פגרת הנבחרות השנייה של עונת 2024/25 מאחורינו וכדורגל הקבוצות עוד מעט חוזר עם המאבקים בחמש הליגות הבכירות. רגע לפני, זה הזמן לבחון מי שחקני הרכש שהבריקו במיוחד מתחילת העונה ולקראת החורף ירצו לקחת את היכולת עוד צעד אחד קדימה. דירגנו את 10 ההחתמות הטובות ביותר הקיץ לפחות עד השלב הזה כשמאחורינו כ-10 משחקים בכל המסגרות.
10: מייסון גרינווד
נסיבות הקריירה של האנגלי ידועות. סיפור האלימות לכאורה כלפי בת זוגו קטע אותו בשיא הפריחה במנצ’סטר יונייטד, הוא נדחק מהמגרשים לחודשים ארוכים וכשחזר הושאל לחטאפה וניסה לשקם את עצמו, בזמן שהיה רק בן 22 ועתידו עוד לפניו. בקיץ הוא עזב את השדים האדומים ורוברטו דה זרבי הימר עליו ושילם 26 מיליון אירו כדי להביא אותו לחלק הקדמי של מארסיי.
בצרפת דברים שוב התחברו לקיצוני המוכשר. הוא פתח את העונה עם חמישה שערים בשלושת המחזורים הראשונים והיה אחראי באופן כמעט בלעדי ליכולת המשופרת של התכולים ולעובדה שהם בצמרת. הכישרון של גרינווד מעולם לא היה בספק ופול פוגבה, אחד ששיחק עם זלאטן איברהימוביץ’ וקארים בנזמה, אף אמר ש”הוא הפינישר הטוב ביותר שהתאמנתי איתו”.
9: אנטוניו נוסה
ייתכן שרובכם עדיין לא תכירו את השם של הנורבגי בן ה-19. ר.ב לייפציג הביאה אותו במקום דני אולמו ושילמה לקלאב ברוז’ 21 מיליון אירו עבורו, אחרי שבעונה שעברה כבש ארבעה שערים ובישל שלושה ב-41 הופעות בכל המסגרות. אולם נדמה שגם מרקו רוזה בעצמו לא ציפה ליכולת כזו. נוסה מבריק מאז שהגיע ועם שני שערים ושני בישולים הוא התאקלם היטב בגרמניה.
נוסה מפגין יכולת כדרור שהובילה את הנורבגים לכנות אותו “ניימאר” המקומי. גם ארלינג הולאנד לא נשאר אדיר והחמיא: “הוא פנטסטי, חשוב לטפל בו היטב, לא להעמיס ‘הייפ’, לתת לו להתפתח בשלווה”. לאחרונה הוא נבחר להיות אחד מבין 10 כישרונות, לצד לאמין ימאל וקנאן יילדיז, שינעלו את הסט החדש שיצרה אדידס לליאו מסי (F50) ואין ספק שמדובר בכוכב עתידי.
8: אמאדו אוננה
אחרי ששמו נקשר ללא מעט קבוצות מובילות, הקשר האחורי הבלגי עבר לאסטון וילה, ששילמה לאברטון 50 מיליון אירו עבורו. מהרגע הראשון לאונאי אמרי היה ברור שיש לו בעל בית חדש במרכז השדה, אוננה גם תרם בפן ההתקפי עם שני שערי ליגה שסידרו ניצחונות על ווסטהאם ולסטר והוסיף אחד גם בליגת האלופות מול יאנג בויז. הפציעה שלו היא נזק משמעותי לווילה.
7: קיליאן אמבפה
היכולת שנויה במחלוקת, אבל כדורגל הוא משחק של מספרים וכאלה עד עכשיו הכוכב החדש של ריאל מדריד מספק בצורה טובה עם שבעה שערים ובישול. אין ספק שאלופת אירופה זקוקה להרבה יותר מהצרפתי, שגם יקווה שפרשת האונס שמרחפת על ראשו בשבדיה תתברר כלא נכונה כפי שטוענים מקורביו, והיא לא תמנע ממנו להמשיך להיכנס לעניינים בסנטיאגו ברנבאו.
בכל הקשור לפן המקצועי אמבפה לקח מאוד ברצינות את המעבר שלו למדריד, שכידוע הגיע אחרי סאגה מעייפת. הוא ויתר על משחקי הנבחרת וגם הבהיר לה שיופיע רק למשחקים החשובים, ערך “מיני מחנה אימונים” לפי הדיווחים, הכול כדי להגיע בכושר מקסימלי לקלאסיקו. על היכולות שלו אין צורך להרחיב, מדובר כנראה בשחקן הטוב בעולם כיום והמעבר הוא פנומנלי.
6: ג’ובאני לו סלסו
כאילו הוא נולד בשביל לשחק בריאל בטיס. אחרי מסע בטוטנהאם ו-ויאריאל חזר הקיץ הארגנטינאי לבניטו ויאמרין ולמרות שהגיע עם פציעה קלה, היא לא מנעה ממנו להתחיל את העונה עם חמישה שערים בשישה משחקי ליגה ולהזכיר לקהל הירוק שבכל זאת מדובר באחד השחקנים האהובים במועדון בשנים האחרונות. הוא חתום לבדו על שבע מתוך 12 הנקודות של הקבוצה.
5: דני אולמו
הרבה מאוד גבות הורמו כשברצלונה בחרה להשקיע בו כל כך הרבה כסף. על אף היורו המוצלח מדובר בשחקן פציע ולא בהכרח בעמדה שהקבוצה הייתה הכי זקוקה לו, אבל כבר בבכורה הוא דאג להשתיק את כולם. הוא שבר את הקללה של הקטלונים בווייקאס, חגג גם מול ריאל ויאדוליד וג’ירונה ואז באמת נפצע, אבל המבחן האמיתי שלו יהיה מול ריאל מדריד ובאיירן מינכן.
4: ארמדין דמירוביץ’
כשבורוסיה דורטמונד לקחה את סרו גיראסי, שחקן שראוי לרשימה בפני עצמו, אוהדי שטוטגרט תהו מי יספק עכשיו את המספרים בקבוצה של סבסטיאן הנס. אחרי שישה מחזורי ליגה לכולם כבר יש תשובה. הבוסני שהגיע מאוגסבורג הכיר את הבונדסליגה היטב ובעונה שעברה סיפק 15 שערים ותשעה בישולים, כשגם את העונה הנוכחית פתח בסערה עם חמישה שערים.
3: מטאו רטגי
אולי הגניבה של הקיץ מבחינת אטאלנטה. הארגנטינאי שבחר לייצג את איטליה נרכש הקיץ מגנואה ובשבעת משחקי הליגה הראשונים שלו בברגמו כבש שבעה שערים ובישל, כולל הצגה פנומנלית מול ליאור קאסה וקבוצתו לשעבר. בינתיים הוא ממשיך לבסס את מעמדו בנבחרת וכבש ב-2:2 מול בלגיה וב-1:4 על ישראל וקורא העונה תיגר רציני על מלכות השערים בסרייה א’.
רטגי אגב הוא תגלית של ההתאחדות האיטלקית. עוד הרבה לפני שעלה לרדאר המועדונים מאוריציו ויסצ’ידי שחולל מהפכה בסקאוט של האזורי זיהה פוטנציאל וכעת הוא הפך לסקורר המוביל בארץ המגף. אביו של החלוץ גם משוכנע שהוא ישתף פעולה היטב עם ג’אנלוקה סקמאקה כשזה יחזור: “הם משלימים אחד את השני טוב מאוד, אני מאוד אוהב את הכדורגל שלהם”.
2: רומלו לוקאקו
היורו המביך של הבלגי היה נראה לרבים כמו שירת הברבור הדועכת שלו. בגיל 31 החלוץ נראה כמו צל של עצמו, צ’לסי חיפשה רק להיפטר ממנו, אבל את רוב הקיץ הוא בילה בחוסר וודאות. עד שהגיע אנטוניו קונטה. המאמן שאיתו לוקאקו פרח יותר מכולם שילם 30 מיליון אירו כדי להביא אותו מלונדון לנאפולי ו-ויקטור אוסימן, הכוכב הגדול של הפרטנופיי, גם נזרק מהקבוצה.
דרום איטליה התבררה, לפחות עד עתה, כמקום המושלם ללוקאקו. בבכורה שלו הוא כבש בדרך לניצחון דרמטי על פארמה והוא המשיך לספק מספרים, אך יותר חשוב מזה להניע את כל ההתקפה, עם לא פחות מחמישה בישולים. נאפולי של קונטה היא מועמדת לגיטימית לאליפות ומובילה את הסרייה א’ אחרי שבעה מחזורים, ללוקאקו יש חלק ענק בפריחה התכולה מחדש.
1: מייקל אוליסה
חובבי הפרמייר ליג יגידו “אמרנו לכם”. הקיצוני הצרפתי פרח בקריסטל פאלאס וכשבאיירן מינכן רכשה אותו תמורת 50 מיליון ליש”ט העסקה לא תפסה יותר מדי כותרות, אבל כעת, אחרי תשע הופעות בלבד, גם בבוואריה יודעים שאוליסה הוא רכש מבריק ושחקן שינהיג את הקבוצה שנים ארוכות קדימה. דריבל כמעט אלוהי, בעיטה נפלאה ומספרים שמדברים בעד עצמם.
כבר בנגיעה הראשונה שלו, בבכורה בגביע, בן ה-22 בישל באומנות. במשחקו הראשון בקריירה בליגת האלופות הוא כבש צמד ובבונדסליגה הוא הגורם אולי המרכזי בפתיחת העונה החיובית של וינסנט קומפני. אוליסה גם פילס את דרכו להרכב הנבחרת הבוגרת של צרפת ובבאיירן הוא כבר נכנס עמוק ללב של אוהדי הקבוצה, ההשוואות לאריין רובן ופרנק ריברי כבר צצות.