את הסדרה המפורסמת “משחקי הדיונון” כולנו זוכרים היטב. 456 שחקנים משתתפים משחקים משחקי ילדים כשהמנצחים נשארים בחיים והמפסידים לא. הסדרה הדרום קוריאנית מהווה סוג של מראה לנבחרת האסייתית במונדיאל 2022. טוב, אולי בלי המוות. במונדיאל 2018 היא סיימה במקום השלישי אחרי שבדיה ומקסיקו ומעל גרמניה.

דרום קוריאה חייבת לנו, צופי הכדורגל, הוכחות. חייבת לנו תיקון. גביע העולם המתקרב יהיה ה-10 שלה ברציפות וה-11 בסך הכל, והיא צריכה להוכיח שהיא יכולה להצליח לא רק במסגרות באסיה ובלי עזרה מהשופטים. לחובתה של דרום קוריאה רשום ההפסד הגדול בהיסטוריית מונדיאלים (9:0 ב-1954 להונגריה), חצי גמר מפוקפק ב-2002, עוד הדחה בשמינית הגמר ושמונה הדחות בשלב הבתים. הגיע הזמן שלה להתייחס למפעל הקרוב כמו משחקי הדיונון.

לתקן את 2002

במשחקי הדיונון (זה שלב הספוילרים) אנחנו נזכור את המשחקים הנהדרים, ההתחברות לדמויות וכמובן המנגינה שהפכה ללהיט, אך נזכור יותר מכל את הסוף. שהמשחק היה מכור וההנהלה שאירחה את המשחקים הכניסה דמויות סמויות לכל הדבר הזה.

משחקי הדיונון (רויטרס)משחקי הדיונון (רויטרס)

אפשר להקביל את זה למונדיאל 2002 ולדרום קוריאה בפרט. השדים האדומים (כן, זה הכינוי שלהם) אירחו את גביע העולם (יחד עם יפן) והגיעו לחצי הגמר במה שעד היום הישג השיא שלהם במונדיאל, אך גם פה עלו תהיות על הדרך, תלונות על כך שדרום קוריאה “הכניסה דמויות סמויות” שלה לתוך המשחקים. כמעט בכל משחק שלה היה ניתן למצוא שערוריית שיפוט כזו או אחרת.

ניצחון בשמינית גמר על איטליה עם עבירות שלא נשרקו כל המשחק, אדום לפנרצ’סקו טוטי על צלילה כשהייתה הכשלה, שער של טומאסי בהארכה, כשעוד היה שער זהב בכדורגל, נפסל על נבדל שהקוון המציא ועוד. ניצחון בפנדלים על ספרד ברבע הגמר כלל שער שעד היום אין תשובה לגבי פסילתו, שער של פרננדו מוריינטס שנפסל שלא בצדק ומשחק שהורגש בו שכל מה שספרד עושה נפסל לה עד לפנדלים שנגמרו בתוצאה 3:5 לנבחרת האסייתית.

פנרצפנרצ'סקו טוטי לאחר רגע המחלוקת (רויטרס)

דרום קוריאה מחויבת בשביל עצמה וגם בשבילנו להראות שהיא יכולה להגיע לפסגות שכאלו בלי עזרה (להזכירה היום יש VAR), ולהוכיח שהיא נמצאת ברמה לא רק בזירות שלה, אלא בבמה הגדולה מכולן. כבר בטורניר הקודם ברוסיה היא גילתה את כוחה כשהעיפה את גרמניה, שהייתה אלופה מכהנת, בשלב הבתים.

השחקן שכבר עבר את משחקי הדיונון

אין עוררין על מי כוכב הנבחרת. יונג מין סון הוא סופרסטאר. כוכב טוטנהאם והפרמייר ליג היה שותף בקמפיין שזהה למשחקי הדיונון. אם נחליף את המוות בסדרה לסוף קריירה, אז סון עבר את אותו תהליך שעבר סונג ג’י-הון (כוכב הסדרה). 

חוקי דרום קוריאה קובעים שבגיל 26 על אדם לשרת שנתיים בצבא, אלא אם כן הוא שותף בזכייה עם נבחרתו במדליית זהב באחד מהקמפיינים שנמצא בסעיפי “מביא פטור”. סון כבר היה כוכב בשלב הזה, אבל את הצבא זה לא עניין והוא זומן לשרת, לכן השחקן החליט להצטרף כחריג גיל לנבחרת עד גיל 23 ב”משחקי אסיה”.

יונג מין סון על מדים (האתר הרשמי של טוטנהאם)יונג מין סון על מדים (האתר הרשמי של טוטנהאם)

סון עלה לכל משחק בתחושה של משחקי הדיונון. אם הוא מפסיד הוא מודח ומשרת שנתיים במה שכנראה היה קוטע לו את הקריירה המקצוענית או לפחות מוריד אותה כמה דרגות למטה. הנבחרת שלו הגיעה עד לגמר בהובלתו וסון ידע – ניצחון ואני ממשיך לככב בליגה האנגלית, הפסד ואני מחליף את המדים הלבנים של הספרס במדים של “הכוחות המזוינים של הרפובליקה של קוריאה”.

סון כמובן ניצח את הגמר ויכול לחייך (כמו שהוא כמעט תמיד עושה גם ככה) וגם אנחנו יכולים לחייך. כוכב הנבחרת יכול ללמד את חבריו קצת על משחקי הדיונון שעבר עליו ולגרום להם לעלות לכל משחק בתשוקה ומחויבות שהוא היה מוכרח לעלות איתן לכל משחק.

שחקני דרום קוריאה חוגגים עם סון (רויטרס)שחקני דרום קוריאה חוגגים עם סון (רויטרס)

המאמן שיכול להפוך לגיבור ונבל

בהמון סדרות אפשר למצוא נבל שהפך לגיבור, בסדרות אחרות אפשר למצוא גיבור שהפך לנבל. במשחקי הדיונון היה לנו את צ’ו סאנג-וו שעבר מלהיות גיבור לנבל ושוב לגיבור. אם נקשר את זה לנבחרת דרום קוריאה, אפשר לראות סיפור דומה אצל מאמנה, פאולו בנטו.

פאולו בנטו (רויטרס)פאולו בנטו (רויטרס)

בנטו נולד בפורטוגל ואת רוב הקריירה המקצועית שלו העביר כשחקן בליגה הפורטוגלית (למעט תקופה באוביידו הספרדית). למאמן ששיחק כקשר אחורי יש 35 הופעות במדי הנבחרת, כולל הופעה אחת בלבד עם פורטוגל במונדיאל 2002. אתם כבר מבינים לאן הכיוון.

בנטו ונבחרתו הפסידו את המשחק הראשון בבית 3:2 לארצות הברית ולאחר מכן ניצחו 0:4 את נבחרת פולין. ואז הגיע המשחק החשוב ביותר, משחק ראש בראש על איזו נבחרת עולה לשמינית הגמר. פורטוגל מול (כן, אתם מנחשים נכון) דרום קוריאה. הנבחרת האסיאתית ניצחה 0:1 את הפורטוגלים משער של ג’י סונג פארק וכמה אופייני שזה היה משחקו האחרון של בנטו במדי נבחרת פורטוגל.

במונדיאל הקרוב בנטו יהיה בבית עם גאנה, אורוגוואי ולא אחרת מאשר פורטוגל. רצה הגורל ובנטו יהיה מוכרח מבחינתו לצאת גיבור בדרום קוריאה ונבל במדינת הולדתו פורטוגל. בפעם הקודמת הוא היה בצד המפסיד, אבל הפעם? הוא ירצה לשחזר את אותו ניצחון קוריאני.

אוהדי דרום קוריאה (רויטרס)אוהדי דרום קוריאה (רויטרס)

אפשר לאחל לדרום קוריאה שהקמפיין הקרוב שלה במונדיאל יהיה כמו משחקי הדיונון. דרמות, ריגושים ואפילו שכל סוף משחק נרצה עוד, כמו אחרי כל פרק של הסדרה, אך מה שבטוח זה שהפעם היא תצטרך לעשות הכול בכוחות עצמה, ללא שום עזרה מגורמים חיצוניים כאלה או אחרים. מה שכן, הסדרה נגמרה במתח וכולנו מחכים לעונה 2. אצל הנבחרת, אפשר לאחל לה לסיים בלי דפיקות לב מוגזמות.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה