לפני 20 שנה בדיוק, "הפיראטיקו" הגיעו למונדיאל הראשון בתולדותיהם ונכתבו בדפי ההיסטוריה בתור אחת הנבחרות הגרועות ביותר בתולדות הגביע העולמי עם מאזן של 3 הפסדים ב-3 משחקים ויחס שערים של 10:0. אחרי שני עשורים, עם מהנדס חשמל ותקשורת על הקווים; גבר גבר במרכז השדה; הגנת ברזל; והתקפה... עדיף שלא נזכיר את חלק זה. נבחרת יוון חוזרת לשעמם את כולנו. אולי גם הפעם שעמום זה יסתיים בסנסציה?

המאמן: פרננדו "המהנדס" סאנטוס
רבים מכם, ככל הנראה, לא שמעו על פרננדו סאנטוס, אך מאמנה של "הפיראטיקו" הוא אחד המאמנים המרתקים שיגיעו הקיץ לברזיל. נתחיל בכך שמדובר במהנדס חשמל ותקשורת. בדיוק כמו בתחום זה, גם את תורת האימון הפורטוגלי בן ה-59 מבסס על סבלנות. אי אפשר לרוץ ולמהר, אחרת יש סכנה גדולה מאוד שתתחשמל.

בשנת 2007 כשהמהנדס המדופלם חתם בקבוצת פאוק סלוניקי, הוא מיד הציג תוכנית ארוכת טווח שאורכת 3 שנים. "בכדורגל אין הצלחות מיידיות, צריך לבנות צעד אחר צעד אחרת הכול יתפורר", הצהיר סאנטוס לאחר שזכה בתואר מאמן העשור בכדורגל היווני ב-2010.

סנאטוס אמנם זכה רק בגביע אחד מאז שהעתיק את מלאכת האימון ממולדתו ליוון, אך עובדה זאת לא מנעה ממנו לזכות 4 פעמים בתואר "מאמן השנה". נדמה כי מאז ומעולם הפורטוגלי בחר לאמן דווקא במקומות הכי קשים וכמעט תמיד הוא הוציא ממקומות אלה את המיטב. כמובן אחרי שראשי ההתאחדות היוונית החליטו להיפרד מאוטו רגהאל, המאמן הנצחי שזכה עם יוון באליפות אירופה, סאנטוס היה הבחירה הראשונה.

פדרו סאנטוס (רויטרס)
פדרו סאנטוס. מהנדס חשמל ותקשורת (רויטרס)
 

מערך ושחקנים בולטים: כמו בזכייה ביורו 2004, לא תמצאו כוכבים
עד היום מומחי הכדורגל ברחבי תבל מנסים לפענח את שיטת הבונקר אותה השריש רגהאל בכדורגל היווני. רבים חשבו שסאנטוס ישנה את שיטת המשחק ההגנתית ויביא קצת משורשיו הפורטוגזים, אך מאז שהמהנדס לקח את המושכות בשנת 2010, הוא המשיך עם אותו מערך הגנתי ולמעשה שידרג אותו. במוקדמות יורו 2012 למשל ה"גלנולפקי" ספגו רק 5 שערים ב-10 משחקים. בקמפיין המוקדמות למונדיאל בברזיל הם שיפרו את מאזנם וספגו רק 4 שערים ב-10 משחקים (רק נבחרת ספרד ספגה פחות).

סמראס (רויטרס)
סמראס.משחק באגף בנבחרת (רויטרס)
 

המערך בו דוגל הטקטיקן מפורטוגל הוא 4:5:1, כאשר בחוד ניצב לו קוסטאס מיטרוגלו (פולהאם) וגיורגיוס סמארס (סלטיק) תומך יותר מהאגף. מי שיהיה אחראי על חוליית ההגנה הוא כמובן סוקראטיס, בלמה הנפלא של ברוסיה דורטמונד, שייעזר בשירותיו של ואסיליס טורוסידיס, בלם רומא.

נקודות תורפה: חוסר מחץ משווע
כפי שראיתם, מבחינת הצד ההגנתי לפיראטיקו אין מה לדאוג; הבעיה המרכזית של היוונים היא כמובן חוליית ההתקפה. עם כל הכבוד למיטרוגלו וסמארס, מדובר בשני שחקני התקפה די בינוניים וקשה לראות מצב שדווקא במונדיאל הם יפרחו פתאום. במוקדמות יוון כבשה רק 12 שערים. לשם השוואה, בוסניה שסיימה במקום הראשון בבית זה כבשה 30! אין ספק כי סגלו חסר הברק וחסר המחץ של סאנטוס יהווה מכשול די רציני עבור הגלנולפקי.

מיטרוגלו (רויטרס)
מיטרוגלו. חלוץ החוד של היוונים (רויטרס)
 

כדאי לשים לב: גם בגיל -37 "גבר" עד טיפת הדם האחרונה
אם תבחנו את ממוצע גילם של שחקני הנבחרת היוונית, תגלו שמדובר באחת הנבחרות הכי מבוגרות במונדיאל. למרות שרוב שחקני הסגל נושקים ל-30 או עוברים אותו, שחקן צעיר שבוודאי כדאי לשים לב אליו הוא קוסטאס מנולאס, בלמה בן ה-22 של אולימפיאקוס. מלבד העובדה שמדובר באחיינו של אחד מגדולי השחקנים ביוון אי פעם - סטליוס מנולאס, קוסטאס הוא אחד הצעירים המבטיחים ביותר באירופה כיום.

שחקני נבחרת יוון (רויטרס)
שחקני נבחרת יוון (רויטרס)
 

עמוד התווך היווני שבשנתיים האחרונות חוזר על ידי מועדוני פאר כגון סביליה, אברטון, ורדר ברמן, וולפסבורג והמבורג, בחר להישאר במולדתו ובסופו של דבר חתם באולימפיאקוס, עימה זכה בשתי אליפויות וגביע בשנתיים האחרונות.

מלבד הבלם הצעיר עוד שחקן שכדאי מאוד לשים לב אליו הוא כמובן גיורגוס קראגוניס. נכון, לא הפתענו אף אחד עם המלצה זאת. הרי מי לא מכיר את הקפטן והמנהיג הבלתי מעורער של הפיראטים? למרות זאת, פשוט מדהים לראות שחקן בן 37 שאינו מפסיק לרוץ ולהלחם אף לא לשנייה. כנראה שזאת תהיה הופעתו האחרונה של "טיפארה" (גבר ביוונית) קראגוניס בנבחרתו היקרה; תהיו בטוחים שגם הפעם הוא ייתן את כולו, עד טיפת הדם האחרונה.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה