יש משחקי כדורגל שגורמים למלחמות. חובבי הכדורגל רבים מכירים את מלחמת הכדורגל שפרצה בין אל סלבדור להונדורס בעקבות התמודדות בין המדינות על כר הדשא ביוני 1969, במסגרת מוקדמת המונדיאל שהתקיים שנה לאחר מכן במכסיקו. היחסים בין המדינות, שהיו מתוחיחם ממילא, התפרצו למרחץ דמים שנמשך 11 שנה.
אך היחס הוא גם הפוך. יש מלחמות שמשפיעות על הנעשה על כר הדשא. אנגליה וגרמניה הן הכל פרט לעוד שתי נבחרות שיפגשו היום למפגש של כדורגל. מדובר במדינות שהתמודדו בשתי המלחמות העקובות מדם בהיסטוריה האנושית, מלחמות העולם הראשונה והשנייה.
התקשורת הבריטית חובבת השערוריות והצהוב מרבה לקדם את המשחק בטרמינולוגיה של מלחמה ומרבה להזכיר את ההתנגשויות בין הצבאות של המעצמות הללו במהלך המאה ה-20.
מי שלא אוהב את האזכורים המלחמתיים בתקשורת הבריטית הוא תומאס דה מייזיר, שר הפנים של גרמניה המשמש גם כשר הספורט. "הציבור הבריטי לא צריך לקרוא ביטויים בשפה כזאת אבך התקשורת החליטה שזה מסיי למכור עוד כמה עיתונים. אני לא חושב שזה עוזר, בהחלט לא".
"מדובר במשהו ששייך לעבר ולא עוזר בהווה או לעתיד וצריך פשוט להתעלם מכך", הוסיף ואמר דה מייזיר ל-BBC.
|
אוהדי אנגליה חוגגים על רקע לוח התוצאות (רויטרס) |
|
כמובן שגם התקשורת הגרמנית אינה תמימה במיוחד. בטבלואיד הנפוץ 'בילד' תיארו את האנגלים כאנשים שהתנהגותם מעוררת סימני שאלה. בתקשורת בגרמניה אף סיפקו סיבות מקוריות מדוע נבחרתם תנצח. מאמר אחד הסביר כי הנבחרת תנצח כי הגרמנים הם מאהבים טובים יותר ובמקום אחר צויין כי הבירה הגרמנית משובחת בהשוואה לבירה המיוצרת בבריטניה.