באי הפנינה גרים עשירי קטאר והכול שם מקושט לקראת פתיחת המונדיאל, אפילו יותר מהעיר עצמה. ביממה האחרונה נראים יותר ויותר דגלים על המרפסות של הבתים וכמובן גם על בתי המלון שנמצאים בסביבה, אך אין באמת אווירה של כדורגל ברחובות לפני אירוע הכדורגל הגדול ביותר. פחות מ-48 שעות לשריקת הפתיחה, אלו רק המקומיים שחוגגים את האירוע.
בשעות הצהריים המסעדות ריקות באזור של בתי המלון היוקרתיים, ברחובות עצמם מעטים הולכים בחוץ והתנועה מתגברת בעיקר בשעות הערב כאשר מזג האוויר נעשה יותר נעים. בטיילת הארוכה לאורך החוף ליד השוק יש אווירה חגיגית עם המוני אנשים ורובם המוחלט מקומיים עם חולצות של נבחרות זרות, שהם אסייתים שבאו לעבוד ונקלעו לחגיגה הכי גדולה שהיו יכולים לבקש. מידי פעם שומעים אוהדים שרים ברחוב עם דגלי קטאר, אבל כרגע רק המקומיים מספקים את הצבעוניות המתבקשת.
דווקא על חופי הים הפרטיים והסגורים, אלה שנפתחו במיוחד לתיירים לקראת המונדיאל, ניתן לראות תיירים מאירופה ומדרום אמריקה משתזפים בנחת בבגדי ים. במדינה כל כך שמרנית, שנוהגת על פי חוקי האיסלאם, לראות נשים זרות בביקיני זה די מוזר, אבל המקומיים מאפשרים לזה לקרות בשקט.
בזמן שהודיעו על איסור מכירת אלכוהול באצטדיונים, הפארקים שהוקמו לאוהדים עמדו שוממים ומנקי הרחובות נצפו חסרי עבודה. נהג מונית, שבא במקור מנפאל, סיפר: “הרחובות ריקים גם בגלל שאוסרים על המקומיים לצאת מהבית בחודש הזה, חוץ מיציאה לקניות ועבודה. חברים שלי אומרים שהמלונות מתחילים להתמלא בתיירים ויש עבודה, אבל הרבה מקומות ריקים כי התיירים עוד לא באו”.
למרות שאין אווירה חגיגית ולא רואים אוהדים רבים מחו”ל, בדוחא מספרים כי יש קהל רב שעושה את דרכו למדינה במטוסים. בקטאר בנו אצטדיונים עם עשרות אלפי מקומות במיוחד למונדיאל, הקימו פארקים גדולים ורחבים, המטרו שנבנה בשנים האחרונות עובד באופן מלא, הבמות באזורי הפסטיבלים מוכנות ויש הרבה צבע ברחובות - אך בינתיים לא מורגשת נוכחות משמעותית של אוהדים זרים בקטאר, אבל המקומיים? הם בשמיים.