פיפ"א הודיעה לאחרונה כי תפתח חלון העברות נוסף עבור הגרסה החדשה והמורחבת של גביע העולם למועדונים. החלון המדובר יפעל מ-1 ביוני עד 10 ביוני, כמה ימים לפני תחילת הטורניר שיכלול 32 קבוצות. המטרה במהלך הזה היא לאפשר לקבוצות שמחזקות את הסגלים שלהן לרשום את השחקנים החדשים שלהן בצורה מסודרת, כך שהם יוכלו לשחק בטורניר.
במקביל, פיפ"א הזמינה את השחקנים שחוזיהם מסתיימים ב-30 ביוני להגיע להסכמים – גם אם לטווח קצר – כדי שיוכלו להתחיל ולסיים את התחרות. 30 ביוני הוא התאריך שבו מסתיימים בדרך כלל חוזים בין מועדונים לשחקנים. מונדיאל הקבוצות יימשך מעבר לכך, מכיוון שיתקיים בין 15 ביוני ל-13 ביולי. התרחיש הזה כבר קרה בליגת האלופות במהלך מגיפת הקורונה, כאשר השחקנים נאלצו להסכים להארכות חוזים 'מזורזות' כדי להמשיך לשחק ביולי.
העובדה שנפתח חלון העברות חדש מאפשרת למועדונים להחתים שחקנים שישחקו בגביע העולם לקבוצות כבר מההתחלה, או במקרה של חוזים שמתחילים ב-1 ביולי, מהשלב השני של הטורניר. ייתכן גם שיהיו הסכמים החל מ-1 ביוני, במקום 1 ביולי, עקב התחרות. מה שלא יהיה אפשרי – וייכלל בתקנון התחרות – הוא ששחקן שיתחיל את הטורניר עם קבוצה אחת יסיים אותו עם קבוצה אחרת.
לא משנה אם הדבר היה אפשרי לפי חוזה; חוקי הטורניר לא יאפשרו זאת. לא ניתן יהיה לרשום שחקן בשתי קבוצות בו-זמנית. המהלך הזה נועד למנוע מקרים די שכיחים: כדורגלנים שמסיימים חוזה עם קבוצה אחת ויכולים להמשיך בטורניר עם קבוצה חדשה איתה חתמו. לדוגמה, אלפונסו דייויס, שנראה כי הוא צפוי לעבור לריאל מדריד מיד כשיסיים את חוזהו עם באיירן מינכן. גם על מוחמד סלאח שמסיים חוזה בליברפול ועשוי להיות מחוזר באירופה, זה יוכל להשפיע.
דוגמה מוחשית ומציאותית יותר היא זו של קיליאן אמבפה. בעונה שעברה, הצרפתי סיים את חוזהו עם פ.ס.ז' ב-30 ביוני, וב-1 ביולי הוא כבר היה שחקן ריאל מדריד. אילו היה מתקיים מונדיאל הקבוצות ולא הייתה מניעה לכך, ייתכן שהוא היה מתחיל את הטורניר עם הפריזאים ומסיים אותו עם הבלאנקוס.
פיפ"א מודעת לכך שהתנאי הזה עלול לשנות את מהלך התחרות הטבעי ולכן היא מבהירה מראש: שחקן שמתחיל את מונדיאל המועדונים עם קבוצה אחת לא יוכל לסיים אותו עם קבוצה אחרת.