כמה פעמים שמעתם על שחקן שעוזב את הקבוצה בה גדל מצהיר שיום אחד המטרה שלו תהיה לחזור לאותו המקום? סביר להניח שיותר מדי, שכן הכדורגל הפך בשנים האחרונות למסחרי מדי ומרובה בשכירי חרב שהבינו כבר מזמן שדרך מספר ציטוטים בתקשורת אפשר לקנות אהדה למשך שנים. אך כמה מהם באמת ראיתם חוזרים למקום בו הם גדלו, דווקא כשהם בשיא שלהם, במטרה להגשים את אותו החלום - לקחת אליפות עם האנשים שהעניקו לך הכל כשהיית רק ילד צעיר?
כזה היה חואן סבסטיאן ורון, אחד מהקשרים הארגנטינאים המוכרים ביותר בעולם, כוכב כדורגל, אגדת סרייה א' וגם אליל באסטודיאנטס, המועדון בו גדל, המועדון אותו הוביל לאליפות ראשונה אחרי 23 שנה בעונת הקאמבק שלו לארגנטינה.
מהעלייה לבוגרים ועד כיבוש איטליה
חואן סבסטיאן ורון, כיום בן 37, נולד בלה פלאטה, ארגנטינה, ב-1975 והחל לשחק בגיל צעיר במחלקת הנוער של אסטודיאנטס לה פלאטה. אחרי שהיה כוכב מחלקת הנוער, הקידום המתבקש לקבוצה הבוגרת הגיע ב-1994 וכבר בעונתו הראשונה כשחקן בוגרים, הוביל את הקבוצה בחזרה לליגה הבכירה בארגנטינה.
היכולת הנפלאה שלו הובילה את המועדון הגדול במדינה, בוקה ג'וניורס, לרכוש אותו וב-1996 הוא שיתף פעולה לעונה אחת עם האיש והאגדה, דייגו ארמנדו מראדונה. במהלך אותה העונה רשם גם הופעה ראשונה במדי נבחרת ארגנטינה במשחק נגד פולין, זמן קצר לאחר מכן נרכש על ידי סמפדוריה.
|
ורון מול פלאסיו. המסע עבר גם דרך בוקה (רויטרס) |
|
|
ורון הפך מהר מאוד לאחד השחקנים המבוקשים בסרייה א', ויכולת ראיית המשחק שלו כמו גם העובדה שהיה חומה בצורה עוד לפני קו ההגנה, דבר מבוקש מאוד באיטליה, גררו את הקבוצות לריב עליו. בסיומן של שנתיים בסמפ', הקשר נרכש על ידי פארמה והיה בורג מרכזי בזכייתה של הקבוצה בגביע האיטלקי וגם בגביע אופ"א, רגע לפני שהיא נעלמת מהטופ של הכדורגל האיטלקי.
העונה הנפלאה שלו גררה לכך שהוא חזר לשתף פעולה עם סוון גוראן אריקסן, מי שהחתים אותו לראשונה בסמפדוריה, והפעם הוציא עליו לא פחות מ-18.1 מיליון יורו כדי להחתימו בלאציו. הוא חווה שם את השנתיים הטובות ביותר בקריירה שלו, כאשר הוביל את הקבוצה לזכייה באליפות, גביע וסופר-קאפ איטלקי והכל באותה העונה (1999-2000).
|
ורון חוגג עם בוקסיץ במדי לאציו (רויטרס) |
|
|
אחרי שהפך לשחקן הכי מבוקש בליגה האיטלקית, וגם הסתבך על הדרך בפרשת זיוף דרכון שהובילה את כליאת סוכנו ל-15 חודשים, ורון (המכשפה הקטנה), נדד לאנגליה. הוא נרכש בסכום שהוערך בכ-42 מיליון דולר, במה שהייתה אז ההעברה היקרה ביותר בתולדות הליגה האנגלית.
פרגוסון והציטוט הבלתי נשכח
אלא שביונייטד הוא הפך מהקשר, אולי הטוב ביותר בעולם, לאחד הקשרים הפחות מוערכים שיש. אפילו לבדיחה, אחרי שלא הצליח להשתלב בקבוצה של סר אלכס פרגוסון. למרות זאת, המנג'ר הסקוטי הוותיק הגן עליו בכל רגע ואפילו סיפק את אחד הציטוטים הזכורים ביותר כאשר תקף את העיתונאים אשר ביקרו אותו על ההתעקשות על ורון: "הוא שחקן מצוין ואתם כולכם אידיוטים מז****ים".
עם כניסתו של רומן אברמוביץ' לצ'לסי, ורון הפך ליעד מרכזי של צ'לסי שהצליחה לרכוש אותו למרות שהוא מצידו רצה להישאר ולהילחם על מקומו באולד טראפורד. אלא שדווקא בסטמפורד ברידג' הרצון שלו להשתקם נתקל בפציעה שסגרה את הקדנציה האנגלית שלו כאחת הכושלות בהיסטוריה.
|
ורון באימון יונייטד. העיתונאים קטלו (רויטרס) |
|
|
משם הוא נדד לאינטר והיה שותף לזכייתה בשני גביעים וגם באליפות, אם כי באליפות שניתנה לקבוצה בדיעבד בפרשת הקלצ'יופולי. ב-2006 הגיע הקאמבק המרגש כאשר הוא הועבר לאסטודיאנטס. דווקא כשהוא בשיא שלו ושוב חזר למעמד של אחד הקשרים הטובים בעולם, "לה ברוחיטה" החליט שהוא רוצה להגשים את חלום ילדותו.
ב-13 בדצמבר של אותה העונה הוא גם הגשים את החלום שלו, כשהוביל את הקבוצה לזכייה באפרטורה במשחק הגמר נגד בוקה ג'וניורס. האיש שהחזיר אותו לקבוצה ועמד על הקווים באותה עונת אליפות היה דייגו סימאונה. בעונה שלאחר מכן השניים כשלו בגביע ליברטדורס מה שהוביל את סימאונה להתפטר.
ורון נשאר בקבוצה וב-2009 סגר מעגל מרגש כאשר הוביל את הקבוצה לגמר נגד קרוזיירו וגם לזכייה בגביע ליברטדורס לראשונה מאז 1971. ורון הוכתר על ידי פיפ"א כשחקן הטוב ביותר של הטורניר. באוגוסט של 2010, אחרי שהצליח להגשים את שני החלומות הגדולים שלו ועל הדרך לקח עוד אליפות בארגנטינה עם מועדון נעוריו, הוא תלה את הנעליים ופרש כאחד הקשרים הארגנטינאים הטובים בכל הזמנים.
|
חואן סבסטיאן ורון חוגג עם אסטודיאנטס (רויטרס) |
|
|
ומה עושה היום המכשפה הקטנה? בעיקר מעביר את הזמן. לאחרונה לקח חלק בליגת חובבים בבוקה והוביל את ברנדסן לזכייה בתואר עם שער אליפות ובסך הכל שבעה בחמישה משחקים כדי להעשיר את מדף התארים שלו שכולל שש אליפויות (בארגנטינה, איטליה ואנגליה), שלושה גביעים באיטליה, זכייה אחת בגביע אופ"א וגם זכייה אחת בגביע ליברטודרס.