שלב הבתים של מונדיאל 2018 כבר מאחורינו, ועכשיו כשהטורניר היוקרתי נכנס לשלביו המכריעים ביותר, בהם אין אף מקום לטעות, בדקנו את ההיסטוריה של הנבחרות הגדולות בקרבות מהנקודה הלבנה, מאז הוכנסו לראשונה בגביע העולם ב-1978. הממצאים היו מפתיעים למדי.

הטורניר הנהדר עד כה ברוסיה הותיר מאחוריו את הנבחרת המצליחה ביותר בהיסטוריה של המונדיאל בפנדלים, גרמניה. אלופת העולם, שהודחה לראשונה מאז 1938 בשלב הבתים, לא תוכל להגדיל את המאזן הנפלא שלה בקרבות מהנקודה, העומד על 4/4. למעשה, רק אולי שטילקה החטיא פנדל עבור המאנשאפט בדו קרב הראשון שלהם (1982), ומאז שחקניה הבקיעו 15 בעיטות עונשין רצופות והעפילו בכל המקרים בהם נאלצו להתמודד עם הלחץ.

תומאס מולר מאוכזב. הגרמנים עדיין בהלם (רויטרס)תומאס מולר מאוכזב. הגרמנים עדיין בהלם (רויטרס)

הנבחרת עם הכי הרבה ניצחונות מהנקודה הלבנה שנותרה בטורניר היא דווקא ארגנטינה של ליאו מסי, שאמנם החטיא פנדל מול האיסלנדים, אך נבחרתו מחזיקה במאזן מרשים של 4 מקרים בהם העפילה לשלב הבא מתוך חמישה דו קרבים, כשהאחרון שבהם היה מול הולנד במונדיאל הקודם. וההפסד שלהם אתם שואלים? מול גרמניה כמובן, בשנת 2006.

הצרפתים, מולם תתמודד האלביסלסטה בשמינית הגמר מחר (שבת) ב-17:00, לקחו חלק בארבעה קרבות מהנקודה והפסידו בשני מקרים, כשהזכור מביניהם התרחש כמובן בגמר המונדיאל ב-2006, אז הפסידו הטריקולור לנבחרת איטליה. לאור נסיבות העבר, נראה שהמאמן הצרפתי דידייה דשאן יקווה לגמור את הסיפור ב-90 דקות.

שחקני ארגנטינה חוגגים לאחר הדו קרב מול הולנד. מה הפעם? (רויטרס)שחקני ארגנטינה חוגגים לאחר הדו קרב מול הולנד. מה הפעם? (רויטרס)

בצד השני של הסקאלה, בעלת הרקורד הגרוע ביותר בקרבות הפנדלים היא אנגליה. נבחרת שלושת האריות רושמת כבר שלושה הפסדים בשלושה מאבקים מהנקודה בהם השתתפה, כשהיא מבקיעה שבע בעיטות בלבד מתוך 12 הפעמים בהם שחקניה ניגשו לנקודה הלבנה.

ההפסד האחרון והזכור של האנגלים היה לפורטוגלים, בדו קרב הפנדלים במונדיאל 2006, שהיה אחד מהקרבות הגרועים ביותר בכל הקשור לאחוזי ההבקעה, ובו הנבחרות כבשו בארבעה מקרים בלבד מתוך תשעה ניסיונות. השוער הפורטוגלי ריקרדו הציל בעצמו שלוש בעיטות, שיא לקרב עונשין בודד במונדיאל.

ריקרדו הפורטוגלי מציל את הבעיטה של סטיבן גריקרדו הפורטוגלי מציל את הבעיטה של סטיבן ג'רארד (רויטרס)

עוד נבחרות שסבלו ממזל רע מהנקודה הן מקסיקו ושוויץ, כשהצפון אמריקאים הפסידו בשני קרבות הפנדלים בהם לקחו חלק, בעוד האירופאים אמנם לא צלחו רק במקרה אחד, אך לא הבקיעו בו אף בעיטה. דווקא המארחת רוסיה, כמו גם דנמרק, קרואטיה וקולומביה, מעולם לא השתתפו בקרב של בעיטות 11 בטורניר היוקרתי, עדיין.

מנגד, נבחרות כמו פורטוגל, בלגיה, שבדיה ואורוגוואי עומדות על מאזן של 100 אחוזי הצלחה בבעיטות עונשין, אך כולן היו במעמד פעם אחת בלבד. ברזיל לעומתן, צלחה כבר שלוש קרבות מתוך ארבע, בעוד נבחרת ספרד ניצחה רק בדו קרב פנדלים אחד מהשלושה בהם השתתפה במונדיאלים.

רונאלדו וקווארסמה חוגגים. פורטוגל עם מאה אחוזי הצלחה בדו קרב פנדלים (רויטרס)רונאלדו וקווארסמה חוגגים. פורטוגל עם מאה אחוזי הצלחה בדו קרב פנדלים (רויטרס)

ועכשיו לקצת מספרים: מ-240 הפנדלים שנבעטו לעבר השער במסגרת דו קרב במונדיאלים עד כה, 170 הובקעו, בממוצע של קצת יותר משבעה שערים לכל 10 בעיטות. רק ב-49 מקרים היה זה השוער שהדף את הכדור, וב-12 פעמים הכדור פגע בקורה או במשקוף. במידה ותיקלענה הנבחרות לבעיטות עונשין, לזו שתבעט ראשונה יהיה יתרון לא קטן, כשהעבר מלמד על כ-60 אחוזי הצלחה בדו קרב לזו שניגשת לנקודה קודם.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה