אחרי שאירחה את המונדיאל הראשון בתולדותיה, יבשת אפריקה יכולה להיות עם הפנים קדימה.

כיום, אפריקה אינה נחשבת למעצמת כדורגל ומעולם נבחרת מהיבשת השחורה לא זכתה בתואר הנחשב ביותר בכדורגל העולמי, המונדיאל, נתון שצפוי להשתנות בקרוב.

אוכלוסייתה של אפריקה מונה נכון להיום בסביבות 999,000,000 תושבים, שניה רק ליבשת אסיה. למה העתיד נמצא דווקא באותה היבשת עליה אנו מדברים, אתם שואלים? ראשית, אין כיום מועדון גדול שמכבד את עצמו ולא מחזיק מספר רב של אקדמיות כדורגל ברחבי היבשת השחורה.

ילדים בדרופ אפריקה (GettyImages)
ילדים בדרום אפריקה. הכדורגל מהווה מפלט מהפשע והעוני (GettyImages)
 

הילדים הצעירים, שרבים מהם מוצאים בכדורגל מילוט מחיי הפשע וממלחמות האזרחים השוכנות במדינות השסועות וכמובן גם מהעוני, מבלים את מרבית היום באימונים ובתרגול יסודות הכדורגל תחת אנשי מקצוע מהטובים בעולם.

גם מועדונים שאין ברשותם אקדמיות ביבשת הגדולה לא יכולים להעלים עין מהפוטנציאל הטמון בה ובמקום אקדמיות שדורשות משאבים רבים, שולחים אותם המועדונים סקאוטים על מנת "לצוד" כישרונות באפריקה.

במונדיאל האחרון אי אפשר היה שלא לשים לב לקהל העצום ולהתרגשות האדירה בקרב התושבים, אך הדבר היפה במיוחד היה שההתרגשות לאו דווקא נבעה מהמדינה המארחת דרום אפריקה, אלא מכל מדינה ומדינה ביבשת שתושביה הרגישו כאילו כל אחת מהן מארחת את הטורניר בעצמה. החשיפה העצומה שטורניר הכדורגל הגדול בעולם הביא לאפריקנים תישאר ביבשת לעוד שנים רבות.

דרוגבה חוגג (רויטרס)
דרוגבה. אחד ממספר כוכבי על שמהווים מודלים לחיקוי באפריקה (רויטרס)
 

דבר נוסף שעשוי לחזק את הטענה הוא הימצאותם של כוכבים אפריקנים רבים במועדונים הגדולים ביותר באירופה. שחקנים כמו דידייה דרוגבה מחוף השנהב, סמואל אטו מקמרון ומייקל אסיין מגאנה הם מושאי הערצה במדינותיהם והכוכבים הגדולים באמת.

התושבים הצעירים מעריצים את אותם השחקנים בצורה אבסולוטית ומטבע הדברים רוצים להידמות להם ולנסות אולי בעתיד לשחזר את הישגיהם ולכן משקיעים את כל יכולתם בניסיון להשתפר ככל האפשר.

דרום אפריקה מאוכזבת (GettyImages)
רום אפריקה. דוגמה לנבחרת שרבים משחקניה מהליגה המקומית (GettyImages)
 

במעצמות הכדורגל האפריקני כמעט ולא תמצאו שחקנים המשחקים בליגות המקומיות (פרט למצרים), אולם במדינות היותר קטנות מבחינת כדורגל ניתן למצוא מספר לא מבוטל של שחקנים שעדיין מלהטטים בליגות המקומיות (ע"ע דרום אפריקה, שמספר רב משחקניה משחקים בליגה המקומית). בעתיד הלא רחוק נראה שהנתון הזה עומד להשתנות.

אז לאן אני חותר עם כל הטענות האלו אתם שואלים? למסקנה אחת ברורה לעין. אני רוצה להאמין שאם לוקחים את כל הנקודות הללו ומחברים אותן יחדיו, מקבלים את התחזית המדהימה הבאה: תוך 4 מונדיאלים תיהיה לנו מחזיקת גביע עולמי מהיבשת השחורה. ויוה אפריקה!

הכתוב הינו טור דעה.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה