האם הכדורגל האירופי הולך בדרכי ה-NBA? אנדרה טרברסו, יו"ר רישוי רישיונות באופ"א, ציין כי הסיבה העיקרית להפסדי המועדונים היא סכומי העתק המשולמים בגין העברות כדורגלנים ומשכורות והדגיש ירידה בשכר הכדורגלנים הכרחי כדי לעמוד בסטנדרטים החדשים.
"תקנות הפיקוח יתפקדו למעשה כמעין תקרת שכר. בהרבה מועדונים נצטרך לחתוך בשכר", אמר טרברסו, האחראי על יישום תקנות ההוגנות הפיננסית בכנס העסקים והכדורגל soccerex במנצ'סטר, שיינעל הערב.
לפי הערכת אופ"א, בסיכום 2010 יתגלה כי חובות המועדונים האירופיים גדלו באופן משמעותי. כזכור, ב-2009 הסתכמו הפסדי מועדוני הכדורגל ב-1.2 מיליארד יורו (1.69 מיליארד דולר). ב-2010, להערת טברסקו, ההפסדים גדלו ב-50 אחוז.
"אנחנו אוספים כעת את הנתונים של 2010 ושמנו לב שהמצב הפך לגרוע הרבה יותר, בכל הליגות הגדולות", כך אמר טרברסו, שביקר לפני חודשיים בישראל בכנס בנושא המדיניות הכלכלית החדשה של אופ"א, ההוגנות הפיננסית שאוסרת על מועדונים להיכנס לחובות.
החל מה-1 ביוני לאופ"א תהיה הסמכות להרחיק קבוצות מאירופה במקרה שאלה יהיו חייבות כסף לשחקנים או לקבוצות אחרות. כך לדוגמה, הפועל ת"א הסדירה את החובות לשחקניה מול הבקרה התקציבית ותוכל להשתתף במפעלים האירופיים בעונה הקרובה.
|
הפועל באימון. למי שדאג, יכול להירגע (דרור רוזנפלד) |
|
|
בהמשך, לפי מדיניות הפייננשיאל פייר פליי, יחוייבו מועדונים שירצו להשתתף בגביעי אירופה להציג איזון תקציבי, ללא הזרמה מלאכותית מכיסו של בעלים עשיר. החל מעונת 2013-14 קבוצות ייענשו אם לא יחרגו מכך.
טרברסו הוסיף כי "החשבונות של 2010 מתייחסים לתקופה בה תקנות הפייננשיאל פייר פליי טרם אושרו. כך שלדעתי ההשפעה של המדיניות החדשה תיראה רק החל מהשנה הבאה".
הוא גם הביע דאגה מחוסר הפיזור של כשרונות הכדורגל, אשר בגלל הכסף הגדול מרוכזים במקומות מסויימים. טרברסו ציין כי אחד מהשלכות החוק החדש עשוי להיות פיזור נרחב יותר של השחקנים בין הקבוצות ולא רק במועדונים העשירים.