“מה אתה מסתכל, טמבל? יאללה, עוף מפה!”, זרק ליאו מסי לעברו של ואוט וחהורסט בעמדת הראיונות אחרי המפגש הטעון בין ארגנטינה להולנד ברבע גמר המונדיאל. העיתונאי שדיבר איתו גרס כי לפני שהחל הצילום, הפנה הפרעוש קללות בוטות וגסות הרבה יותר כלפי החלוץ התמיר. אפשר היה להבין את העצבים של הכוכב, כי במהלך ההתמודדות, ובמיוחד בדו קרב הפנדלים, התגרו הארגנטינים וההולנדים אלה באלה, וחלקו של וחהורסט באירועים היה משמעותי בהחלט. חשוב מכך – היה זה וחהורסט שכמעט הרס למסי את החלום כולו.
אלביסלסטה כבר הובילו בבטחה 0:2 לקראת הסיום, אך למחליף הגבוה היו תוכניות אחרות. בדקה ה-83 הוא נגח את השער המצמק, ועמוק בזמן פציעות ניצל מסירה מבריקה של טון קופמיינרס בכדור חופשי כדי להשוות ל-2:2 ולכפות הארכה. משם כבר הכל היה אפשרי, ולו הכתומים היו מנצחים, היה וחהורסט הופך לגיבור לאומי במלוא מובן המילה. זה לא קרה, אז הוא הסתפק בתפקיד מרכזי בהצגה מצוינת, וכשספג את הזעם של מסי הגיב בציניות האופיינית: “אני שמח שהוא מכיר את השם שלי”.
חודש חלף מאז, ועכשיו אנשים רבים יכירו את שמו של וחהורסט הרבה יותר, זה אשר עושה בגיל 30 את המעבר הגדול ומגיע בהשאלה הישר למנצ’סטר יונייטד. זה קורה בעיקר כי אדם אחד הכיר אותו כבר מזמן, ואריק טן האח אוהב להחתים שחקנים עליהם יש לו מידע נרחב. ליסנדרו מרטינס הגיע מאייאקס, טיירל מלאסיה הוחתם מפיינורד, כריסטיאן אריקסן שוחח איתו רבות כאשר התארח באימוני אייאקס במהלך העונה שעברה, ובנוסף גם מרקו ארנאוטוביץ’ היה על הכוונת בקיץ כי טן האח הדריך אותו בטוונטה ממש בתחילת דרכו. ובכן, וחהורסט טרם עבד ישירות עם המאמן, אבל הוא עקב אחריו כבר שנים ארוכות, פשוט כי הוא סוג של שכן.
20 קילומטרים בלבד מפרידים בין האקסברגן, עיירת הולדתו של טן האח, לבורנה, עיירת הולדתו של וחהורסט, בפרברי העיר אנסחדה במזרח הולנד. זהו האיזור “הגרמני” ביותר במדינה, אשר תושביו מתאפיינים לעתים תכופות במוסר עבודה גבוה ונחישות. אלה התכונות שסייעו לטן האח לטפס גבוה, ולא במקרה היוו המילואים של באיירן מינכן תחנה חשובה מאוד בקריירה שלו. באשר ל-וחהורסט, הרי שאצלו הן מובהקות פי כמה, והבחור מוכן להזיז הרים על מנת להשיג את מטרותיו. דבקות במשימה היא השם השני שלו, גם אם כולם סביבו אומרים שאין לו סיכוי.
כאשר החליט ואוט בילדותו להפוך לכדורגלן, כולם אכן אמרו שאין לו סיכוי. אף מאמן לא חשב שיש לו פוטנציאל כלשהו, ובמשפחתו הסתכלו עליו במבטים עצובים. הוא היה הכבשה השחורה כי שלושת אחיו בחרו לעצמם מקצועות נורמליים. טון רצה להיות טייס, ראלף שאף להיות אדריכל וניק התכוון לנהל את העסק המשפחתי של תחנות דלק. הם היו שפויים, רק ואוט ההזוי המשיך להתרוצץ על מגרשים רעועים במדי קבוצות זניחות, ולעתים אפילו התקשה לעמוד על רגליו כמו שצריך, כי היו לו יותר מדי פרצי גדילה לפני שצמח ל-197 סנטימטרים. לפעמים הוא נראה כמו בדיחה מהלכת, תרתי משמע, אבל על החלום הגדול הוא סירב לוותר בכל תוקף.
עד גיל 19, הוא שיחק בליגה העשירית, אבל התנהל לטענתו כמקצוען כבר אז. וחהורסט ויתר על בילויים, הקפיד על תזונה נכונה של ספורטאי והאמין כי ההתמדה הזו תביא אותו רחוק בסופו של דבר. הדחף שלו לנצח היה חזק הרבה יותר בהשוואה לכל הסובבים. “בקבוצת הילדים, כל השאר שכחו מהפסדים תוך דקות ספורות, אבל לי היה אכפת. אני זוכר שבכיתי לא מעט, ולפעמים גם התעצבנתי מאוד”, נזכר לימים החלוץ. הכמיהה הזו עזרה לו כאשר כולם זלזלו בו, כי אולי היה קשה מאוד להבחין בכישרונו הטבעי, אבל את ההשקעה אי אפשר היה לפספס.
יופ חאל ראה זאת כאשר מונה למאמן אמן מהליגה השנייה ב-2012. “ואוט איבד המון כדורים, אבל עבד בלי הפסקה כמו חמור”, הוא אמר, ולקח אותו על תקן שחקן ספסל. כך הפך בגיל 20 וחהורסט לכדורגלן מקצועני, ומיד החל להתלונן על חבריו החדשים שאינם רצים מספיק, על אף שהיה בסך הכל מחליף. הוא עזב את אמן בטונים צורמים למדי בחלוף שנתיים, ואמר בראיון שהאכילו את השחקנים בג’אנק פוד במקום אוכל בריא, אבל המעבר היה למעלה – להראקלס מהליגה השנייה. לעומתו, רולאנד ברגקאמפ, אחיינו של דניס שהיה חלוץ בגילו, היה על הנייר מבטיח הרבה יותר, אבל לא הצליח להפיק מזה דבר וכבר פרש אחרי שהתדרדר לליגות הנמוכות.
אצל וחהורסט, הנסיקה היתה מזהירה. שנתיים בהראקלס הספיקו כדי להתקדם לאלקמאר, הקבוצה האיכותית ביותר בהולנד פרט לשלוש הגדולות. במדיה הוא הפציץ 45 שערים בכל המסגרות תוך שנתיים, ענד את סרט הקפטן, הפך ליקיר האוהדים ונמכר לוולפסבורג תמורת 10 מיליון אירו על מנת להפוך במהרה לכוכב אמיתי גם בבונדסליגה. אוהדי הזאבים לא ממש הבינו בהתחלה למה הובא להם שחקן כה גמלוני, אבל התברר להם במהרה שמדובר במקצוען שמשתפר משבוע לשבוע, נהנה ללמוד, ולכן גם מפגין יכולות נהדרות. וחהורסט אמנם לא נראה כמו חלוץ אלגנטי ממבט ראשון, אבל הוא שידרג ללא היכר את איכות הנגיעה הראשונה, עבד רבות על ראיית המשחק, ואפילו בישל שערים בעקב. הוא עשה קילומטרז’ גבוה יותר מהיתר כדי להפעיל לחץ על שחקני היריב, וכמובן גם כבש שערים.
הרבה שערים. 17 כיבושים בעונת 2018/19, 16 בעונת 2019/20, ועוד 20 בעונת 2020/21, אשר בסיומה דורגה וולפסבורג במקום הרביעי והעפילה לליגת האלופות. זה היה אחד החלומות הגדולים של וחהורסט, והוא הגשים אותו. על הדרך, הוא גם הוכיח את עצמו בעיניו של המאמן הלאומי פרנק דה בור, ולא רק נכלל בסגל ליורו 2020 לפני שנה וחצי, אלא גם היה החלוץ הפותח במדים הכתומים. “אני רוצה לשחק באליפות אירופה", הוא הכריז ב-2019, כאשר מעטים סברו שיש לו סיכוי, אבל וחהורסט לא נכנע לתכתיבים אף פעם.
ואחרי ששיחק בליגת האלופות, חלום נוסף שהיה צריך להגשים הוא להגיע לליגה האנגלית. וחהורסט הוא אוהד ליברפול שרוף שדמיין את עצמו נאבק באנפילד בחולצה האדומה, ולא היסס גם לדבר על זה. יורגן קלופ לא התקשר אליו, אבל ברנלי כן – וזה היה מספיק טוב כדי שיארוז את החפצים לפני שנה. בוולפסבורג קיבלו תמורתו 14 מיליון אירו, ונפרדו בצער משחקן שעדיין לא הצליחו להחליף כראוי, אבל ההולנדי הלך בעקבות הלב.
הפעם לשם שינוי, ההרפתקה לא הצליחה, והוא הוגדר כפלופ בקבוצת התחתית, לא סיפק את השערים שציפו ממנו, כבש פעמיים בלבד ב-20 הופעות, וראה את ברנלי יורדת לליגת המשנה. בכל הקשור להספק עבודה לא היו טענות אליו, אבל הוא לא השתלב כלל בסגנון והייתה לכך סיבה פשוטה – הוא באמת הרבה פחות מתאים לקבוצות שבנויות רק על התקפות מעבר. אמנם יש לו כוח מתפרץ ורגליים ארוכות, אבל זה לא הנכס החשוב של וחהורסט. הוא הרבה יותר יעיל כאשר קבוצתו מסוגלת לפתח התקפות מסודרות או לחטוף כדורים ליד רחבת היריב.
הוא גם מצוין כחלוץ רחבה קלאסי, ובדיוק לשם כך לקח אותו לואי ואן חאל למונדיאל בקטאר. הפעם הוא ממש לא תוכנן לפתוח בהרכב, אלא להיכנס ולעורר מהומות במידה והנבחרת תיקלע לצרות – וזה בדיוק מה שהוא עשה מול ארגנטינה, עם תפוקה פנומנלית. ההולנדי גם הגיע לטורניר במצב רוח מצוין, כי ההשאלה לבשיקטאש עבדה היטב, והוא הרגיש כמו דג במים בקבוצת פאר עם אופי התקפי מאוד בליגה הטורקית. ברנלי נשכחה כמו אפיזודה לא ממש רלוונטית, גם אם כרטיסו עדיין שייך אליה. כאשר טן האח פנה אליו, הוא חשב בעיקר על וחהורסט של וולפסבורג ואלקמאר, וגם על הנער העקשן והנחוש שגדל בעיירה בורנה שהוא מכיר כל כך טוב.
ההחתמה הזו עלולה להיראות פחות טבעית לחלק מהאוהדים, אבל התרומה של וחהורסט באולד טראפורד עשויה להיות גדולה. אין לשדים האדומים שחקן מסוגו בסגל, והוא מגיע כדי למלא את המשבצת שהותיר כריסטיאנו רונאלדו, רק עם איכויות שמתאימות הרבה יותר לסגנון של טן האח מאשר הפורטוגלי בגרסתו הנוכחית. אין לו תקוות להיות שחקן הרכב בכל משחק, אבל הוא משלים את הצוות היטב, ועשוי להביא למהפכים כאשר מנצ’סטר יונייטד תזדקק לכך. בדיוק כפי שעשה עבור הולנד מול מסי, הוא יעצבן בוודאות כמה שחקני יריב בדרך.
המשימה החשובה ביותר בדרך להצלחה האפשרית בחודשים הקרובים, תהיה להתנתק מהאהבה העזה לליברפול. בתחילת מרץ, עשוי וחהורסט להגיע לאנפילד, משהו שלא עלה בידו לעשות במדי ברנלי כי היא אירחה את האדומים בסיבוב השני אשתקד. זה יהיה מרתק, אבל קודם לכן תחכה לו ארסנל בעוד שבוע וחצי, ומי יודע, אולי אפילו יספיקו לרשום אותו גם לקראת הדרבי מול מנצ’סטר סיטי בשבת. לא בטוח שחוליאן אלברס ישמח לראות אותו.