כל כמה שנים מארגני ה-NBA מחפשים דרך לחדש את משחק האולסטאר. דראפט, שחקנים בוחרים קבוצות, פרשנים בוחרים ומה לא, אבל נראה שהפורמט הראוי ביותר נמצא. שבוע אולסטאר נפלא נחתם הלילה (בין ראשון לשני) עם משחק כוכבים מהטובים שהיו בשנים האחרונות, שבסופו הקבוצה של שאקיל אונין גברה על זו של צ’ארלס בארקלי בגמר.
הפורמט הציג 24 שחקנים שהתחלקו לשלוש קבוצות אותן בחרו שלושת המאמנים – שאקיל אוניל, צ’ארלס בארקלי וקני “הג’ט” סמית’, בשיטה של שני חצאי גמר ולבסוף גמר אחד. הקבוצה הרביעית היא קבוצת הכוכבים העולים של קנדיס פארקר, שזכתה בטורניר שלה בלילה הראשון. כל משחק משוחק עד 40.
ויש גם כספים. השחקנים מהקבוצה של שאקיל שזכו בטורניר קטפו 125 אלף דולר, לכל שחקן. שחקני הקבוצה של בארקלי שסיימו במקום השני יקבלו כל אחד 50 אלף דולר והשחקנים מהקבוצות שהפסידו בחצאי הגמר יקבלו 25 אלף דולר כל אחד.

סטף קרי עם תואר ה-MVP (רויטרס)הפרסים, ההגעה לסקור בניגוד למשחק על זמן וכל הפורמט הזה הניב את הפירות, כשקיבלנו כדורסל רציני מאוד, עם עבירות, תלונות על אי שריקות, שופט ששרק לעבירת 8 שניות ופשוט תענוג גדול. בחצי הגמר הראשון הקבוצה של בארקלי גברה 32:41 על הקבוצה של סמית’ הודות ל-12 נקודות של שיי גילג’ס אלכסנדר, ובחצי השני הקבוצה של אוניל חגגה עם 35:42 על הכוכבים העולים של פארקר בהובלת דמיאן לילארד שקלע תשע נקודות.
בגמר קיבלנו מופע של סטף עם כל מה שהתרגלנו ממנו, כשנראה שהכוכב הגיע חדור מול הקהל הביתי בסן פרנסיסקו. שלשה מהחצי, שלשה שנכנסה והרכז הסתובב לקהל בזמן שהכדור היה באוויר ופשוט מהלך נפלא אחר מהלך נפלא, כשלבסוף קרי גם נבחר ל-MVP של הטורניר. בתום גמר חד צדדי במיוחד, שחקניו של שאקיל אוניל ניצחו 25:41 את החבורה של צ’ארלס בארקלי.
אגב, מי שאכזבו בגדול היו לברון ג’יימס ואנתוני אדווארדס, כאשר שני השחקנים הודיעו ממש כמה דקות לפני תחילת הטורניר שהם לא ישתתפו בו בעקבות פציעות. הדבר לא נהוג בגלל שאפשר היה להודיע על כך מראש ולאפשר לשני שחקנים אחרים, שאולי אף חולמים על רגע שכזה, להגיע במקומם ולהשתתף באחד המעמדים הכי יוקרתיים שיש בעולם הכדורסל כיום.
הקבוצה של קני סמית’: אנתוני אדווארדס, קייד קנינגהאם, טיילר הירו, דריוס גארלנד, ג’ארן ג’קסון ג’וניור, ג’יילן וויליאמס, ג’יילן ברנסון ואיבן מובלי.
הקבוצה של צ’ארלס בארקלי: שיי גילג’ס אלכסנדר, דונובן מיצ’ל, ויקטור וומבניאמה, קארל אנתוני טאונס, פסקאל סיאקם, אלפרן שנגון, טריי יאנג וניקולה יוקיץ’.
הקבוצה של שאקיל אוניל: ג’יילן בראון, קווין דוראנט, סטף קרי, דמיאן לילארד, ג’ייסון טייטום, ג’יילן בראון וג’יימס הארדן.
קבוצת הכוכבים העולים: זאק אידי, ג’יילן וולס, סטפון קאסל, קיונטה ג’ורג’, ראיין דאן, אמן תומפסון, טרייס ג’קסון דייויס ודולטון קנקט.
משחק ראשון: קבוצת בארקלי – קבוצת סמית’ 32:41 לבארקלי
חמישיית קבוצת בארקלי: שיי גילג’ס אלכסנדר, דונובן מיצ’ל, פסקאל סיאקם, קארל אנתוני טאונס וניקולה יוקיץ’.
חמישיית קבוצת סמית’: ג’יילן ברנסון, אנתוני אדווארדס, ג’יילן וויליאמס, איבן מובלי וג’ארן ג’קסון ג’וניור.

קווין הארט מנחה (רויטרס)
ויקטור וומבניאמה. אולסטאר ראשון ובטוח לא אחרון (רויטרס)
ספייק לי באולם (רויטרס)הסל הראשון, איך לא, הגיע מאלי-אופ אותו חתם מובלי, שיי קבע 2:2 מהיר. אלוף השלשות הטרי טיילר הירו תפר את הראשונה מעבר לקשת, אך אלוף שלשות אחר בעבר, טאונס, הגיב כדי לכפות 5:5. שיי הניח עוד שתיים, מובלי השווה עם עוד אלי-אופ, סיאקם נתן 7:9 לבארקלי, ג’קסון ג’וניור ענה בצד השני ומיצ’ל הגיב לאדומים עם שלשה. מיצ’ל מצא את יוקיץ’ וזה חמש הפרש, הירו שוב תפר אחת מעבר לקשת, ושוב טאונס ענה לו עם שלשה משלו, אפילו מהלוגו. ברנסון צימק עם שלשה משלו וג’קסון ג’וניור קבע שוויון 17, שנגון עלה מהספסל והשיב את היתרון לבארקלי, אבל גם גארלנד עלה לשחק ועם שלשה הוא נתן יתרון לכחולים.

שיי גילג'ס אלכסנדר מול ג'ארן ג'קסון ג'וניור (רויטרס)
דונובן מיצ'ל נגד ג'ארן ג'קסון ג'וניור (רויטרס)קנינגהאם העלה ל-19:23 לטובת קני סמית’, וובניאמה בנקודות ראשונות שלו אי פעם במשחק אולסטאר צימק עם דאנק מפלצתי, כששנגון כבר קבע 23:23. מובלי סיים אלי-אופ שלישי, הפעם מקנינגהאם, שיי השיב יתרון לקבוצתו עם שלשה, ו-וומבניאמה וג’קסון ג’וניור הראו שהשנה באו לשחק רציני עם חסימה גדולה כל אחד. מהלך המשחק עד כה הגיע כשוויליאמס סיפק דאנק ענק ממסירה של גארלנד, ופסקאל סיאקם וטריי יאנג נתנו 27:30 לבארקלי וכפו על סמית’ פסק זמן. יאנג קירב את קבוצתו עד כדי שמונה נקודות מניצחון, יוקיץ’ הרים אלי אופ לוומבניאמה שנתן 27:34, הצרפתי הוסיף עוד דאנק, קנינגהאם צימק עם דאנק אדיר משלו, שיי העלה ל-39, מרחק נקודה מניצחון, גארלנד צימק עם שלשה ושיי גילג’ס אלכסנדר סגר סיפור עם חדירה יפה, 32:41 לקבוצה של בארקלי.

טריי יאנג מול קייד קנינגהאם (רויטרס)
הקבוצה של בארקלי מרוצה (רויטרס)
שמחה אצל הקבוצה של בארקלי (רויטרס)קלעו לקבוצת בארקלי: שיי גילג’ס אלכסנדר 12 נקודות, קארל אנתוני טאונס ו-ויקטור וומבניאמה 6 כ”א, אלפרן שנגון, טריי יאנג ופסקאל סיאקם 4 כ”א, דונובן מיצ’ל 3 וניקולה יוקיץ’ 2.
קלעו לקבוצת סמית’: דריוס גארלנד, טיילר הירו ואיבן מובלי 6 נקודות כ”א, קייד קנינגהאם 5, ג’ארן ג’קסון ג’וניור 4, ג’יילן ברנסון 3 וג’יילן וויליאמס 2.
משחק שני: קבוצת שאקיל – הכוכבים העולים: 35:42 לשאקיל
חמישיית הכוכבים העולים: סטפון קאסל, קיונטה ג’ורג’, דולטון קנקט, ג’יילן וולס וזאק אידיי.
חמישיית קבוצת שאקיל: דמיאן לילארד, סטף קרי, ג’יימס הארדן, ג’ייסון טייטום וקווין דוראנט.
ג’ורג’ החל עם שלשה בצד אחד, קרי וטייטום עם סלים בצד השני. וולס נתן יתרון, סטף הפך עם שלשה ודאנק קל של טייטום קבע 7:9 לשאקיל, קנקט ענה עם שלשה משלו, אז הארדן ענה עם שלשה משלו. שלשה של לילארד כבר קבעה 10:15 ופארקר לקחה פסק זמן, ממנו הכוכבים העולים רצו 0:5 כדי לכפות שוויון, אז קיירי עם שתיים וסטף עם שלשה ענו עם 0:5 משלהם. ג’קסון דייויס ותומפסון צימקו ל-19:20, קנקט כבר נתן את היתרון ללבנים, טייטום דאג לחדור ולהשיב את ההובלה לכחולים ודאנק של דוראנט נתן 21:24 לשאקיל.

זאקי אידי מול קווין דוראנט (רויטרס)
ג'יילן בראון מניח שתיים (רויטרס)
סטף קרי (רויטרס)קנקט קבע שוויון 24 עם שלשה, קאסל חדר והשיב את ההובלה לפארקר, קיירי אירווינג ענה בצד השני עם סל ואסיסט לג’יילן בראון, כדי לקבוע 26:28 לאוניל. דאן כפה שוויון, ג’יילן בראון השיב אש בצד השני עם שש רצופות שלו ואנד וואן של דאן קבע 31:34 לשאק. לילארד קלע שלשה וקירב את קבוצתו עד כדי שלוש נקודות מניצחון, תומפסון קיזז לארבע, דאנק של דוראנט העלה ל-39, קאסל העלה את פארקר ל-35. הקבוצות החלו לשחק הכי רציני שיש במטרה לנצח, כשאפילו דוראנט זעם על כך שלא קיבל שריקה לעבירה. דמיאן לילארד סגר סיפור עם שלשה גדולה, אחרי באמת דקות של רצינות שיא משני הצדדים.

סטף קרי נהנה לעיני הקהל הביתי (רויטרס)
קווין דוראנט מטביע (רויטרס)
דיים טיים (רויטרס)
קבוצת שאקיל מאושרת (רויטרס)קלעו לקבוצת שאקיל: דמיאן לילארד 9 נקודות, סטף קרי וג’יילן בראון 8 כ”א, ג’ייסון טייטום 6, קווין דוראנט וקיירי אירווינג 4 כ”א וג’יימס הארדן 3.
קלעו לכוכבים העולים: דולטון קנקט וראיין דאן 8 נקודות כ”א, סטפון קאסל 6, אמן תומפסון 4, קיונטה ג’ורג’ 3 וג’יילן וולס, טרייס ג’קסון דייויס וזאק אידי 2 כ”א.
גמר: קבוצת שאקיל – קבוצת בארקלי: 25:41 לשאקיל
חמישיית קבוצת שאקיל: סטף קרי, דמיאן לילארד, ג’יימס הארדן, ג’ייסון טייטום וקווין דוראנט.
חמישיית קבוצת בארקלי: שיי גילג’ס אלכסנדר, דונובן מיצ’ל, פסקאל סיאקם, קארל אנתוני טאונס וניקולה יוקיץ’.
סטף פתח כמו שרק הוא יודע, עם שלשה על רגל אחת. יוקיץ’ נשלח לקו והחטיא פעמיים, טייטום העניש עם דאנק בצד שני ופורוורד בוסטון הוסיף שלשה כדי לקבוע 0:8 לשאקיל. שלשה נוספת של טייטום העלתה ל-0:11, שיי עצר את הריצה עם אחת משתיים מהעונשין ובארקלי לקח טיים אאוט. טאונס קלע סל שדה ראשון וצימק לאדומים, וומבי נכנס ותפר שלשה מהירה, טייטום ענה לו מעבר לקשת בעצמו, וומבי הטביע בצד אחד ודאנק של בראון קבע 8:16. יוקיץ’ איבד וקיירי העניש עם שלשה, אבל שיי דאג להרגיע את בארקלי עם שלשה משלו. קיירי הראה את הדריבל המרשים שלו עם חדירה יפה ושתיים קלות, דאנק מפלצתי של בראון קבע 11:23 לשאקיל, טאונס צימק בצד השני עם הטבעה משלו ועוד דאנק, הפעם של וומבי, צימקה למינוס 8.

טאונס נלחם בצבע (רויטרס)
סטף קרי מול שיי גילג'ס אלכסנדר (רויטרס)
קיירי אירווינג נגד ניקולה יוקיץ' (רויטרס)הרגע לו כולם חיכו הגיע כסטף קרי עלה מהחצי והכניס אותה בענק, כשהוא ניסה מיד פעם נוספת והחטיא. השואו טיים נמשך כשקיירי זרק לעצמו אלי-אופ דרך הקרש, טריי יאנג חדר טוב, טייטום העביר בין הרגליים של השומר שלו והטביע גם כן ושלשה של הארדן המשיכה את הטרפת וקבעה 19:33 לשאקיל. יוקיץ’ צימק עם שתיים קלות, סטף תפר שלשה נוספת כדי לקרב את קבוצתו 4 נקודות מזכייה, מיד קרי שם אחת נוספת ועשה עוד רגע אייקוני – כשהסתובב לקהל תוך כדי שהכדור היה באוויר. טאונס צימק ל-39:23 ולפתע השופט שרק עבירת 8 שניות על סטף כשזה לא עבר את מחצית המגרש, שריקה שהדהימה את הצופים באולם. וומבי הטביע, אבל טייטום סגר סיפור עם דאנק קל, 25:41 לקבוצה של שאקיל אונין.

קבוצת שאקיל מניפה (רויטרס)
חשבתם אחרת? (רויטרס)קלעו לקבוצת שאקיל: ג’ייסון טייטום 15 נקודות, סטף קרי 12, קיירי אירווינג 7, ג’יילן בראון 4 וג’יימס הארדן 3.
קלעו לקבוצת בארקלי: ויקטור וומבניאמה 11 נקודות, קארל אנתוני טאונס 8, שיי גילג’ס אלכסנדר 4 וניקולה יוקיץ’ 2.