ראשי ויאריאל וסביליה מובילים את ההתנגדות להסכם זכויות השידור החדש עבור 'לה ליגה', אותו ניסחו במשותף נציגי ברצלונה וריאל מדריד.
לפי ההסכם הקיבוצי המוצע, בו תומכות שתי הגדולות, כל קבוצות הליגה יקבלו יחד 850 מיליון יורו לעונה, כאשר ברסה וריאל מתחלקות ב-40 אחוז מסכום זה ויתר הקבוצות יחלקו ב-60 האחוז הנותרים, בהתאם להופעותיהן בליגה. ההסכם החדש אמור להיכנס לתוקפו מעונת 2014-5.
שבע קבוצות מהליגה הספרדית הראשונה מתנגדות להסכם. מדובר בסביליה, ויאריאל, מלאגה, אספניול, סראגוסה, אתלטיק בילבאו וריאל סוסיאדד, אליהן מצטרפות ארבע קבוצות מהליגה השנייה, הבולטת ביניהן סלטה ויגו ובטיס.עד כה כל מועדון חתם בנפרד על הסכם על בעלת הזכויות לשידורי הליגה הספרדית וכוחן של ריאל וברסה איפשר להן להנות מנתח של מעל 50 אחוז מהסכום הכולל.
בשנה האחרונה, כשהחלו המגעים לחתימת הסכם החדש, איימו המועדונים הבינוניים והקטנים לפרוץ בשביתה אם לא יחתם הסכם קיבוצי שיביא לחלוקה הוגנת יותר של הכספים.
|
ויאריאל . רוצה כספים כמו ברצלונה (רויטרס) |
|
|
בהשוואה מול יריבתה המתחרה על תואר הליגה הטובה בעולם, הפרמייר ליג, בספרד עדיין רחוקה מהמודל האנגלי. למועדוני הפרמייר ליג יש הסכם שמבטיח הכנסות נאות לכל הקבוצות. מחצית מההכנסות על זכויות השידור מתחלק בשווה בין כל הקבוצות, כאשר 25 אחוז מתחלקים בהתאם למיקום בליגה בסוף העונה והשאר לפי מספר השידורים הישירים לה זכתה כל קבוצה. בגרמניה נהוגה שיטה דומה.מי שמסתמן כרגע כמנהיג ההתנגדות לשלטון המוחלט של שתי הגדולות הוא נשיא ויאריאל, פרננדו רואיג, שהציג השבוע בראיון שאיפות שנראות כיומרניות למדי. "אנחנו רוצים להיות האלטרנטיבה של ברסה וריאל בחמש השנים הקרובות. אני רוצה שאנשים יחשבו על ויאריאל כשהם חושבים על צהוב, כמו שמנצ'סטר יונייטד עולה לאנשים בראש כשהן חושבים על אדום", אמר רואיג.