הצטרפו למשחק הניחושים של ONE ליורו
שריקת הפתיחה מתקרבת. היורו ייצא לדרך מחר (שישי) עם משחק הפתיחה בין נבחרת גרמניה לסקוטלנד במינכן - וגם האוהדים המקומיים מתחילים להראות נוכחות ברחובות העיר. מי שמלווה אותם בימים אלה הוא העיתונאי פליקס טמסוט שמסביר כיצד בגרמניה רואים את הטורניר.
טמסוט, עיתונאי הספורט בשירות הציבורי בגרמניה, סיפר על ההכנות ליורו וציין: “גרמניה היא מדינת כדורגל מפוארת מאוד ומדינה שהתשתיות בה בכל אופן ערוכות לאירועים מהסוג הזה, כך שמבחינת הכנות לא עשו פה כל כך הרבה דברים חדשים או מיוחדים. נכון שהשקיעו קצת בפרסום ובהקמת מתחמי אוהדים, אבל התחבורה הציבורית הקיימת נהדרת והאצטדיונים קיימים ואיכותיים, כך שלא היו שינויים מהותיים. גרמניה היא לא קטאר ולא היו צריכים להקים הכל מאפס”.
מהן התחושות של הגרמנים לקראת הטורניר?
“בגרמניה מחכים מאוד ליורו. יש פה הרבה מאוד התרגשות לקראת האירוע הזה כי גרמניה מדינת כדורגל. גם אם יש פה היסטוריה מסוימת של אוהדי כדורגל שלא בדיוק מתים על הנבחרת, הם עדיין מחכים לראות את האוהדים הזרים ולהיכנס לאווירה החגיגית״.
כמה חשוב לגרמניה לארח את היורו בצורה טובה?
"פוליטית זה כרגע מאוד חשוב לגרמניה, מהסיבה הפשוטה שיש את המלחמה באוקראינה שמתנהלת במקביל והמציאות הפוליטית בתוך גרמניה גם היא לא פשוטה. באוויר יש כרגע תחושה שהרבה דברים נמצאים לפני שינוי בעולם שאנחנו מכירים וחיים בו. לגרמניה יש ערך מוסף והיא רוצה להראות את זה כלפי חוץ.
"גרמניה רוצה להראות לעולם שבזמן שיש כותרות על התחזקות הימין קיצוני ודיבורים על גזענות ואנטישמיות, יש לה את יכולת לבוא ולהגיד - עם כל הבעיות והדאגות שיש באוויר, זה טורניר בינלאומי מכובד שכולם נהנים בו ביחד. עצם זה שמדובר במדינת כדורגל כל כך גדולה שכל כך מושקעת במשחק הזה, זה משהו שהולך להיות מאוד מרכזי בתחושה של מי שיגיע למשחקים”.
לנבחרת גרמניה יש רצון להגיע לגמר, מן הסתם. האם התמיכה מהקהל המקומי יכולה להביא אותה לשם? ומה רף הציפיות בגרמניה מהנבחרת המקומית, אחרי שהודחה בשלב הבתים של המונדיאל?
“יש קצת בעיות בין אוהדי הכדורגל בגרמניה לנבחרת, כמו ענייני שיווק וחוסר ההבנה של ההתאחדות לגבי איך שהאוהדים רואים את הכדורגל. האוהדים בגרמניה מאוד אוהבים את העצמאות שלהם ושהדברים צומחים מלמטה למעלה, וההתאחדות ניסתה לייצר תרבות אוהדים שבאה מלמעלה למטה, תרבות שהיא פלסטיקית - וזה נכשל לגמרי. בהתאחדות מנסים לשנות את זה עכשיו ולעשות הרבה דברים אחרת לקראת היורו, אבל התמיכה בנבחרת היא לא משהו יוצא דופן. בדרך כלל לא רואים הרבה אנשים עם דגלי גרמניה ברחוב, כי באופן כללי לאומניות גרמנית זה נושא מסובך גם ככה, קל וחומר כשזה מגיע לנבחרת הלאומית”.
טוני קרוס יפרוש אחרי הטורניר. איך רואים את זה בגרמניה?
“טוני קרוס נחשב לאגדה של המשחק בגרמניה, כמו בכל מקום אחר. לצד זאת, יש הרבה אנשים שחושבים שההערכה כלפיו לא מספיק גדולה, בטח בהשוואה ליחס שקיבל משאר העולם, ואני די מסכים עם זה. זה קורה בגרמניה בהרבה מקרים. האם זה כתוצאה מזה שהוא משחק במדינה אחרת ולא בקבוצה מקומית? אני לא יודע להגיד, אבל כשרואים כמה מעריכים אותו בריאל מדריד ובעולם כולו, בסוף זה כן משפיע על התפיסה שלו בתוך גרמניה. כולם מקווים שהטורניר האחרון יתעלה לרמה גבוהה והוא ירים את הרמה של כל הנבחרת. נגלסמן זה מאמן שיוכל להשתמש בו באופן הזה ויהיה מעניין לראות איך הם יעבדו ביחד”.
אם כבר אנחנו במינכן ומדברים על הכדורגל הגרמני, מה מצבו של דניאל פרץ בבאיירן מינכן?
“ההעברה שלו לבאיירן לא משחקת איזה תפקיד מרכזי, כי למעשה אחרי שחתם הוא לא שיחק כמעט בכלל. הייתה לבאיירן מינכן עונה לא טובה, היא לא זכתה בשום תואר ויש להם דברים יותר חשובים להתעסק בהם, עם כל הכבוד לו. אני מניח שהוא ייצא בהשאלה ונדמה שזה צעד נכון עבורו כפי שהדברים נראים עכשיו. המאבק על הירושה של נוייר הולך לכיוון של אלכסנדר נובל יותר מאשר אליו.
"הוא עשה שתי עונות מעולות בשטוטגרט והוא ישחק איתם בליגת האלופות בעונה הבאה. הוא עשה מסלול דומה לנוייר כי הוא גם גדל בשאלקה. הוא מתפתח להיות שוער העתיד של באיירן. אין לדעת לאן זה ילך, אולי השאלה תעשה לדניאל פרץ טוב, אם זה לגרמניה או לבלגיה. לדעתי יש לו את סך היכולות כדי להיות שוער בקבוצת בונדלסיגה, אבל בכדורגל אין לדעת מה יהיה והכל יכול להשתנות ברגע אחד”.