נשיא ההתאחדות לכדורגל הקמרונית, פטריס מוטספה, כינס היום (שלישי) מסיבת עיתונאים דחופה בעקבות האסון הגדול שהתרחש אמש לפני משחקה של קמרון נגד איי קומורו במסגרת אליפות אפריקה הנערכת במדינה.
“על כולנו מוטלת האחריות על מה שקרה”, אמר מוסטפה. “ביקשנו מהרשויות את דו”ח החקירה על מה שהוביל לאירוע. ברור שהיו כשלים שהיה ניתן למנוע. עלינו לנקוט בכל האמצעים על מנת שאירוע מסוג זה לא יתרחש שוב”.
בינתיים מוטספה כבר הכריז כי לעת עתה יופסקו המשחקים באצטדיון אולמבה בו התרחש האסון, כאשר משחק רבע הגמר שנועד להיערך במו יועתק ככל הנראה לאצטדיון ביאונדה. בנוסף הודיע כי כל המשחקים יחלו בדקת דומייה לזכרם של ההרוגים.

אוהדים באליפות אפריקה (רויטרס)מוטספה ביקר היום בבית החולים ופגש את הפצועים הרבים. “ההתאחדות תהיה בקשר עם כל המשפחות השכולות ואלו שנפגעו, כדי לדעת איך נוכל לסייע להם”, אמר במסיבת העיתונאים ועדכן כי חלק מן הפצועים כבר שוחררו לבתיהם.
כזכור, אמש לפני משחק שמינית הגמר בין קמרון, מארחת הטורניר, לאיי קומורו, התרחש אסון כאשר אוהדים נמחצו למוות בשערי האצטדיון. האירוע גבה את חייהם של שמונה בני אדם, בהם שני ילדים בני 6 ו-14 ובנוסף כ-40 נפצעו. הנשיא פול ביאה הורה לחקור את האסון.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time -0:00
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
5 השערים היפים במחזור ה-22 בספרד