ה"סאנדיי טיימס" ממשיך לסבך את פיפ"א. העיתון האנגלי פירסם היום (ראשון) את החלק השני בתחקיר שלו על השחיתויות בהצבעה למונדיאל 2022 בקטאר וכמו שהמצב נראה כרגע, ארגון הכדורגל הבינלאומי יהיה חייב לערוך חקירה מקיפה בעניין.

לפני כשבוע פירסם העיתון את החלק הראשון בתחקיר, בו נטען שמוחמד בין חמאם, מי שהיה בשנות ה-90 נשיא ההתאחדות הקטארית ומ-2002 עד 2011 נשיא התאחדות הכדורגל האסייאתית, העניק שוחד נדיב לראשי התאחדויות באפריקה כדי שיצביעו בעד המועמדות של קטאר לאירוח מונדיאל 2022.

הקטארים מיהרו להכחיש וטענו כי בין חמאם, שב-2012 הושעה לכל חייו מתפקידיו השונים בפיפ"א בשל "עבירות אתיות וניגודי אינטרסים", לא היה מעורב בהצעה הקטארית. אלא שהפרסום של חלק ב' של התחקיר שולל את טענות הקטארים.

לפי ה"סאנדיי טיימס", שנעזר בתחקיר במיליוני מסמכים שהגיעו לידי העיתון, בין חמאם היה גם היה מעורב ועשה ימים כלילות כדי להשיג את הקולות של המדינות השונות. התחקיר גורס כי הוא דאג להפגיש בכירים בפיפ"א עם האמיר של קטאר, העביר 1.7 מיליון ליש"ט לבכירים בכדורגל האסייאתי ואם זה לא מספיק גם דאג לתווך בעסקת גז ענקית בין הנסיכות מהמפרץ לבין תאילנד, הכל כדי שנציגי תאילנד יצביעו בעד ההצעה של מדינתו.

מה עוד? גם דיל לא חוקי עם ולדימיר פוטין, נשיא רוסיה, היה שם לטענת העיתון האנגלי. לפי התחקיר, בין חמאם ופוטין נפגשו שבועות ספורים לפני ההצבעה ודנו ב"שיתוף פעולה ספורטיבי".

בלאטר ופוטין. גם לנשיא רוסיה יש חלק בריחות המסריחים במשרדי פיפ&qout;א (רויטרס)
בלאטר ופוטין. גם לנשיא רוסיה יש חלק בריחות המסריחים במשרדי פיפ"א (רויטרס)
 

לפי העיתון, חלק ב' של התחקיר מוכיח באופן סופי שבין חמאם היה מעורב מאוד בהצעה של קטאר, אלא שהקטארים טוענים בתוקף שלא הייתה לו יד בדבר: "באשר להאשמות האחרונות של ה'סאנדיי טיימס', אנו אומרים שוב שמוחמד בין חמאם לא שיחק שום תפקיד, רשמי או לא רשמי, בהצעה של קטאר למונדיאל 2022". מישהו עדיין מאמין להם?

בכל מקרה, הבעיה הגדולה של פיפ"א היא לא ההאשמות, שכן המוניטין הרעוע של פיפ"א אף פעם לא באמת עניין את ספ בלאטר וחבריו. הבעיה היא שכעת הספונסרים מתחילים לעשות רעש לא נעים. סוני, מהספונסרים הבכירים של פיפ"א, הייתה הראשונה להגיב לתחקיר עם הודעה שלא משתמעת לשתי פנים: "כפרטנר של פיפ"א, אנו מצפים שההאשמות הללו ייחקרו באופן הולם. אנחנו ממשיכים לצפות מפיפ"א לעמוד בעקרונות של יושרה, אתיקה ומשחק הוגן בכל האספקטים של פעילויותיה".

בקרוב כבר לא? (רויטרס)
בקרוב כבר לא? (רויטרס)
 

כמובן שפיפ"א לא תרצה לאבד את החוזים הגדולים עם הספונסרים ונראה כי בקרוב ייאלצו בהתאחדות הכדורגל הבינלאומית לחקור את הפרשה. עם זאת, בפגישה של הוועדה המנהלת של פיפ"א בסאו פאולו, שנערכה אמש, בלאטר סירב להתייחס לנושא. עו"ד אמריקאי בשם מיכאל גארסיה מונה על ידי הוועד המנהל של פיפ"א כדי לחקור את ההאשמות והוא ידווח על מסקנותיו רק לאחר סיום המונדיאל בברזיל.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה