במהלך מחנות האימונים של הנבחרות לקראת היורו, הייתה תקרית אלימה אחת שהדליקה את כל הנורות האדומות בקרב המארגנים. באוגסבורג המנומנמת, במהלך אחד מהאימונים של נבחרת סרביה, אוהד צעיר ניסה לפרוץ לדשא ולחלוף על פני אנשי האבטחה כדי להצטלם עם השחקנים, אך הוא נעצר על ידי שוטרים שנכחו מסביב למגרש ונלקח חוצה.

בעקבות זאת, האוהדים מסביב החלו למחות על כך, המצב הסלים עם קריאות בוז ובהמשך עם השלכת אבוקה בוערת לעבר אותה קבוצת השוטרים. כוחות הביטחון הוציאו את האבוקה מחוץ למגרש האימונים כאשר האימון הופסק לכמה רגעים, אך הם לא הצליחו לאתר את הזורק. ייתכן וזה היה רק הקדימון למה שצפוי לכוחות הביטחון, שינסו להתמודד עם החולגנים במשחק של סרביה נגד אנגליה היום (ראשון, 22:00) בגלזנקירשן.

בזמן שכוחות הביטחון בגרמניה מנסים להתמודד עם איומי טרור באמצעים מיוחדים, גרמניה הבינה שהיא צריכה לדעת כיצד להתמודד גם עם מקרי אלימות. הזיכרונות מיורו 2016 בצרפת, שם חוליגנים רוסים תקפו אוהדים אנגלים במארסיי, לא נשכחו - והמשחק הקרוב בין הסרבים לאנגלים הוא גם עם פוטנציאל לבלגן.

תוראם לעיתונאים: "אני יפה יותר מאמבפה"

באופן כללי, כל אזור של אצטדיון חולק לשלוש רמות איום במהלך היורו - ואזור גלזנקירשן כרגע בדרגת האיום הכי גבוהה, אבל לא בגלל חשש מטרוריסטים, אלא מחוליגנים. המשחק הזה סווג על ידי אופ"א כמשחק בסיכון גבוה, כאשר לפי ההערכות, כ-30,000 אוהדים אנגלים צפויים להיכנס לאצטדיון ומולם יהיו כ-10,000 סרבים. עוד עשרות אלפים אחרים יסתובבו ברחובות ובערים הסמוכות ולכן זהו אתגר משמעותי.

המשטרה נערכת בכוחות מתוגברים לבואם של קבוצות החוליגנים, כאשר החשש המרכזי הוא ממפגש אלים ביניהן ומקרבות רחוב. בגלל הסיטואציה המורכבת, המשטרה החליטה מראש להציב את אוהדי אנגליה באזור דרום העיר, בעוד שאוהדי סרביה שוהים בעיקר בחלק הצפוני שלה.

בינתיים הרחובות בגלזרקישן די שוממים, אבל בערים מסביב ניתן כבר לראות חלק מהאוהדים האנגלים שמסתובבים שתויים. כדי להגביל את פוטנציאל האלימות, היום האוהדים יורשו לשתות בירה דלת אלכוהול של 2.8 אחוזי אלכוהול בלבד באזורי היורו הרשמיים, וגם זה יקרה רק מחוץ לאצטדיון וכל אוהד יוגבל להזמנה של שתי כוסות בירה בלבד, כך שאם הוא ירצה עוד הוא יידרש לעמוד בתור שוב. בגלל המצב, לא תתאפשר צריכת אלכוהול ביציעים במהלך המשחק.

אוהד שותה בירה (רדאד גאוהד שותה בירה (רדאד ג'בארה)

גרמניה מפעילה בכל יום 22,000 שוטרים פדרליים ברחבי המדינה, הערב רובם יהיו במעקב המדינה והמארחת גם תקבל סיוע מכוחות משטרה בין-לאומיים במשחק הזה. "יהיה כוח אדם משמעותי של שוטרים מאשר במשחק בונדסליגה ממוצע", כך דווח בעיתון הבילד.

המשטרה באנגליה משתפת פעולה עם מקבילתה מגרמניה וכניסתם של 1,600 מתפרעים כבר נאסרה. אלו אוהדים שיש להם היסטוריה של נסיעות למשחקי נבחרת והתפרעויות, כאשר על אותם האנשים נאסר לנסוע לגרמניה והם התבקשו להפקיד את הדרכונים במולדתם עוד לפני פתיחת הטורניר, כך על פי הדיווחים בתקשורת הגרמנית.

בנוסף, צוות מיוחד של כ-30 שוטרים אנגלים וסקוטים פועל מודיעינית בגרמניה כדי לעצור את מי שכבר הצליח להסתנן למדינה ועלול לעורר מהומות. מנגד, קשה לעקוב אחרי הסרבים, משום שהם פשוט יכולים להיכנס למכונית ולנסוע לגרמניה - ובמשטרה סימנו 500 חולגנים סרביים שעלולים להגיע למשחק. הם ינסו לתפוס אותם לפני המשחק, אם אכן יגיעו.

אוהדי נבחרת אנגליה (רדאד גאוהדי נבחרת אנגליה (רדאד ג'בארה)

לצד זאת, ב’גרדיאן’ דווח כי משטרת גרמניה חוששת מכך שיש פער מודיעיני שעלול לפגוע במשימת עצירת החוליגנים, משום שביורו 2020 לא היה קהל במשחקים: "הטורניר הקודם התנהל ללא קהל בגלל מגפת הקורונה, כך שהמידע המרכזי שלנו לגבי נבחרות אירופאיות מבוסס על היורו שנערך לפני שמונה שנים. בעקבות זאת, ייתכן ואין מספיק מידע על חולגנים צעירים בשנות ה-20 לחייהם ולכן המשחק מוגדר כמשחק בדרגת סיכון גבוהה".

לגרמנים יהיו עוד כאבי ראש בהמשך. ייתכן ויהיו משחקים נוספים שיוגדרו בדרגת סיכון גבוהה בגלל קבוצות חולגנים שעלולות להגיע מפולין, קרואטיה, רומניה, הולנד וצ'כיה. אם הן יתפרעו, יש חשש שגם החוליגנים הגרמנים ינסו לחפש עימותים במשחקים ספציפיים. בגלזנקירשן מקווים שלא יזכרו את יורו 2024 כפי שזוכרים את יורו 2016, שלא יהיו מהומות ושהכל יעבור בשלום.

אוהדי סרביה (רויטרס)אוהדי סרביה (רויטרס)
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה