עובדי האבטחה בדרום אפריקה ממשיכים במחאתם, לאחר שהתלוננו על תנאי העסקתם בחברת האבטחה 'סטאליון', פוטרו העובדים וכרגע בחמישה איצטדיונים, מחצית מאלה המארחים את משחקי המונדיאל, משמשים שוטרים כמאבטחים וממלאים את מקומם של העובדים המוחים.
היום (רביעי) נערכה הפגנה בעיר דרבן, בה כבר לא מועסקים עובדי 'סטאליון', כמו גם באיצטדיונים שבקייפטאון, פורט אליזבת' ויוהנסבורג. העובדים מוחים על תנאי העסקה ירודים.
ביום ראשון נערכה הפגנה סוערת בדרבן, כאשר המשטרה השתמשה בכוח כדי לפזר את המפגינים, כולל שימוש בגז מדמיע ובכדורי גומי, שגרמו לפצועים בקרב 500 המשתתפים בהפגנה, שהתקיימה סמוך לאיצטדיון. השוטרים השתמשו ביד חזקה מחשש שהמפגינים יתקלו בקהל שזרם החוצה לאחר המשחק בין גרמניה לאוסטרליה.
במקביל, התקיימו הפגנות מחאה בעיר הבירה יוהנסבורג, בה שני איצטדיונים המאחרים באליפות, משניהן הודחו עובדי 'סטאליון'. ההפגנה היום היתה שקטה יחסית ולא היה צורך בהתערבות משטרתית. העובדים המודחים צעדו לעבר כיכר העיר כאשר הם שרים שירים וקוראים סיסמאות על זכותם לשכר הוגן.
"מטרת ההפגנה שלנו אינה לגרום לשיבושים במהלך המונדיאל. אנחנו רק רוצים להזכיר לממשלה שהם חייבים לתת לנו עדיפות", אמר מארגן ההפגנה טרוור נגוויין. "כאשר אנחנו מדברים על משרות, שיפור ההשכלה ודיור ציבורי, הם אומרים שאין כסף. ואז פתאום יש להם מיליארד ראנד (130 מיליון דולר) פנויים כדי לבנות איצטדיונים".
|
סדרני המונדיאל מפגינים מחוץ לאיצטדיון בדרבן (רויטרס) |
|
עובדים אלה, כמו במרבית המדינה, מרוויחים עשרות דולרים בחודש. לאחר שהתלוננו, הורחקו כאמור וכעת שוטרים מבצעים את המלאכה. יש לציין כי בחמשת האיצטדיונים האחרים, המועסקים על ידי חברת האבטחה הגדולה במדינה, פיידליטי, לא נרשמו תלונות והם ממשיכים להיות מועסקים ולאבטח את המגרשים.
|
שוטרים בדרום אפריקה, ממלאים את מקום הסדרנים המפוטרים (שי לוי) |
|
לא רק עובדי האבטחה מפגינים. גם הדייגים במדינה יצאו לאחרונה לרחובות במחאה לאחר שנאסר עליהם לדוג בחלקים גדולים במדינה, בעיקר בקרבה למלונות פאר הניצבים סמוך לקווי הים היפהפיים של דרום אפריקה. כן נערכו לאחרונה מחאות מאורגנות של דרי הרחוב במדינה המארחת את המונדיאל, בהן השמיעו טענות על הזנחתם.