הרגע שכול העולם חיכה לו הולך ומתקרב. ארגנטינה וגרמניה יעלו היום (ראשון) על הדשא בריו דה ז'נרו במטרה אחת בלבד - לזכות בגביע העולמי. לא מעט שיאים נשברו במהלך הטורניר הנוכחי שנערך בברזיל, והלילה יישבר שיא נוסף. שתי הנבחרות תיפגשנה במעמד הגמר בפעם השלישית, והוא יהפוך לגמר ששוחק יותר פעמים מכל גמר אחר בתולדות הטורניר היוקרתי.

כאשר מדברים על יריבויות ספורטיביות בכדורגל העולמי, בדרך כלל מתייחסים ליריבות בין גרמניה והולנד או ברזיל וארגנטינה, כאשר לאלביסלסטה ולמאנשאפט יש יריבות ארוכת שנים גם עם אנגליה. אבל כשמסתכלים על ההיסטוריה, מגלים כי היריבות בין הגרמנים לארגנטינאים היא לא פחות קשה.

היריבות בין שתי הנבחרות, שהפעם האחרונה שהניפו גביע הייתה על חשבון השנייה, התחילה ב-1958 כששתיהן נפגשו בשלב הבתים של המונדיאל שנערך אז בשבדיה. הנבחרת, שנקראה מערב גרמניה עד 1994, ניצחה את ארגנטינה 1:3 ועלתה לשלב הנוקאאוט. יריבתה לעומת זאת נאלצה ללכת מוקדם הביתה. שמונה שנים אחר כך, שתי הנבחרות נפגשו פעם נוספת בשלב הבתים, הפעם במונדיאל שנערך באנגליה. ההתמודדות הסתיימה ב-0:0 והתוצאה הספיקה לשתי הנבחרות להעפיל לשלב הבא.

שחקני נבחרת ארגנטינה בטירוף (GettyImages)
שחקני נבחרת ארגנטינה בטירוף (GettyImages)
 

מאז, הנבחרת מדרום אמריקה והנבחרת מאירופה התמודדו פעמיים נוספות בשלב הנוקאאוט. ב-2006 הגרמנים גברו על הארגנטינאים 2:4 בפנדלים (1:1 בתום 120 דקות) והדיחו אותם ברבע הגמר. ב-2010 נפגשו הנבחרות פעם נוספת ברבע הגמר שהיה חד-צדדי לחלוטין והוא הסתיים ב-0:4 מרשים לטובת הגרמנים.

שחקני נבחרת גרמניה חוגגים (GettyImages)
שחקני נבחרת גרמניה חוגגים (GettyImages)
 

מהסגלים של אותן נבחרות נשארו 17 שלובשים את המדים הלאומיים של המדינה שלהם גם היום. סרחיו רומרו, מרטין דמיצ'ליס, חאבייר מסצ'ראנו, מקסי רודריגס, סרחיו אגוארו, גונסאלו היגוואין וליאו מסי, שהיו חלק מה-4:0 ההוא, יירצו לנצח את מי שגבר עליהם בדרום אפריקה, מנואל נוייר, פיליפ לאם, ג'רום באוטנג, פר מרטסקר, בסטיאן שווינשטייגר, סמי חדירה, טוני קרוס, מסוט אוזיל, תומס מולר ומירוסלב קלוזה.

"זה היה שער שנכבש קצת עם הראש וקצת עם יד האלוהים"
מי שאימן את האלביסלסטה ברבע גמר 2010 היה דייגו מראדונה, ששיחק עבור ארגנטינה כאשר היריבות בין הנבחרות התחילה לצבור תאוצה. במונדיאל שנערך ב-1986 במקסיקו, נפגשו שתי הנבחרות בפעם הראשונה במעמד המרכזי של הגביע העולמי, הגמר הגדול.

חוסה בראון חוגג (רויטרס)
חוסה בראון חוגג (רויטרס)
 

חוסה בראון (23) וחורחה ואלדנו (56) העלו את הנבחרת הדרום אמריקאית ל-0:2 ונראה היה שהמשחק גמור, אבל קרל היינץ רומיניגה (74) ורודי פלר (81) דאגו להשוות. שש דקות לפני ההארכה, בישל מראדונה לחורחה בורוצ'אגה את שער הניצחון וארגנטינה זכתה בגביע העולמי השני בתולדותיה. למרות שמראדונה לא כבש אף אחד מהשערים, הוא היה השחקן המדובר ביותר באותו טורניר ונבחר למצטיין של אותו מונדיאל בגלל רגע בלתי נשכח.

בדקה ה-51 של רבע הגמר מול אנגליה, דחק מראדונה את הכדור לשערו של פיטר שילטון כשהוא נעזר בידו. למרות מחאות של שחקני שלושת האריות, השופט הטוניסאי, אלי בין נסאר, אישר את השער. ארבע דקות מאוחר יותר, כבש מראדונה את שערו השני במשחק וסידר לנבחרתו מקום בחצי הגמר, שבו גברו על 0:2 על הבלגים.

מראדונה מניף את גביע העולם 1986 (רויטרס)
מראדונה מניף את גביע העולם 1986 (רויטרס)
 

מאוחר יותר התייחס מראדונה לשער הייחודי ואמר: "אמרתי לשחקנים שיבואו לחבק אותי בשביל שהשופט יאשר את השער. זה היה שער שנכבש קצת עם הראש וקצת עם יד האלוהים". בינתיים, אנדראס ברמה, שחקן נוסף שיש לו מעורבות רבה ביריבות בין ארגנטינה לגרמניה, כבש עבור נבחרתו בחצי הגמר מול צרפת ובזכות רודי פלר, המאנשאפט ניצחו 0:2 את הטריקולור בדרך למפח נפש בגמר מול מראדונה וחבריו.

"אל תבכי בשבילי ארגנטינה"
הנקמה של הגרמנים הגיעה ארבע שנים מאוחר יותר והשיר המפורסם מהמחזמר אוויטה קיבל משמעות מיוחדת. שתי הנבחרות נפגשו בגמר של איטליה 1990 והמפגש סיפק התמודדות מלאת אירועים ודרמה. בדקה ה-65 פדרו מונסון ביצע עבירה על יורגן קלינסמן, ראה כרטיס אדום והפך לכדורגלן הראשון שמורחק בגמר של הגביע העולמי. בדקה ה-85 רוברטו סנסיני ביצע עבירה ברחבה על רודי פלר והעניק פנדל לגרמנים.

ג´ויוקוצ´אה סופג את הפנדל (רויטרס)
ג´ויוקוצ´אה סופג את הפנדל (רויטרס)
 

אנדראס ברמה, שכזכור כבש בחצי הגמר של מונדיאל 86, וראה איך נבחרתו מפסידה לדרום אמריקאים, שמר כל קור רוח וכבש את השער היחידי במשחק. בדקה ה-87 גוסטבו דזוטי הורחק גם הוא וארגנטינה סיימה את ההתמודדות בתשעה שחקנים. שריקת הסיום שלחה את גרמניה לחגוג את הזכייה האחרונה שלה בגביע העולמי, שגם הפכה אותה לנבחרת האירופית הראשונה שזוכה בטורניר לאחר ניצחון בגמר על נבחרת לא-אירופית.

ארבע שנים אחרי המפגש האחרון בין הנבחרות יירשם פרק חדש ביריבות ביניהן. בעוד שארגנטינה, שחוזרת למעמד אחרי 24 שנה, רוצה לחגוג על אדמת ברזיל ולהפוך את המונדיאל של הסלסאו לסיוט באופן רשמי, רוצה גרמניה לשבור שיא אחר מול הארגנטינאים, ולהפוך לנבחרת האירופית הראשונה שזוכה בגביע העולמי ביבשת דרום אמריקה.

מתיאוס וליטבארסקי חוגגים עם הגביע ב-1990 (רויטרס)
מתיאוס וליטבארסקי חוגגים עם הגביע ב-1990 (רויטרס)
 
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה