הקטארים התכוננו לחגיגה. הם חיכו לזה זמן רב, ולכן רבים באו לצפות במשחק הפתיחה של המונדיאל נגד אקוודור והמארחים קיוו להפתיע כבר בתחילת דרכם, אך לבסוף השחקנים שלהם אכזבו ונכנעו 2:0 לעיני הקהל המקומי. אחרי המשחק הפנים של השחקנים אמרו הכל ונדמה כי המארחת היא בסך הכל נבחרת חסרת מעוף. ייתכן שתהיה גם החלשה מכולן.
נבחרת קטאר התכוננה לטורניר הזה במשך חודשים ארוכים עם מחנה אימונים ארוך, היא רצתה להפתיע והציפיות היו בהתאם. משעות הצהריים אלפי רכבים נעו צפונה על ציר התנועה מהעיר דוחא לעיר אל-חור, שנמצאת במרחק של כ-45 דקות נסיעה בדרך כלל, אלא שהפעם זה לקח כשעתיים. לאורך כל הדרך נראו רכבי יוקרה עם דגלי המדינה בחלונות, כולל ג’יפים יוקרתיים ומכוניות רולס רויס עם צעיפים ודגלים בחלונות. כן, די מוזר לראות אוהדים מגיעים כך למשחקים, אבל זו המציאות בקטאר.
המשחק נערך באצטדיון שעל המפה הוא הרחוק ביותר מהעיר המוארת והמודרנית של הקטארים, ממש באמצע המדבר, אבל זה היה האירוע החשוב ביותר להנהגת העולם הערבי שהתכנסה באצטדיון אל-בית. תחת אבטחה כבדה, עם מסוק בשמיים, מאבטחים ומאות ניידות משטרה, אישים חשובים הגיעו למשחק הזה. אפילו מנהיג הרשות הפלסטינית, אבו מאזן, הוזמן לשבת עם הנהגת העולם הערבי בשורה אחת ביציע הכבוד לצד אמיר קטאר וקרוב לשליט האמירויות. ביחד איתם ישב כמובן גם נשיא פיפ”א ג’יאני אינפנטינו שנראה מרוצה. מידי פעם, אגב, נראו דגלי אש”ף ביציעים ובדרכים.
ספק אם היה אירוע כזה, בו העולם הערבי היה מאוחד ונרגש ככה באותו המקום. מסביב למשחק הפתיחה, הן בטקס והן בסממנים שהיו באצטדיון, היה אפשר להרגיש כי מדובר קודם כל באירוע היסטורי עבור המוסלמים. אין ספק שגם מדובר באצטדיון מרהיב שנראה כמו אוהל אחד ענק, ממש נווה מדבר. בכניסה הוצב פסל של מדורה קטנה, שורת גמלים הקיפה את המקום וגם העיצוב מבפנים היה ערבי ואותנטי.
כשהגביע העולמי המקורי נכנס בשערי האצטדיון לכיוון הדשא ההתרגשות הייתה גדולה. 60 אלף איש מילאו את היציעים והקטארים אפילו דאגו לקהל שיעודד כאילו מדובר במשחק ליגה של קבוצה מובילה באירופה - אלא שעל הדשא התגלו הפערים האמיתיים בין קטאר לאחת מהנבחרות הבינוניות שיש בטורניר הזה. והם פערים גדולים.
מספרים שהבדיחה הכי גדולה בעולם הערבי היא שהקטארים מנעו מכל העולם לשתות אלכוהול ושכחו למנוע זאת מהשוער שלהם. לא סתם הקהל הרב נטש את האצטדיון עוד לפני שריקת הסיום מרוב אכזבה, כך שמי שנשארו בו וחגגו היו האוהדים מאקוודור, שעשו את הדרך הארוכה מדרום אמריקה פלוס השעתיים של הנסיעה והגיעו בנוכחות מרשימה. בשורה התחתונה, אולי קטאר ניצחה מחוץ למגרש, כאשר הפכה למדינה המוסלמית הראשונה שזכתה באירוח של אירוע בינלאומי כזה גדול והקימה אצטדיונים מפוארים שכולם מדברים עליהם. אבל בתוך המגרש? היא הפסידה, ונראה שהיא לא באמת שייכת לטורניר הגדול ביותר בעולם.
באדיבות כאן 11 - המשדר הרשמי של מונדיאל 2022.