היורו הביתי עבור נבחרת גרמניה עמד קודם כל בסימן טוני קרוס. הקשר האגדי חזר לשירת הברבור שלו במדים הלאומיים כדי לפרוש עם התואר היחיד שחסר לו, אבל כהרגלו הוא לא סופר את אור הזרקורים ונתן את הבמה לשחקנים אחרים. קרוס מספק טורניר מדהים בכל קנה מידה, אבל ארבעה משחקים הספיקו לכולם כדי להבין שזה קודם כל היורו של ג’מאל מוסיאלה.

מוסיאלה הוא כבר לא רק הטאלנט שכולם מחכים לפריצה שלו. בגיל 21 הוא הדבר הכי לוהט שיש בגרמניה, כל הילדים מנסים לחקות אותו, הוא כבר הספיק לכבוש שער אליפות, הפך לכוכב הגדול של באיירן מינכן וערב הטורניר לכולם היה ברור שההרכב של יוליאן נגלסמן יתחיל קודם כל אצלו. גם באופן אישי היה חשוב למוסיאלה להופיע ברמה גבוהה ביורו הביתי. הטורניר שלו.

המחטף של גרמניה לאנגליה

גרמניה היא ברת מזל בעצם כך שמוסיאלה בכלל משחק בשורותיה. הוא נולד בשטוטגרט ועבר לאנגליה בגיל צעיר מאוד יחד עם משפחתו, שם התחיל לשחק באקדמיות מקומיות וייצג את הנבחרות הצעירות. לגבי הכישרון לא הייתה כל שאלה. לאחרונה התפרסם דף הרכבים של נבחרת אנגליה עד גיל 15, במשחק מול בלגיה, כשבין היתר נמצאים לצידו קול פאלמר וג’וד בלינגהאם.

באוקטובר 2013 צייצה העיתונאית הבריטית אליזבת’ האמון: “יש בחור צעיר ברשימות של פולהאם בשם ג’מאל מוסיאלה (הוא בערך בן 11) שהוא טוב באופן לא אמיתי”. לימים הציוץ הפך לוויראלי בטירוף וכל מי שעקב אחרי הנבחרות הצעירות של אנגליה האמין בצמד מוסיאלה ובלינגהאם, הראשון מצ’לסי והשני מבירמינגהאם, שיצעידו גם את הבוגרת אל ההישגים הגדולים.

אולם כשהיה בן 16 נרכש על ידי באיירן מינכן ושם, תחת האנזי פליק ולצד וטרנים כמו תומאס מולר ומנואל נוייר, הוא השתכנע לייצג את גרמניה לקראת היורו הקודם. באנגליה כעסו על ההתאחדות הגרמנית ש”חטפה” את מוסיאלה וב-BBC אף טענו: “הכישרון המופתי הזה, ממוצא אנגלי וגרמני, מעולם לא היה מוכר בגרמניה”. הם גם חשפו שהמנשאפט ויתרו עליו בצעירותו.

קווין בטסי, עוזר המאמן של קיימברידג’ יונייטד שהדריך את מוסיאלה בשלוש נבחרות צעירות של אנגליה, סיפר: “כשראיתי אותו בפעם הראשונה הבנתי שזה משהו מיוחד, מעולם לפני כן לא שיתפנו חריגי גיל ואותו הקפצנו היישר לקבוצה עד גיל 15. גרמניה לא ידעה הרבה על הרמה שלו עד שהוא שיחק נגדה במדי אנגליה והיה יוצא דופן, הם אמרו לי: ‘לא ידענו שהוא כזה טוב’”.

מוסיאלה ניסה בצעירותו לשחק עבור המנשאפט כשלקח חלק בנבחרת עד גיל 16, אבל לא נהנה ואחרי ניסיון אחד העדיף לחזור לחבריו באנגליה. בממלכה לא שכחו את זה ואחרי שהבקיע בשמינית הגמר מול דנמרק כתבו ב-BBC: “הכדורגל האנגלי מרגיש פומו, תחושת החמצה, כשהוא רואה את מוסיאלה מככב עם שלושה שערים בארבעה משחקים ומצטיין מול סקוטלנד”.

למעשה, בדיוק אתמול ציינו בגרמניה חמש שנים לחתימה של מוסיאלה בבאיירן, רגע שהוא משנה היסטוריה עבור המועדון וכמובן עבור הנבחרת. “מתי שהקסם התחיל”, נזכרו במינכן ושיתפו את התמונה שלו מוצג בקמפוס ב-4 ביולי 2019. סביר להניח שאלמלא המעבר לבאיירן מוסיאלה היה מייצג את נבחרת אנגליה והיה מגיע לטורניר הנוכחי כטאלנט על לצד בלינגהאם והאחרים.

טבילת האש במונדיאל

אבל מוסיאלה בחר בגרמניה. ביורו הקודם הוא שותף לדקות בודדות, אבל למונדיאל כבר הגיע כשחקן מרכזי. קרוס ופלוריאן וירץ לא היו שם ומוסיאלה, רק בן 19, נשא על כתפיו את כל המשקל. ברמה האישית הוא סיפק טורניר מדהים והשלים לא פחות מ-19 דריבלים מוצלחים. למרות שגרמניה הודחה כבר בשלב הבתים, הוא סיים את הטורניר שני ברשימת מובילי הדריבלים.

ג'מאל מוסיאלה רגעים לאחר השער מול דנמרק (רויטרס)ג'מאל מוסיאלה רגעים לאחר השער מול דנמרק (רויטרס)

קדם לו רק קיליאן אמבפה, שהגיע עם צרפת עד הגמר, אשר השלים 21 דריבלים מוצלחים. הוא הקדים את ליאו מסי שסיים עם 15 בעודו זוכה בגביע, כששניהם כמובן שיחקו ארבעה משחקים יותר ממנו. פשוט לא נתפס. מוסיאלה לבדו השלים יותר דריבלים ממחצית הנבחרות שהגיעו לקטאר ו-13 הדריבלים שלו מול קוסטה ריקה, הן הכמות השנייה הכי גבוהה בתולדות הטורניר.

ההדחה בבתים הייתה שוברת לב גם עבורו, אבל השאירה לכולם טעם של עוד. מוסיאלה מסמן את תקופת המעבר של המנשאפט. הוא לא הכדורגלן הגרמני הקלאסי שתדמיינו, הוא אוהב לשמור על הכדור ברגל, לעשות את הדברים “יפה” והכניס הרבה רוח צעירה לנבחרת שהייתה רקובה לחלוטין. נגלסמן מאוד אוהב את החדשנות הזו ודוחף אותו לשחק “מבריק” בכל הזדמנות.

הפעם יש מי שיעזור

בניגוד לקטאר, לשם הגיע בלי עזרה מסביב, הפעם קרוס ו-וירץ כאן, הסגל הרבה יותר מאוזן ומאומן ולמוסיאלה יש את החופש לחולל קסמים. “הוא חייב להמשיך לשחק כאילו הוא במגרש השכונתי עם החברים”, אמר המאמן אחרי הניצחון על דנמרק. ואכן, מהרגע הראשון מוסיאלה נראה מאוד משוחרר ומשחק בלי לחץ. מול סקוטלנד הוא היה עצום ונבחר למצטיין והתוצאות באות מעצמן.

ג'מאל מוסיאלה ופלוריאן וירץ. הפעם יש מי שיסייע (רויטרס)ג'מאל מוסיאלה ופלוריאן וירץ. הפעם יש מי שיסייע (רויטרס)

“כנבחרת, אנחנו חייבים לוודא שמוסיאלה חופשי, כי הוא יוצר את ההבדל”, אמר אנטוניו רודיגר. “עם זאת, ג’מאל עדיין צעיר מאוד. אם תיתן לשחקן כמוהו את האחריות הבלעדית, זה יכול להיות יותר מדי עבורו ולכן חשוב שאנחנו נמלא את המשימות שלנו ונאפשר לו לקבל את החופש”. הקפטן אילקאי גונדואן דיבר עליו בעיניים נוצצות: “מדהים, תמיד הוא עושה מה שאתה לא מצפה”.

אם בקטאר הוא הצליח להשלים 19 דריבלים אבל הדבר לא בא לידי ביטוי במספרים ומן הסתם הוביל להדחה המוקדמת, הרי שביורו הוא הפך לסקורר אמיתי. מוסיאלה מספק את כל הרפרטואר עד עכשיו, בין אם שער במהלך אישי מול סקוטלנד, סיומת מקרוב נגד הונגריה ומתפרצת קטלנית בשמינית הגמר מול דנמרק. בנוסף, הוא מוביל את כובשי הטורניר יחד עם קודי גאקפו.

כשהדברים מסביב מתפקדים, ההגנה יציבה, הקישור עובד טוב וההתקפה מניבה תוצאות (10 שערים בארבעה משחקים), למוסיאלה יש את כל הכלים ליהנות על הדשא ולא רק הגרמנים מתלהבים. “משחקני הדור החדש מוסיאלה הוא האהוב עליי, הוא ממש טוב”, החמיא ברנרדו סילבה וג’רמי דוקו הוסיף: “אני הכי אוהב ונהנה לראות אותו ביורו, מדהים מה שהוא יכול לעשות עם הכדור”.

יוליאן נגלסמן וג'מאל מוסיאלה (רויטרס)יוליאן נגלסמן וג'מאל מוסיאלה (רויטרס)

כשיש את העזרה מהחברים והוא בכושר שיא למוסיאלה יש משימה גדולה מול העיניים. הדרך למטרה עוברת הערב (שישי) ב-19:00 מול ספרד, אולי היריבה הכי קשה שגרמניה הייתה יכולה לבקש ברבע הגמר, כשמולו יתייצבו לאמין ימאל וניקו וויליאמס, שניים מהשחקנים הלוהטים של הטורניר בפני עצמם. גרמניה כולה תעצור נשימה ותישא את עיניה לכוכב הכי גדול שיש לה.

צפו: אוהדי גרמניה חוגגים את אחד השערים
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה