האם שחקני נבחרת מערב גרמניה היו תחת השפעת סמים בעת גמר מונדיאל 1966 מול נבחרת אנגליה שלבסוף זכתה לאחר ניצחון 2:4? כך טוען עיתון ה"טלגרף" הבריטי.

התואר העולמי היחידי של נבחרת שלושת האריות הוא עדיין פצע פתוח בגרמניה גם אחרי 45 שנים. כזכור, לאחר ששתי הנבחרות לא הצליחו להגיע להכרעה, נכנס המשחק להארכה במצב של שוויון 2:2. בדקה ה-101 הגיע אחד מרגעי המחלוקת המפורסמים ביותר בתולדות גביע העולם, כאשר ג'ף הרסט האנגלי בעט כדור שניתז מהמשקוף וספק עבר את קו השער.

על אף מחאות הגרמנים, השער אושר בסופו של דבר, אנגליה עלתה ליתרון 2:3 ולאחר מכן הרסט הבקיע גם את השער הרביעי ובכך הפך לשחקן היחיד שכבש שלושער בגמר גביע העולם.

כעת, היסטוריונים מברלין גילו מכתב שמתוארך לאחרי הגמר שטוען כי שלושה משחקניה של נבחרת מערב גרמניה היו תחת השפעתם של חומרים אסורים. במכתב הצהיר היו"ר לשעבר של הצוות הרפואי של פיפ"א למשחקי גביע העולם, היוגוסלבי מילו אנדרז'ויץ', כי נמצאו עקבות של אפדרין, חומר שאסור לשימוש על ידי הארגון.

אך אנדרז'ויץ' סבר שניתן לוותר על עונש לשחקנים הללו וזאת משום שבאותם ימים אפדרין היה חומר שבו השתמשו בין השאר כטיפול בצינון, ובכך הסביר היוגוסלבי את את תוצאות הבדיקות.

גביע ז´יל רימה (רויטרס)
גביע ז´יל רימה. בו זכתה נבחרת אנגליה במונדיאל 1966 (רויטרס)
 

דוקטור מקס דנץ שהיה נשיא התאחדות האתלטיקה של מערב גרמניה באותם ימים, ידע על תוצאות הבדיקות אך כמו אנדרז'ויץ', גם הוא כנראה סבר שאין טעם לעשות עניין מכך.

רק על מנת לסבר את האוזן, מונדיאל 1966 היה הראשון בו הנהיגה פיפ"א בדיקה של חומרים אסורים. אכן התחלה מבטיחה. 

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה