האולימפי. 

נקודת המחלוקת העיקרית נוגעת לסעיף לפיו באיגוד או התאחדות לא יכהן אדם שהורשע בעבירה אשר מספיק חמורה לפי נציג משרד הספורט. בהתאחדות לכדורגל ואיגוד הכדורסל, כמו גם בוועד האולימפי, מתנגדים כי משרד הספורט יהיה הסמכות בנושא. מנגד, במשרד המשפטים תומכים בעמדת משרד הספורט בשל חוק המרשם הפלילי, שמטרתו בין היתר מניעת העברת מידע אישי לגורמים ציבוריים. 

להצעת חבר הכנסת חנין, לקדם בחקיקה את נושא מעמד האוהדים, הובעה התנגדות מצד שרת הספורט, לימור לבנת, וכן ההתאחדות לכדורגל, שאינם חושבים כי ראוי להכניס את הנושא לחקיקה. 

"ודאי שהם מתנגדים, המצב הנוכחי, בו הם מנהלים את העניינים, נוח להם", אמר חנין ל-ONE. "התקנון חייב לקבוע איך מתייחסים לארגון אוהדים וארגוני אוהדים ואת הדרך בה יוכלו להביע את דעתם. זה חייב להיות בחקיקה, אחרת לא יגנו על האוהדים. מבחינתי זה צעד חשוב במערכת דמוקרטית", ציין חבר הכנסת. 

דב חנין (גיא בן זיו)
דב חנין: "התקנון חייב לקבוע איך מתייחסים לארגון אוהדים" (גיא בן זיו)
 

חנין הוסיף כי יגייס חברי כנסת נוספים מוועדת החינוך כדי להכניס את התוספת בעניין האוהדים לחוק הספורט, לקראת ההצבעה בקריאה שניה ושלישית הצפויה בסוף החודש. הוא נתן כדוגמה את גרמניה, שם לאוהדים יש מעמד מיוחד. יש להזכיר כי בגרמניה גם לא יכול להיות מצב שגורם מבחוץ ירכוש את המועדון, כאשר 51 אחוז ממניות הקבוצה נשארות בידי הקהילה. "מבחינתי זה המצב האידיאלי", אמר חנין: "אבל יש עוד דרך לשם, צעד צעד".    

אריה אלתר ואורי שילה (גיא בן זיו)
יו"ר ארגון השחקנים, אריה אלתר ומנכ"ל ההתאחדות, אורי שילה (גיא בן זיו)
 
רונית תירוש (גיא בן זיו)
רונית תירוש במהלך הדיון (גיא בן זיו)
 
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה