אפתח בווידוי: בזמן שאני כותב לכם שורות אלה, עדיין לא החלטתי אם אני בעד או נגד הטכנולוגיה החדשה, זו שתקבע אם הכדור עבר את קו השער. מצד אחד, לא נקבל טעויות מעצבנות ברגעים מכריעים אבל מצד שני משהו בנוסטלגיה יתמוסס. מי יודע אם זה יעצור פה? הפחד הוא שבעוד כמה שנים רובוט ישפוט במשחקים.

חשוב להבהיר: מרבית השערים בכדורגל נכבשים בגלל טעויות. ניתן למנוע 90 אחוז מהשערים. השמטה, סגירה לא נכונה, איבודי כדור וכמובן, טעויות שיפוט. טעויות תמיד היו חלק בלתי נפרד מהמשחק, למדנו לקבל אותן ולשחק איתן.

ואולם, הטכנולוגיה בעולם מתקדמת בכל תחום ואיתה רמת ותוחלת החיים שלנו. אסור לדרוך במקום ולהישאר בעבר. קידמה זה דבר טוב וצריך ליישם אותה ברוב תחומי החיים. גם בכדורגל.

לפעמים שערים שמגיעים בעקבות טעויות שיפוט אכן מכריעים. אם זה בגמר גביע או גמר מונדיאל. רק ביורו האחרון ראינו איך כדור של אוקראינה עובר את הקו ושופט שעומד כשני מטרים מהמקום לא רואה זאת וחבל.

הכדור של למפארד עובר את הקו (רויטרס)
הכדור של למפארד עובר את הקו. הטעויות מכריעות (רויטרס)
 

בכדורגל, שהוא המשחק הפופולארי ביותר, כולנו רוצים שהחוקה תתעדכן לטובת ההתקפה. קו אחד עם ההגנה הפך ליתרון לזכות ההתקפה, יש שופט רחבה והשופט מנסה לשמור על הכוכבים עם כרטיסים צהובים ואדומים. כל הדברים הללו מתבצעים בשביל שנראה משחק התקפי טוב יותר, שנהנה מחוויית כדורגל.

לכולנו יש אותה מטרה: משחק אטרקטיבי עם שערים רבים. אבל האם שווה לעשות אותו כל כך סטרילי ומדויק בעזרת הטכנולוגיה? זו באמת שאלה טובה ויכול להיות שהתשובה חיובית.

עד כה נתנו לשופטים את כל העזרה האפשרית, העיקר שלא יטעו. הם יכולים לדבר עם העוזרים שלהם בזמן משחק, הוסיפו להם שני שופטי רחבה ועכשיו את עין הנץ. כל עוד זה לא יותר מדי מתקדם וכל עוד זה לא פוגע בנוסטלגיה, זה בסדר.

השופט בוחן את המגרש (יוסי ציפקיס)
השופטים. מקבלים את כל העזרה (יוסי ציפקיס)
 

כשחקן הפסדתי בגלל שופטים וגם ניצחתי מטעויות כאלה. זה הכדורגל. פעם אתה מרוויח ופעם לא, אבל ידענו להתמודד עם זה וזה היופי של המשחק. מצד שני, אם אפשר למנוע טעויות כאלה, זה טוב.

לסיכום, עולם הכדורגל מתקדם ביחד עם שאר התחומים וזה בסדר. כל עוד השינוי לא יפגע במשחק השוטף וההתרחשויות על כר הדשא לא ייפגעו, זה מצויין.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה