האם טורנירי היורו בדרך למהפך היסטורי לקראת יורו 2020? נשיא אופ"א, מישל פלאטיני, הדהים לא מעט כשהודיע היום (שבת) על רעיון מהפכני שישים סוף לעידן המארחות ותחילת טורניר חדש שישוחק ברחבי אירופה ולא במדינה אחת או שתיים.
הרעיון של פלאטיני הוא לפזר את משחקי היורו ל-12-13 ערים ומדינות ברחבי אירופה ולמעשה להפוך את הטורניר בצרפת ב-2016 לטורניר האחרון שישוחק במדינה אחת. לדבריו, הסיבה היא למנוע ממדינות להוציא כספים רבים על הכנות ולפזר את ההכנות על פני מדינות רבות ברחבי אירופה. יש לציין שאירופה זו היבשת הראשונה שעשויה לעשות את השינוי הזה ובכך להפוך את היורו לטורניר שיפוזר על פני רוב אירופה. רציתם לראות חמישה או שישה משחקים באותו מקום? תחשבו שוב.
ההצעה התקבלה בתדהמה די גדולה, אבל פלאטיני הבהיר שמדובר עדיין ברעיון שהוא מפתח ואותו הוא מתכנן להביא לוועדה המארגנת בחודש דצמבר ולדון בו. כזכור, כבר ביורו בצרפת ישתתפו 24 נבחרות וכך גם ביורו ב-2020 כשרעיון להגדיל ל-32 נבחרות נפסל על הסף.
פלאטיני ציין: "לא נצטרך לבנות שדות תעופה או אצטדיונים על רקע המשבר הכלכלי בעולם. זה מקדם מדינות רבות ברחבי אירופה ונעשה חגיגה בכל היבשת. יהיו לנו 24 נבחרות נהדרות וכמה שיותר ערים יוכלו ליהנות מהחוויה".
כמו כן, הוא שלל את ההשוואה לטורנירי המוקדמות וציין כי לדעתו יותר אוהדים יגיעו ליותר משחקים ויותר אנשים ברחבי העולם יוכלו לחוות את היורו.
|
מישל פלאטיני. "לא נצטרך לבנות שדות תעופה או אצטדיונים" (יוסי ציפקיס) |
|
|
לשאלת אחד הכתבים האנגלים, האם זה לא יהיה בעיה לאוהדים שירצו להגיע ולראות בכמה שיותר משחקים, ענה נשיא אופ"א: "יש טיסות זולות וזה אפילו יותר זול מלהגיע מלונדון לדונייצק. זה רעיון מצוין ואנחנו נבדוק את זה בחודשים הקרובים. יש רכבות, יש טיסות ומערב אירופה, כמו גם מזרחה, יוכל להגיע למשחקים".
יש לציין כי הצרפתי לא פירט באיזו שיטה זה יתבצע, אילו מדינות יוכלו להגיש בקשה לארח והאם יש איזשהו סיכוי שגם ישראל תיחשב כמארחת משחקים אופציונאלית? ספין תקשורתי או רעיון מהפכני. בעוד כחצי שנה תתקבל ההחלטה.