שני המשחקים בין ריאל מדריד למנצ'סטר סיטי בחצי גמר ליגת האלופות בעונה שעברה נכנסו באופן מיידי לפנתאון והותירו את האוהדים עם טעם של עוד. מי לא ירצה לצפות בהמשך של דרמה משובחת שכזו? הקבוצה של פפ גווארדיולה הייתה עדיפה במשחק הראשון באנגליה, ועלתה ליתרון 0:2 תוך 11 דקות, אבל נתקלה ביריבה שסירבה בתוקף להיכנע וניצלה היטב את החורים בהגנה.
כך נולד 3:4 פנטסטי שהותיר את הלבנים בחיים לקראת הגומלין, שהיה מדהים עוד יותר. כאשר ריאד מחרז כבש שער אדיר בדקה ה-73 בסנטיאגו ברנבאו היו שהתחילו לסכם את ההתמודדות, אבל את ריאל אסור להספיד אף פעם – וצמד בזק מטריף של רודריגו מסביב לדקה ה-90 קבע 1:2, הכניס את האורחים להלם וגרר את המשחק להארכה, בה כבש קארים בנזמה בפנדל את השער המכריע – 1:3 ו-5:6 בסיכום.
איך אפשר להפסיק לצפות בזה? חייב להיות סרט המשך לסאגה הזו, לא? אז הנה – קיבלנו את הפרקים החדשים, וזה שוב קורה בחצי הגמר. אלופת ספרד (היוצאת) ואלופת אנגליה (היוצאת? לא ברור) נפגשות שוב, ואפשר להתחיל להתכונן לחגיגה, בתקווה שהתסריט יהיה משובח לא פחות. אז מה השתנה בינתיים אצל שתי היריבות, ובאיזה קרבות יהיה מרתק במיוחד להתבונן? הכל פה.
ריאל מדריד: ללא קאסמירו
הסגל של ריאל מדריד לא השתנה באופן מהותי בהשוואה לעונה שעברה, למעט חסרונו של קאסמירו שעשוי להיות משמעותי ביותר במפגשים מול הקבוצה של פפ גווארדיולה. כדאי לזכור כי הקשר הברזילאי נעדר בשל פציעה מהמשחק הראשון אשתקד, כאשר פדריקו ואלוורדה שולב במקומו לצד לוקה מודריץ וטוני קרוס – והשלישייה המפוארת הזו התקשתה להתמודד עם השליטה של מנצ'סטר סיטי במרכז המגרש ולא מנעה ספיגה של 4 שערים. בגומלין, כאשר קאסמירו חזר להרכב, העסק התייצב יותר.
כיום, הברזילאי דווקא במנצ'סטר, בצד האדום של העיר – והתכבד לנצח בדרבי באולד טראפורד, בעוד שההחלטה להושיבו על הספסל באצטדיונה של סיטי הסתיימה בתבוסה 6:3. האם חסרונו יפגע בריאל וישמש קלף חשוב עבור פפ? זו אחת השאלות החשובות ביותר.
מנצ'סטר סיטי: עם ארלינג הולאנד
הסגנון של ריאל לא עבר תמורות, אבל אצל מנצ'סטר סיטי התרחשה מהפכה של ממש עם הצטרפותו של ארלינג הולאנד שהספיק להפציץ בינתיים 48 שערים ב-41 משחקים בכל המסגרות. לצורך השוואה, גבריאל ז'סוס ששיחק כחלוץ מרכזי הגיע ל-50 כיבושים ב-3 העונות האחרונות שלו בקבוצה במצטבר, ותופקד רבות באגף הימני על ידי המאמן.
למעשה, אלופת אנגליה התרגלה לשחק ללא חלוץ מרכזי קלאסי עד העונה, אבל הכוכב הנורבגי שינה את כל הזה לחלוטין. הוא ממעט לגעת בכדור, ובאמצע העונה אף נשמעו קולות פרשנים שגרסו כי הוא פוגם בכמיהתה של סיטי להגיע לאחוזי החזקה גבוהים ככל הניתן בכל מפגש, אבל דבר אחד בטוח – לסיטי יש עכשיו סקורר שמסוגל להבקיע בכל רגע נתון, והוא מעניק מענה לנחיתות המובהקת ביותר שהייתה לה במפגשים מול ריאל אשתקד.
ארלינג הולאנד מול קארים בנזמה
הכוכב הצרפתי היה הדמות הדומיננטית ביותר בזכייתה של ריאל מדריד בעונה שעברה, וזו הייתה הסיבה המרכזית לכך שזכה בכדור הזהב. היו לו 15 שערים בליגת האלופות, מתוכם 10 בשלבי הנוקאאוט, ונגד סיטי הוא לא רק הרשית שלוש פעמים, אלא גם סיפק את הבישול לשער הראשון הקריטי של רודריגו בגומלין בדקה ה-90. ללא המסירה הנהדרת הזו, הקאמבק לא היה יוצא לפועל, ונצחונו במאבק ישיר עם גבריאל ז'סוס לא הוטל בספק כלל.
כעת יש לבנזמה יריב אימתני הרבה יותר בצד השני, והולאנד סופר כבר 12 כיבושים במפעל – כלומר, אם הכל ילך לפי התוכניות שלו, הוא מסוגל להתעלות על הנתון של בנזמה מהעונה שעברה כבר במפגשים מול ריאל. והוא גם מסוגל לבשל, כפי שהדגים באסיסט המושלם לראשו של ברנרדו סילבה במשחק הראשון מול באיירן מינכן ברבע הגמר. מצד שני, לצרפתי יש כמובן תוכניות אחרות לגמרי.
ויניסיוס מול המערך ההרפתקני של פפ
זה לא חדש שהמגנים של פפ גווארדיולה הופכים לקשרים כאשר הקבוצה שולטת בכדור, אבל בשבועות האחרונים הפכה התופעה למובהקת עד כדי כך שאפילו באתרי הסטטיסטיקה החלו לצייר את המערכים של מנצ'סטר סיטי כסוג של 3-2-4-1 כאשר ג'ון סטונס (או מנואל אקאנג'י, או ריקו לואיס) משובצים מראש לצידו של רודרי במרכז המגרש. בפועל, זה עדיין תפקיד היברידי, אבל תפיסתית בכל זאת חל שינוי לא מבוטל, והוא יעמוד למבחן מול המועמד המוביל לתואר הקיצוני השמאלי הטוב בעולם.
ויניסיוס היה אדיר בעונה שעברה, וייתכן שהוא השתדרג אפילו יותר העונה. על מי תוטל המשימה לעצור אותו, והאם זה בכלל אפשרי – קל וחומר כאשר המגן הימני אמור גם לנהל את המשחק. ההימור הזה עלול לפעול במיוחד לרעתה של סיטי במתפרצות של ריאל, שיכולות להיות קטלניות.
פפ גווארדיולה מול קרלו אנצ'לוטי
באופן כללי, הלחץ על פפ בליגת האלופות רק הולך ומתעצם עם כל עונה שחולפת ללא תואר אירופי. הוא ממתין לזכייה השלישית שלו כבר יותר מעשור, מאז 2011, ובשנתיים הקודמות הרגיש קרוב מאוד לבאר – אבל לא קרוב מספיק. ידוע גם כי האתגרים המיוחדים גורמים לעתים לקטלוני להיות "יצירתי מדי" ולהמציא את הגלגל מחדש לרעת הקבוצה, כמו שקרה למשל בגמר מול צ'לסי ב-2021, כאשר הוחלט משום מה לשחק ללא קשר אחורי כלל.
מנגד, על קרלו אנצ'לוטי פשוט אין לחץ יותר. האיטלקי השיג בקריירה את כל מה שרק אפשר לבקש, ואף יותר. הזכייה בעונה שעברה הייתה הרביעית שלו בליגת האלופות, והוא המלך הבלתי מעורער של המפעל.
הכתר יישאר על ראשו גם אם יפסיד הפעם, ולמרות ההצהרות על נכונותו להישאר, הוא כבר מתכנן גם את הרפתקה האפשרית בנבחרת ברזיל שתהיה חדשנית ומרגשת. אין לו מה להפסיד כאן, כי הקדנציה השנייה בריאל כבר מוגדרת כהצלחה בזכות העונה שעברה. מכאן זה יכול רק להשתפר, והגישה הנינוחה בשילוב עם האופי של ריאל משחקת לטובתו אף יותר מאשר אשתקד.
ג'ק גריליש במקום פיל פודן
בעונה שעברה, היה פיל פודן שחקן מפתח, תוך שהוא מעורב ברוב המהלכים של מנצ'סטר סיטי – ואף כבר במשחק הראשון מול ריאל. מנגד, ג'ק גריליש סופסל ובקושי שותף בעונתו הראשונה אחרי המעבר המתוקשר מאסטון וילה. העונה המצב הפוך – פודן פחות רלוונטי אחרי פגרת המונדיאל בגלל בעיות כשירות, וחזר רק לאחרונה לסגל, בעוד גריליש חווה את התקופה הטובה בקריירה ולוהט באגף השמאלי עד כדי כך שאפשר אפילו לדבר על יריבות מסקרנת עם ויניסיוס בצמד המפגשים. האם גריליש מסוגל להיות הקלף החזק של גווארדיולה הפעם?
הגמר האמיתי?
בעונה שעברה, המנצחת ידעה כי אתגר כביר יצפה לה בגמר מול ליברפול, וריאל אף הוגדרה כאנדרדוג בקרב מול הקבוצה של יורגן קלופ. הפעם, בעוד מילאן ואינטר נפגשות בדרבי בחצי הגמר השני, זה לא המצב, ומפתה מאוד להגדיר את המשחקים בין ריאל לסיטי כגמר האמיתי. זה מעלה, באופן טבעי, את הלחץ על כל המעורבים ויוצר דינמיקה שונה בהשוואה ל-2022.
מתי עדיף לשחק בבית?
הפעם, בניגוד לעונה שעברה, יתקיים המשחק הראשון בסנטיאגו ברנבאו, והגומלין יהיה במנצ'סטר. האם זה יפעל לטובת אלופת אנגליה? לפי הגרסה המקובלת, כדאי לארח את הגומלין, וההנחה הזו מרגישה נכונה עוד יותר אחרי ביטול חלק שערי החוץ.
פעם, לאורחת בגומלין היה יתרון כאשר הייתה מצליחה לכבוש בהארכה ולהכריח את המארחת לנסות להבקיע פעמיים כדי להימנע מהדחה. זה כבר לא המצב, ולמארחת יש יתרון ביתיות מובהק בהארכה ובדו קרב הפנדלים, מבלי שהיא נדרשת לשלם מחיר כלשהו. מעבר לכך, ריאל רגילה לבצע את הקאמבקים בבית – והפעם תידרש להסתדר בחוץ במשחק השני.