האם המאבק הדו ראשי על בעלות ארסנל יהפוך בקרוב לקרב משולש? למועדון הכדורגל הנהנה מהסכם חסות עם חברת התעופה של איחוד האמירויות עשוי להצטרף בקרוב משקיע אפריקני. 

המיליארדר הניגרי, אליקו דאנגוטה, אחד האנשים העשירים באפריקה עם הון מוערך של יותר מ-2.5 מיליארד דולר, סיפר לכלי התקשורת על רצונו לרכוש את הנתח הנמצא בידי נינה ברסוול-סמית', 16 אחוז ממניות ארסנל, השווים כ-96 מיליון ליש"ט. עם זאת, לפי הדיווחים מוכן דאנגוטה לשלם עד 160 מיליון ליש"ט תמורתם.

בעלי המניות העיקרי במועדון הלונדוני הם טייקון הספורט האמריקני, סטאן קרואנקה, בעל 30 אחוז בארסנל המחזיק גם בדנבר נאגטס, בקבוצת הכדורגל קולוראדו ראפידס ובמועדון ההוקי קולוראדו אוולאנש.

מתחרהו אלישר אסמנוב, אוליגרך אוזבקי שעשה את מרבית הונו מתעשיית המכרות, מחזיק 25 אחוז מארסנל. שניהם מעוניינים בחלקה של ברסוול-סמית'. 

הניגרי האחרון שהותיר את חותמו במועדון הוא נוונאקוו קאנו, שבילה בארסנל את התקופה הטובה שלו בקריירה וזכה עימה בשתי אליפויות, ב-2002 וב-2004, תואר האליפות האחרון בו זכתה הקבוצה. היום משחקים בארסנל שני אפריקאים, עמנואל אבואה ואלכסנדר סונג, אליהם יצטרף בעונה הקרובה מראון צ'מאח המרוקאי.

קאנו במדי ארסנל. הביא לקבוצה אליפות (GettyImages)
קאנו במדי ארסנל. הביא לקבוצה אליפות (GettyImages)

ארסנל אינו המועדון הגדול היחידי בפרמייר ליג שיכול למצוא עצמו עם בעל בית חדש עוד לפני תחילת עונת 2010-2011. גם ליברפול נמצאת על המדף, כאשר בעליו טום היקס וג'ורג' ג'ילט, מעוניינים להיפטר ממנו. גם מנצ'סטר יונייטד, למרות הצהרות הגלייזרים כי המועדון איננו למכירה, עשויה להחליף ידיים, לטובת קבוצת משקיעים האוהדים את הקבוצה או לאנשי עסקים ממזרח אסיה.

דאנגוטה אמר לאתר האינטרנט האפריקני this day כי הוא מעוניין להשקיע בארסנל מזה זמן רב. לדבריו, הוא אוהד ותיק של הקבוצה ויחסיו המשותפים עם המועדון הלונדוני החלו כבר ב-1980, מול דייויד דין, סגן נשיא ארסנל דאז.

אצטדיון האמירויות. החל להתעניין בארסנל ב-1980 (רויטרס)
אצטדיון האמירויות. יחסיו המשותפים החלו עם ארסנל החלו ב-1980 (רויטרס)

דאנגוטה הגיע למשחקים ונשאר תומך שקט של הקבוצה. "בתקופה ההיא התחלתי לגלות עניין בארסנל וכאשר עלתה האפשרות לרכוש מניות של המועדון, החלטתי ללכת על זה", אמר.

קבוצת דאנגוטה שבבעלותו מנהלת עסקים נרחבים במדינות בנין, גאנה, ניגריה וטוגו. עסקיו העיקריים הם בתחום המזון, המלט והתובלה.             

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה