בורוסיה דורטמונד ובאיירן מינכן נאבקות בשנים האחרונות ראש בראש על התארים בגרמניה, אשתקד זה זלג גם לזירה האירופית והפך את שני מועדוני הענק מגרמניה לטובות באירופה, כשריאל מדריד וברצלונה נותרו בצילם.

בעוד הבווארים קטפו את התואר הנכסף בדמות ליגת האלופות, הם גם הספיקו ל"גנוב" ליריבה הגדולה את מריו גצה, תוצר מחלקת הנוער של דורטמונד דבר שבוודאיי הוסיף הרבה שמן ליריבות בין המועדונים. בנוסף כמובן על הקווים התבצע שינוי משמעותי עוד יותר כשפפ גוארדיולה הגיע למינכן במטרה לשמר את ההגמוניה ולהפוך את באיירן לשליטה באירופה.

מנגד בדורטמונד הסיקו מסקנות, שמרו על הנכס שלהם על הקווים, יורגן קלופ והוסיפו אליו לא מעט שחקנים כשהמטרה הברורה להשיב את תואר האליפות לחבל הרוהר. מחר (שבת) ב-19:30 נפגשים שתי הקבוצות לקרב ענק, קרב בצלמם של מאמנים מהטובים שיש בשוק. "וורלד קלאס", כפי שכינה אותם המנג'ר הפורש של מנצ'סטר יונייטד, סר אלכס פרגוסון.

על מהירות ותחליפים
לאורך קריירת האימון של המאמן עטור הזקן הוא שינה את הטקטיקה שלו לא פעם, תוך כדי הבנת המשחק, התאמה ליריבות שממול ולגודל הקבוצה שאותה הוא מאמן. עם זאת, מה שלא השתנה אצל קלופ, וכנראה גם לא ישתנה, היא התשוקה, הגישה והאמוציות כלפי המשחק – אותן הוא מיישם שבוע אחר שבוע, משחק אחר משחק באמצעות שחקניו על הדשא. אכן, קבוצה בצלמו, עם מזג לוהט, כזו שלא מפסיקה לנוע ולרוץ.

קלופ וגווארדיולה. מצאו את ההבדלים (רויטרס)
קלופ וגוארדיולה. מצאו את ההבדלים (רויטרס)
 

להשוות בין קלופ לגוארדיולה זה לא משהו פשוט. שניים צעירים, מלאי אהבה למשחק ורצון להצלחה, אך דבר אחד ברור, מבחינת טקטיקה וסגנון ישנו שוני וזה למרות ששניהם דוגלים במשחק יפה לעין.

קלופ הנמרץ אוהב שקבוצתו משחקת במהירות, ממש כמו מטוסים. הוא עבד על השיטה הזו החל מהרגע הראשון במועדון כאשר הגיע לחלצו מאימת התחתית, אך כעבור בשנתיים האחרונות ובפתיחת העונה הנוכחית אפשר לומר שהתהליך מתבצע באופן אותו רצה קלופ.

יורגן קלופ ממהר לחגוג עם שחקניו. יחי הטמפרמנט (GettyImages)
יורגן קלופ ממהר לחגוג עם שחקניו. יחי הטמפרמנט (GettyImages)
 

הוא בנה חוליית הגנה יציבה, שידרג את מאטס הומלס מתחת לאף של באיירן מינכן והפך את מרסל שמלצר ולוקאש פישצ'ק למגני על אבל עיקר הדגש הוא מחוליית הקישור ומעלה כך שסביר להניח שההיעדרות של נבן סובוטיץ' הפצוע לא היא זו שתמנע מדורטמונד את המשך העונה שלה.

במשך העונות האחרונות הסגנון של דורטמונד רק הולך ומשתבח כאשר לכל עוזב יש תחליף. המפתח כמובן הוא הפליימייקר – לדעת קלופ העמדה החשובה כדי לנווט את המהירות. תחילה היה זה נורי שהאין בעונה מבריקה, אך כמובן שאילקאי גונדוגאן הנפלא הוא האיש שנכנס לעמדה הזו לפחות בשנה האחרונה. נגד באיירן עשוי שהאין שוב להיות האיש החשוב כשהטורקי-גרמני עדיין סוחב פציעה. ככה זה אצל קלופ, לכל אחד יש מחליף.

גונדוגאן חוגג. קלופ זיהה ושידרג (רויטרס)
גונדוגאן חוגג. קלופ זיהה ושידרג (רויטרס)
 

זה קרה כששהאין עזב לריאל, זה קרה גם שקגאווה עזב ליונייטד ובמקומו מרקו רויס הגיע כדי לפרוח, זה קרה גם כשלוקאס באריוס בחר בליגה בסין כדי להעשיר את חשבון הבנק, דבר שיצר את רוברט לבנדובסקי.

העונה למרות עזיבת גצה קלופ לא דאג. בקיץ הוא חימש את מימד המהירות כשהוא מתבל אותו בחוכמה של הנריק מחיטריאן הארמני ומוסיף אליו את המהירות הבלתי נתפסת של פייר אמריק אובמאיינג.

קלופ ואובמיאנג. מהירות רבותיי (רויטרס)
קלופ ואובמיאנג. מהירות רבותיי (רויטרס)
 

היכולת של דורטמונד בעידן קלופ לייצר התקפות מהירות חרצה לא מעט גורלות של משחקים וזו למעשה המטרה שלו כאשר יש לו נווט בקישור ומטוסים בכנפיים וכמובן חלוץ מטרה כלבנדובסקי. קלופ דורש מחניכיו מעבר מהיר של הכדור מההגנה להתקפה אחרי לחץ להשיב את הכדור לשורות הקבוצה שלו. כשכל שחקן מכסה כמעט 12 ק"מ בממוצע למשחק, אפשר להבין כיצד המכונה עובדת. צלמו של קלופ, כבר אמרנו?

גם ללא מסי: טיקי טאקה במינכן
מנגד, על פפ גוארדיולה כבר רבים הרחיבו ועוד ירחיבו. בבאיירן מינכן הצליחו לשים ידם על המאמן הנחשק בעולם וזאת מתוך מגמה להמשיך ולבנות את המועדון המצליח באירופה ואולי בעולם.

פפ גווארדיולה עם ג´רום בואטנג. באותה השיטה בדיוק (רויטרס)
פפ גוארדיולה עם ג´רום בואטנג. באותה השיטה בדיוק (רויטרס)
 

כיורשו של יופ היינקס גוארדיולה קיבל סגל אדיר בלאו הכי אך העמיק אותו עם עוד קשר 50:50 כפי שאהב לעשות בברצלונה כשרכש את טיאגו אלקנטרה המוכשר. מלבד זאת, השינוי הבולט הוא הצבתו של פיליפ לאם הוותיק כקשר, דבר שעד כה עונה על הציפיות ואף הצליח להרשים את יואקים לאב בנבחרת גרמניה.

השיטה של פפ לא השתנה ובדומה לברצלונה ה-4:3:3 נשמר. אולי יהיו שיציירו זאת אחרת, אך בין אם זה מריו גצה או אריאן רובן מהאגף הימני, או שמא פרנק ריברי, אתם יכולים להשוות זאת לליאו מסי, פדרו או ססק פברגאס שעשו זאת קודם לכן במדי הבלאוגרנה עבור פפ.

גווארדיולה ולאם. תואם בוסקטס (רויטרס)
גוארדיולה ולאם. תואם בוסקטס (רויטרס)
 

הדומיננטיות של הקשר האחורי נשמרה גם במינכן, כשפעם זהו לאם ולאחרונה גם חאבי מרטינס הספרדי שמחקים את סרחיו בוקסטס, שחקן מפתח במערך של פפ שדורש לאורך כל קריירת האימון שלו לחץ מאסיבי וחילוץ כדור ברגע שהקבוצה מאבדת אותו. בנוסף המהירות במסירות היא כמובן חלק ניכר ונכבד בהשרשת הטיקי טאקה שלו גם במינכן.

על הקווים גוארדיולה נמרץ כמו מקבילו בדורטמונד, נחשב לאהוב מאוד על ידי השחקנים, כריזמטי ומלא אנרגיות בזמן ניהול המשחק. המאמן הקטאלוני השתלב היטב באווירה הגרמנית ונראה כי התחבר למועדון היטב וגם למה שמסביב.

שחקני באיירן חוגגים עם פפ (רויטרס)
שחקני באיירן חוגגים עם פפ (רויטרס)
 

עם זאת, למרות שהוא דוגל במערך קבוע ומיישם אותו גם במינכן, הדבר לעיתים יכול לבגוד בו. לעת עתה אוהדי באיירן נהנים מפתיחת עונה חלומית. הקבוצה דורסת כל מה שמולה, כולל את מנצ'סטר סיטי באיתיחאד, אך מעניין מה יקרה אם ייאלץ לשנות שיטה בהתאם לנסיבות. בבארסה הוא סירב לעשות זאת והודח ע"י אינטר וצ'לסי בחצאי גמר ליגת האלופות של 2010 ו-2012.

למרות הכל, האיכויות שבפפ בנוסף לסגל הנפלא של הבווארים יעשו את שלהם לאורך העונה ואולי אף בעונות הקרובות כשגם למשחק בסיגנל אידונה פארק הם מגיעים כפייבוריטים.

ריברי לא יהיה בצד אחד, הומלס, שמלצר וסובוטיץ' בצד השני, אך האנשים החשובים על הקווים נפגשים לדו קרב שעתיד להכריע גורל של עונה שלמה. שני מאמני טופ שמסמנים את דור המאמנים הצעיר והמצליח בכדורגל העולמי, בקרב מוחות כשכל סטייה מהנורמה עשויה להכריע את הכף.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה