למרות הפופולריות העצומה לה זוכה הכדורגל בפרו, המדינה לא מצליחה לייצר מספיק שחקנים טובים שיצליחו להתחרות בגדולות של אמריקה הלטינית והתושבים מתאכזבים בכל פעם מחדש מאי העפלה למונדיאל.

אליפות העולם האחרונה בה השתתפה פרו היתה ב-1982, אז היה קלאודיו פיסארו, גדול הכדורגלנים הפרואנים של דורו, בן ארבע. לחלוץ, שעדיין לא כבש העונה, חסר שער אחד בלבד כדי להפוך לשחקן הזר עם מספר הכיבושים הגבוה ביותר בבונדסליגה.

נכון להיום, לזכותו של פיסארו 133 שערים, כמו לג'ובאני אלבר, החלוץ הברזילאי המצויין לשעבר של באיירן מינכן. אלבר ופיסארו אף שיתפו פעולה בבאיירן במשך שנתיים, כולל בעונת 2002/2003, אז זכה המועדון בדאבל.

שמונה שנים לאחר מכן, חזר השחקן לקדנציה שניה בוורדר ברמן. פיסארו, המתאושש מפציעה שהשביתה אותו לפעילות בשלושת השבועות האחרונים, מוערך מאוד בקרב אוהדי ברמן ואלה זוכרים את העונה השניה המדהימה שלו במועדון בה הבקיע 19 שערי ליגה.

ג´ובאני אלבר (GettyImages)
אלבר. שער נוסף של פיסארו יגרום להדחתו מהפסגה (GettyImages)
 

לפני זמן לא רב נערך סקר באתר הרשמי של הקבוצה, בו בחרו האוהדים בפיסארו כשחקן שחסרונו הוא המורגש ביותר ולמעשה הכתירו אותו ככדורגלן החשוב ביותר בקבוצה.

אחת הסיבות לפתיחה האיומה של ברמן העונה היא מכת פציעות אכזרית, שכוללת את השבתתם של טורסטן פרינגס, טים בורובסקי, הבלם הברזילאי נאלדו, המגן הפולני סבסטיאן בוניסץ' ומגן נוסף, קלמנס פריץ. העורף של הירוקים-לבנים היה פרוץ לחלוטין מול סמואל אטו ואינטר בהופעה האומללה של ברמן ליגת האלופות שהסתיימה בתבוסה 4:0 מול קבוצתו של בניטס.

פריץ (רויטרס)
המגן קלמנס פריץ. אחד מהפצועים בשורות ודרר ברמן (רויטרס)
 

גם בליגה הקבוצה מדשדשת ונמצאת במקום ה-13, צמודה לבאיירן מינכן, כשלזכותה שמונה נקודות בשבעה מחזורים. מבחינת האוהדים לפחות, לחסרונו של פיסארו חלק גדול בכך. הפרואני אמנם טרם התאושש לחלוטין מהפציעה בשרירי הרגל אך הוא צפוי לחזור בקרוב לאימוני הקבוצה.

פיסארו נולד בקלאו (Callao), עיר חוף הנמצאת באותו מחוז של הבירה לימה. כילד החל לשחק כדורגל באקדמיית הספורט המקומית ובגיל 17 נדד צפונה לעיר צ'ימבוטה שם שיחק עונה אחת ב'דפורטיבו פסקוורו'. תרמילאים מושבעים שחרשו את כל דרום אמריקה והשם לא נשמע להם מוכר, נספר כי מדובר בעוד עיר חוף טיפוסית למערב היבשת.

קלאודיו פיסארו (GettyImages)
פיסארו מול ולנסיה. צפוי לחזור מהפציעה בקרוב (GettyImages)
 

החלוץ שיחק שנתיים באליאנץ לימה, במדיה הבקיע 21 שערים שהפכו אותו לגיבור מקומי והקנו לו זימון לנבחרת. השנתיים הנפלאות הבטיחו לפרואני חוזה בוורדר ברמן.

אחרי שתי עונות מצויינות בצפון גרמניה קיבל הצעה מהמועדון המוביל שבדרום המדינה, באיירן מינכן. במועדון המפואר של הבונדסליגה בילה שש עונות בהן הבקיע 71 שערים (100 כיבושים בכל המסגרות) וזכה לכינוי 'המפציץ מהאנדים'.

בתקופה שלו במינכן שיתף פיסארו פעולה עם כמה מהחלוצים הטובים של העשור, ביניהם אלבר וכן המפציץ ההולנדי רוי מקאיי, שפרש בסוף העונה שעברה לאחר שלוש שנים בפיינורד.

קלאודיו פיסארו ורוי מקאי (GettyImages)
קלאודיו פיסארו ורוי מקאי. שיתפו פעולה בחוד הבווארי (GettyImages)
 

פיסארו הוא חלוץ רחבה המנצל מיקום טוב וזריזות טובה וניזון מטעויות ההגנה של היריב וערבוביות ברחבה. החלוץ שמתנשא לגובה של 186 ס"מ מתאפיין גם בחוזק רב שמקשה לעצור אותו ללא עבירה. לזכותו גם משחק ראש משובח ופרט לכך יש לו גם בעיטה טובה מרחוק ולא מעט שערים שהבקיע בבעיטות חופשיות מחוץ לאזור הטבעי שלו.

ב-2007 ז'וז'ה מוריניו שם עליו עין וצ'לסי החתימה אותו על חוזה לארבע שנים אך לאחר עונה אחת העדיפה להשאילו לברמן. פיסארו התחיל את העונה היטב עם שער בכורה במחזור הראשון של העונה אך מעמדו נפגע בהמשך עם פיטורי מוריניו ומינויו של אברם גרנט למאמן. הישראלי הביא את ניקולה אנלקה ופיסארו לא מצא את עצמו ברוטציית החלוצים, שכללה כמובן את דידייה דרוגבה וסלמון קאלו, שגם הוא הועדף פני הפרואני.

קלאודיו פיסארו במדי צ´לסי (GettyImages)
קלאודיו פיסארו במדי צ´לסי. מעמדו נפגע עם פיטורי מוריניו (GettyImages)
 

אחרי הרומן הקצר עם מוריניו מצא פיסארו את עצמו בעונות האחרונות במערכת יחסים מורכבת עם פורטוגלי אחר, הוגו אלמיידה, מלך השערים של הקבוצה, בינתיים עם ארבעה כאלה. פיסארו צפוי לחזור לשחק בשבוע הבא במפגש החשוב מול טוונטה, אותו ברמן חייבת לנצח אם היא רוצה להגיע להישג בליגת האלופות השנה. שיתוף פעולה בין השניים הכרחי לצורך מילוי המשימה.

קשה להאמין שכבר ייצא לחלוץ להשתתף במונדיאל, אפילו שהטורניר הקרובר יתקיים בברזיל השכנה. נראה שההזדמנות האחרונה עבורו להופיע בטורניר גדול תהיה ביולי הבא בארגנטינה, במסגרת הקופה אמריקה.

עם התקפה שכוללת גם את ג'פרסון פראפן משאלקה ופאולו גררו מהמבורג, המפציץ מהאנדים יוכל להקרין מהניסיון שלו ואולי אף לסיים את הקריירה עם גביע היבשת, הישג בו זכתה פרו פעמיים, ב-1939 וב-1975.

ג´פרסון פרפאן במדי נבחרת פרו (רויטרס)
פרפאן במדי הנבחרת. מאייש ביחד עם פיסארו את התקפת פרו (רויטרס)
 

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה