לעומת מונדיאלים קודמים, בזה הקרוב בדרום אפריקה תהיה נוכחות דלילה בכל הקשור להשתתפות מדינות ערביות ומוסלמיות ורק נבחרת אחת תייצג את העולם הערבי- מוסלמי במונדיאל הקרוב, אלג'יריה. 

במונדיאל הקודם בגרמניה לבני דודינו היו שלוש נציגות: טוניסיה, אירן וערב הסעודית. במונדיאל 2002 היו שתי נבחרות ערביות, סעודיה וטוניסיה שאליהן הצטרפה מדינה אירופית  מוסלמית נוספת, טורקיה. שיא הנבחרות המוסלמיות נרשם במונדיאל 98 כאשר לקחו חלק במשחקי הגביע העולמי ארבע מדינות ערביות ואיסלאמיות: טוניסיה, מרוקו, אירן וסעודיה. 

כיום, הפכה השתתפותם של הערבים במונדיאל לפאסיבית, המתבטאת בצפייה בשידורי הטלוויזיה בלבד. שכנתנו לבנון רגילה לראות מונדיאלים מרחוק, אך במדינה שאינה נחשבת לעשירה במיוחד חששו כי הפעם יאלצו לשלם סכום אקסטרה בגין השידורים לאחר שרשת אל ג'זירה רכשה את הזכויות הטלויזיונית למשחקי המונדיאל. 

אולם השבוע התערב שר המודיעין של לבנון בכבודו ובעצמו, טארק מיטרי, והבטיח לאזרחי המדינה כי לא יגבה מהם תשלום נוסף עבור הצפייה במשחקי אליפות העולם בכדורגל. "הדבר החשוב ביותר הוא לאפשר לכל העם הלבנוני לצפות בכדורגל מבלי לשלם תעריפים יוצאי דופן", אמר השר. למרות הבטחותיו של השר, טרם הושגה פריצת דרך מול רשת אל ג'זירה וחברות הכבלים בלבנון. בימים האחרונים התקיימו פגישות קדחתניות בין הצדדים ומרתון השיחות ימשך לפחות עד מחר, מועד תחילת המשחקים. 

הנבחרות הפופולאריות ביותר בלבנון, שדגליהן נמכרים בשפע, הן גרמניה וברזיל. אוהדי נבחרת ארה"ב, כך מוסר ה'דיילי סטאר', קשה מאוד למצוא בקרב הלבנונים. 

בנוסף הודיעה השבוע רשת אל ג'אזירה כי למרות שהתחייבה להעביר רק את משחקי הפתיחה והגמר בחינם, לקוחותיה יזכו לראות ללא תשלום גם את משחקי חצי הגמר של המונדיאל.  

אוהדי ספרד עם הדגל. יחד עם ברזיל, הדגל הנמכר ביותר בלבנון (GettyImages)
אוהדי ספרד עם הדגל. יחד עם ברזיל, הדגל הנמכר ביותר בלבנון (GettyImages)

אל ג'אזירה-ספורט חתמה על הסכם עם פיפ"א הן לשידורי המונדיאל הנוכחי והן לשידורי המונדיאל הבא שייערך בברזיל לתושבי המזרח התיכון. כמו כן, בבעלות זרוע הספורט של הרשת זכויות למשחקי ליגת האלופות, הליגות בספרד, איטליה, הולנד, צרפת וכן הליגה הפלסטינאית בכדורגל. לתחנה גם זכויות לשידור ליגת ה-NBA, טורנירי ווימבלדון והרולאן גארוס בטניס ועוד.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה