איטליה ידעה מספיק פרשות שחיתות בעברה ובטח שיובנטוס, ששילמה על כך מחיר כבד ואף הורדה ליגה בשל כך בתחילת שנות ה-2000, ומאז נראה כי בארץ המגף עושים הכל על מנת לתקן את הרושם. כך לדוגמה, הליגה האיטלקית הייתה הראשונה שהביאה את ה-VAR לעולם, אך כעת המערכת הזו בדיוק עומדת במרכזה של סערה שהובאה לאור על ידי תובע ההתאחדות האיטלקית לשעבר – ג’וזפה פקורארו. 

פקורארו חשף כי לאחר המשחק המכריע בסוף אפריל 2018 בו יובנטוס ניצחה 2:3 את אינטר, זאץ בעיצומו של מאבק אליפות רותח בין יובה של מסמיליאנו אלגרי לנאפולי של מאוריציו סארי, התקבלו במשרדו של תובע ההתאחדות האיטלקית פניות רבות מאוד מארגונים רבים, קבוצות ואוהדים. הפניות באו בעיקר בשל העובדה ששופט המשחק, דניאלה אורזאטו, לא הרחיק את מיראלם פיאניץ’ שעד היום רבים משוכנעים שהיה חייב לראות כרטיס אדום במשחק.

כל השערים של לאוטרו מרטינס בסרייה א'

“לא חשבתי שיש משהו לא בסדר עם השיפוט של אורזאטו, אבל ליתר ביטחון, פתחתי בחקירה של המקרה”, סיפר פקורארו. “ביקשתי מאיגוד השופטים האיטלקי וממנהלת הליגה האיטלקית, רק כדי להיות בטוח, להאזין לדיאלוג אאודיו-וידאו שבין שופט ה-VAR לבין שופט המשחק. הייתי צריך להתעקש על כך, אחרת איזה מן תובע אני? את הקבצים קיבלתי רק בתחילת העונה הבאה, אך חיכתה לי הפתעה. פתחתי את הקבצים והחלק היחיד בכל המשחק שלא הוקלט, הוא החלק הקשור להרחקה של פיאניץ’”. 

“שאלתי איך זה שהשיחה היחידה שלא הוקלטה היא בין שופט ה-VAR לבין אורזאטו? אמרו לי שזה מה יש ואין מה לעשות. הרגשתי שאנחנו לא זוכים לשקיפות”, הוסיף התובע לשעבר. יובנטוס ניצחה באותו משחק 2:3 והמשיכה לאחר מכן עד הסוף בדרל לאליפות.

אולם, לטענת השופטים, יש סיבה לכך שהשיחה לא הוקלטה. לטענתם, היא כלל לא נערכה. “הפרוטוקול קובע ששופט ה-VAR לא יכול להתערב בהחלטות של כרטיס צהוב, גם אם מדובר בכרטיס צהוב שני. זו הסיבה שאין שום שיח ביניהם, העבירה של פיאניץ’ היא עבירה של כרטיס צהוב ושופט ה-VAR לא פנה בכלל לשופט המשחק כי אסור לו”, טען האחראי על השופטים באיטליה, ניקולה ריצולי.

גונסלו היגוואין חוגג. כבש את שער הניצחון באותו המשחק (רויטרס)גונסלו היגוואין חוגג. כבש את שער הניצחון באותו המשחק (רויטרס)

“התובע לשעבר מדבר על הקלטה שהייתה חסרה, על קובץ שנעלם, אבל הקובץ הזה מעולם לא נוצר כי לא התקיימה כל שיחה בין שופט ה-VAR לשופט המשחק על הכרטיס הצהוב השני של פיאניץ’”, הסביר ריצולי. “הפרוטוקול קובע שרק שיחות ספציפיות מוקלטות ויותר מכך, לא אנחנו אחראים על ההקלטות אלא הטכנאים שהליגה האיטלקית מספקת לנו. רק חמישה או שישה משחקים עולים לאחר מכן לאוויר ואנחנו יכולים להוריד אותם לצורך הרצאות שמועברות לשופטים. ההקלטות נערכות כולן על ידי גוף חיצוני ונשלחות לאיגוד השופטים האירופאי. לאיגוד האיטלקי אין כל אחיזה על ההקלטות”. 

ריצולי סיכם: “יחד עם זאת, הכרנו בזמנו שהשופט קיבל החלטה שגויה. פיאניץ’ היה צריך להיות מורחק בכרטיס צהוב שני, אך זו עובדה ששופט ה-VAR לא היה יכול להתערב בה. כראייה לכך שסברנו שהשופט הראשי טעה והוא האחראי היחיד לטעות הזו, במחזור לאחר מכן הוא לא שובץ כעונש”. 

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה