נושא שידורי הספורט בתשלום מטריד כנראה לא רק את אוהדי הספורט הישראלים אלא גם את חבריהם מבריטניה. זאת  לאחר שאמש (רביעי) החליטה ממשלת בריטניה כי לא ייעשה שינוי במדיניות השידורים ולא יתווספו אירועי ספורט לרשימת 'יהלומי הכתר' (crown jewels), אירועים המחוייבים בשידור בערוצים פתוחים.

שר הספורט הבריטי, יו רוברטסון, היה זה שדחה את ההצעה לשינוי ועל ידי כך איכזב חובבי קריקט רבים במדינה שביקשו לראות את הקרב הקרוב בין אנגליה ואוסטרליה במסגרת תחרות ה"אשס" (Ashes) הוותיקה (מאז 1882).

זכויות השידור של ההתמודדות השנה נמצאות בידי חברת סקיי המפעילה ערוצים בתשלום ותכננה לשדר את המפגש בערוץ בתשלום. אוהדי הקריקט בבריטניה, בה ספורט זה נחשב לשני בפופולאריות לכדורגל, מחו על ההחלטה, שכן ה-אשס הייתה מיועדת להיכנס לרשימת 'יהלומי הכתר'.

בן בראדשו, מחזיק תיק הספורט בממשלת הלייבור, שהפסידה את השלטון בבחירות האחרונות, הגדיר את ההחלטה כ"בגידה באוהדי הקריקט". חלק ממבקרי ההחלטה אף ציינו כי הבעלים של סקיי, רופרט מרדוק, היה אחד התורמים הבולטים במסע הבחירות של ראש הממשלה הטרי, דייויד קמרון ובממשלה החליטו אתמול לגמול לו.

על פי החלטת הממשלה הבריטית, לא ייעשה שינוי במדיניות שידורי הספורט בתשלום עד 2013. על מנת לרכך את ההחלטה בקרב אוהדי הספורט, מציע השר רוברטסון להגדיל את שיעור התמיכה בתשתיות ספורט מתוך סך ההכנסות מזכויות שידור.

שחקן נבחרת אוסטרליה. רוצים לראות אותו? רק בתשלום (רויטרס)
שחקן נבחרת אוסטרליה. רוצים לראות אותו? רק בתשלום (רויטרס)
 

כיום, רק 5 אחוזים מההכנסות בגין תשלומים על זכויות שידור מגיעים חזרה לציבור. רוברטסון מקדם הצעה להגדיל שיעור זה ל-30 אחוז. גם רוברטסון עצמו לא מאמין שיצליח להעביר את הגידול הדרמטי הזה, אך בכוונתו ללחוץ על הפרמייר-ליג לחלק באופן צודק יותר את כספים העצומים שהיא מרוויחה ממכירת הזכויות.

הנהלת הפרמייר-ליג חתמה בשנה האחרונה על חוזה המבטיח לה הכנסות של 3.2 מיליארד ליש"ט תמורת מכירת הזכויות לשלוש שנים. כל אחוז נוסף שישיג רוברטסון למתקנים ותשתיות ספורט שווה הרבה כסף. לשם השוואה, ההתאחדות האנגלית, בעלת הכנסות של 102 מיליון ליש"ט בשנה, מעבירה כמעט מחצית מזה, 45.6 מיליון ליש"ט, לטובת תשתיות הספורט.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה