קטאר תארח את המונדיאל ב-2022, כך קבעה היום (חמישי) פיפ"א בהצבעה שקיימה בין 22 נציגים בציריך.

ספ בלאטר הכריז על המדינה המארחת, שהתחרתה על האירוח עם ארצות הברית, אוסטרליה, יפן ודרום קוריאה. המדינה מהמפרץ הפרסי תזכה לכבוד בעוד 12 שנים, למרות הביקורת על החום ועל אורח החיים.

קטאר היתה המועמדת החריגה מבין החמישה למונדיאל 2022. במדינה יש כ-1.5 מיליון תושבים בלבד, אך בסופו של דבר ההבטחה לאירוח פתוח וחגיגה תרבותית ניצח. הקטארים מבטיחים מרחקים קצרים בין האצטדיונים, שייבנו בהשקעה של 47 מיליארד דולרים.

כעת ישנו רק אצטדיון אחד עם 50,000 מקומות, אך במהלך 12 השנים הקרובות יבנו בנסיכות עשרה אצטדיונים, כשהגדול בהם יהיה בלוזיל ויהיו בו כ-90,000 מקומות ישיבה.

רבים הביעו דאגה לגבי כמה סוגיות בעניין קטאר, אך במדינה מיהרו להבטיח שלא יהיו שום בעיות. האלכוהול יהיה מותר באיזורים מיוחדים לתיירים, אצטדיונים יהיו מקורים וממוזגים כדי להתגבר על החום הכבד ואפילו דאגו להבהיר שגם ישראלים יהיו רצויים ויוכלו להגיע לקטאר. הקטארים אף הבטיחו להעביר את האצטדיון שייבנו, כולם ברדיוס של 50 קילומטרים בלבד, כמו שהם למדינות עניות ברחבי העולם לאחר השימוש בהם.

קטאר (רויטרס)
אוהדים בקטאר יחגגו 12 שנים (רויטרס)
 

בהתאחדות לכדורגל בישראל הגיבו לידיעה על האירוח במדינה, שאינה בדיוק ידידותית לישראלים ולבעיקר לאבטחה הישראלית: "אנו שמחים על כל בחירה וכמובן שאנחנו נשמח ליטול חלק גם במונדיאל ברוסיה וגם בקטאר".

אוהדים בעיראק (רויטרס)
אוהדים בעיראק חוגגים את הניצחון של קטאר (רויטרס)
 

לשאלה, האם עלולה ליצור בעיה עבור נבחרת ישראל, במידה ותעלה, כאשר יתארחו בקטאר, אמרו בהתאחדות: "אנו לא חושבים שצריכה להיות בעיה עם זה. במדיניות של פיפ"א מאוד ברורה בנושאים האלה".

האמיר של קטאר, שייח' חמאד אל חאליפה, היה מאושר לאחר הבחירה ואמר: "תודה שהאמנתם בשינוי, אתם תהיו גאים באנו ואנחנו נוכיח שאנחנו יכולים. נביא גאווה למזרח התיכון".

שייח´ חמאד אל חאליפה (רויטרס)
שייח´ חמאד אל חאליפה עם הגביע ועם ספ בלאטר (רויטרס)
 

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה