ניצחון של ריאל מדריד ישים חותם על האליפות ה-36 של הבלאנקוס מול היריבה השנואה, ואילו ניצחון של ברצלונה בברנבאו מחר (ראשון, 22:00) יפתח את מרוץ האליפות כשיצמק את הפער בפסגה ל-5 נקודות כשיוותרו 6 מחזורים לסיום, וגם יהווה נקמה מתוקה אחרי הניצחונות של הלבנים על האלופה העונה בגמר הסופר קאפ וגם בסיבוב הראשון בליגה במונז'ואיק. הקלאסיקו, כמו כל משחקי הליגה הספרדית, ישודר בערוץ ONE למנויי HOT, מנויי yes, סלקום TV, פרטנר TV ו-Free TV.

אם לדרבי יש חוקים משלו, אז לקלאסיקו בכלל יש תורה משלה. כל שחקן יכול להיות מפתח וכל דבר יכול להשפיע ולהכריע במשחק הכי גדול בעולם הכדורגל בין שני המועדונים המפוארים והאהודים כל כך. ובכל זאת, בניסיון לזקק את מה שיכריע את הקלאסיקו הקרוב, הנה 5 מפתחות למשחק:

1. חשיבות השער הראשון

ריאל מדריד ובארסה מגיעות לקלאסיקו עם תחושות הפוכות לחלוטין. ריאל באופוריה אחרי הניצחון ההרואי בפנדלים על אלופת אירופה מנצ'סטר סיטי באיתיחאד, בארסה עוד מלקקת את הפצעים אחרי התבוסה הביתית הכואבת 4:1 מול פ.ס.ז', כשמצב הרוח שפוף במיוחד, צ'אבי מגיע אחרי הרחקה מביכה וגם יש מתיחות בחדר ההלבשה בין גונדואן לאראוחו.

לפני הקלאסיקו: השדרוג החדש בברנבאו

רק תנסו לדמיין כמה שונים היו פני הדברים אילו הקלאסיקו היה נערך לפני שבוע, כשבארסה קיבלה הרבה ביטחון וצהלה אחרי הניצחון בפאריס בעוד ריאל מדריד הגיעה אחרי תיקו ביתי מול מנצ'סטר שהפך אותה לאנדרדוג בגומלין.

הציפייה שלי ושל רבים אחרים היא שברצלונה – דווקא בגלל שהיא מגיעה חבולה ועצובה למשחק ההזדמנות האחרונה שלה לעונה - תשלוט בפתיחת המשחק במרכז המגרש ותחזיק יותר בכדור, וההזדמנות הגדולה שלה הוא אם תדע לנצל זאת כדי לעלות ליתרון יחסית מוקדם.

לפי אותו היגיון, ריאל תגיע קצת נינוחה וכבדה אחרי ההישג באיתיחאד שגרם לתשישות פיזית ומנטלית עבור מספר שחקנים (כזכור, ויניסיוס וקרבחאל נפצעו והוחלפו בהארכה, אך אנצ'לוטי חזה שהם יתאוששו עד הקלאסיקו) ובמשחק בו גם תיקו מבחינתה יבטיח כמעט בוודאות אליפות, אפשר לצפות שהיא לא תסתער מהפתיחה, והיוזמה תהיה יותר ברגליים של שחקני ברצלונה. מה עוד שריאל אוהבת ויודעת הכי טוב להסתגר ולצאת למתפרצות קטלניות עם ואלוורדה, רודריגו, ויניסיוס ובלינגהאם (וגם ברהים כשהוא משחק).

ישחקו על מתפרצות בבית? שחקני ריאל (רויטרס)ישחקו על מתפרצות בבית? שחקני ריאל (רויטרס)

ועכשיו לחשיבות השער הראשון במשחק – בקלאסיקו הראשון העונה במונז'ואיק בארסה הובילה משער של גונדואן, אבל כזכור ג'וד בלינגהאם עשה מהפך במחצית השנייה. בשנה שעברה משחק האליפות (הלא רשמי אך המעשי) של בארסה גם הגיע במהפך בקמפ נואו עם שער ניצחון של פרנק קסייה בתוספת הזמן, שמחק שער יתרון של ריאל מהדקות הראשונות.

אלה 2 המהפכים היחידים שהתרחשו במשחקי קלאסיקו רשמיים ב-7 השנים האחרונות, תקופה במהלכה 17 פעמים ניצחה הקבוצה שכבשה ראשונה ועוד 3 משחקים הסתיימו בתיקו, כשהתיקו האחרון בקלאסיקו התרחש בדצמבר 2019, לפני 4 וחצי שנים (0-0 בקמפ נואו).

אם מנתחים מקצועית, מי שתכבוש את השער הראשון בקלאסיקו, תוכל להסתגר מאחור ולנצל את השטחים הרבים במגרש להתקפות מתפרצות והתקפות מעבר קטלניות – נושא שכידוע ריאל מדריד הפכה לאמנות והיא הטובה בעולם בו (ד"ש למנצ'סטר סיטי), אבל גם בארסה לא רעה בתחום ויש לה כלים טובים כפי שהיא הזכירה בפאריס.

ינסו לכבוש ראשונים. שחקני ברצלונה (רויטרס)ינסו לכבוש ראשונים. שחקני ברצלונה (רויטרס)

יש לזכור שמדובר בשתי קבוצות שרגילות להוביל: בארסה כבשה את השער הראשון ב-13 מ-14 משחקיה האחרונים (היוצא דופן ה-0:0 מול אתלטיק בילבאו), והפסידה רק פעם אחת בכל המשחקים האלה – וגם זה ב-10 שחקנים אחרי הרחקת אראוחו וההתפרקות מול פ.ס.ז' ביום שלישי האחרון. הפעם האחרונה שבארסה ספגה את השער הראשון במשחק הייתה... באותו משחק מפורסם לפני 3 חודשים נגד ויאריאל שנגמר ב-3:5 לצוללת הצהובה ובעקבות כך צ'אבי הודיע שיעזוב בסיום העונה.

גם ריאל מדריד בקושי נקלעת לפיגור, וב-3 החודשים האחרונים ב-14 משחקים, היא נקלעה רק פעמיים לפיגור – מול מנצ'סטר סיטי בברנבאו ומול ולנסיה במסטאיה (2:0), ובשני המקרים הבלאנקוס הגיבו נהדר, חזרו למשחק וחילצו תיקו, אבל כשריאל עולה כובשת ראשונה היא כמעט תמיד מנצחת.

כשריאל כובשת ראשונה היא כמעט תמיד מנצחת. רודריגו וקרלו אנצכשריאל כובשת ראשונה היא כמעט תמיד מנצחת. רודריגו וקרלו אנצ'לוטי (רויטרס)

2) המגנים של בארסה חייבים להיות בשיאם.

הצמד ז'"ק – ראשי התיבות של שני מגני בארסה – ז'ול קונדה וז'ואאו קאנסלו, הם במובן רב ברומטר של בארסה העונה. כששניהם במיטבם בארסה נראית הרבה יותר טוב ומוציאה תוצאות חיוביות, וכשהם טועים ועושים שטויות המצב של צ'אבי עגום.

קאנסלו ידוע כאחד המגנים הטובים בעולם בצד ההתקפי, אבל כמעט בכל משחק הוא גם עושה חורים וטעויות, והמיקום ההרפתקני שלו על המגרש עלול לגרום לבארסה להיחשף בצד שמאל (צד ימין של התקפת ריאל מדריד). מה שבטוח – טעות נוראית כמו ההכשלה של קאנסלו על דמבלה ברחבה ביום שלישי – אסור בשום אופן שיתרחש מבחינת בארסה. ולגבי קונדה – המגן הצרפתי חזר לעצמו בחודשים האחרונים ונתן הופעות נהדרות, אבל היה ברור שהמאני טיים יגיעו מול פ.ס.ז' וריאל מדריד – כשקונדה יתמודד מול בארקולה ואמבפה, ומול ויניסיוס ורודריגו.

בארסה תצטרך את המגנים בשיאם. קונדה (רויטרס)בארסה תצטרך את המגנים בשיאם. קונדה (רויטרס)

"הכדורגל של ריאל מדריד מבליט את מי שמשחק בצד שמאל", אמר רודריגו לפני כמה שבועות אחרי שכיכב עם צמד נגד אתלטיק בילבאו, ובמשחקים נגד סיטי ראינו את ויניסיוס יותר במרכז ובצד ימין ורודריגו יותר בצד שמאל. אני לא אתפלא אם אנצ'לוטי דווקא ינסה לתקוף את קאנסלו וישים יותר דגש התקפי על צד ימין של ריאל, בניגוד למה שאנחנו רגילים. כך או כך, בארסה חייבת את כל ההגנה שלה בשיאה בברנבאו (ריאל לא כבשה רק פעם אחת בכל המסגרות העונה בברנבאו נגד ראיו), ובמיוחד שני המגנים שיאותגרו מאוד הגנתית ויכולים גם להוות נשק התקפי (במיוחד קאנסלו).

"כדורגל משחקים עם הראש והרגליים שם רק כדי לעזור", אמר יוהאן קרויף האגדי, וכדי לנצח בברנבאו בארסה תהיה חייבת ריכוז מלא בלי טעויות, קבלת החלטות טובה ויעילות ברחבות.

3) ויניסיוס רוצה להמשיך להתעלל בבארסה

ויני כבש שלושער בגמר הסופר קאפ בסעודיה כשריאל הביסה 1:4 את בארסה, והוא הכובש המוביל של ריאל בחצי השני של העונה (12 שערים הוא כבש עד כה ב-2024), אבל דווקא מאז פגרת הנבחרות של חודש שעבר הוא לא כבש (2 משחקים עם ברזיל ועוד 3 עם ריאל מדריד), אבל הוא עדיין נתן 3 בישולים גדולים מול מנצ'סטר סיטי (2 וחצי אם אתם מתעקשים, כי כזכור רודריגו כבש רק בריבאונד מול אדרסון בגומלין).

אוהב לפגוש את ברצלונה. ויניסיוס (רויטרס)אוהב לפגוש את ברצלונה. ויניסיוס (רויטרס)

נכון שרודריגו הוא השחקן החם של ריאל בכל הקשור לכיבושים, ובלינגהאם עדיין מלך שערי הקבוצה ומועמד בכיר לשחקן העונה, אבל עדיין השחקן שהכי מוציא את היריבות מאיזון הוא ויניסיוס, בזכות הטכניקה הנהדרת ובעיקר המהירות והעוצמות הפיזיות שלו. בכל משחקי הקלאסיקו בשנים האחרונות הדגש המרכזי היה איך בארסה תתמודד עם ויניסיוס, ולשם כך צ'אבי הכין תכנית מיוחדת עם הצבת אראוחו כמגן – מה שעבד היטב בכמה משחקים אבל קרס לחלוטין במרבית משחקי קלאסיקו אחרונים.

דווקא כעת, כשבארסה צריכה להתרכז איך עוצרים גם את רודריגו ובלינגהאם וצ'אבי כבר לא מכין "תכנית אנטי-ויניסיוס" מיוחדת למשחק, זו ההזדמנות שלו שוב להכאיב לבארסה כפי שעשה בינואר, וכזכור בארסה היא אחת מכמה קבוצות שאוהדיה הקניטו את ויניסיוס והוא תמיד נהנה לענות עם שערים וניצחונות. כזכור, נטפליקס מצלמים בחודשים האחרונים סדרה על ויני, ואין יותר טוב מהצגה גדולה בקלאסיקו בו ניצחון מבטיח מעשית אליפות, כדי לייצר פרק מרגש במיוחד.

רונאלד אראוחו עם ויניסיוס גרונאלד אראוחו עם ויניסיוס ג'וניור (רויטרס)

4) לבנדובסקי חייב להופיע בגדול

לפני חודש רוברט לבנדובסקי נתן את הופעתו הטובה ביותר העונה עם שער ושני בישולים נהדרים במטרופוליטנו שהיו שווים 0:3 מוחץ לבארסה על אתלטיקו מדריד לפני היציאה לפגרת הנבחרות. מי האמין אז אחרי אותה הופעה, שהחלוץ הפולני ייכנס לבצורת, אבל זה בדיוק מה שקרה. לבנדובסקי לא אז כבש בשלושת המשחקים שלו במדי בארסה ובעוד שני משחקים במדי נבחרת פולין, הוא גם לא בישל ב-4 משחקיו האחרונים. מה הוא כן עשה? החמיץ מצבים שיכולים היו להחזיר את בארסה לתמונה ולתת לה סיכוי בהתמודדות מול פ.ס.ז'.

לבנדובסקי נמצא בעונה מאכזבת שממשיכה את קו הירידה שלו עם 13 שערי ליגה (23 שערי ליגה היו לו בעונה שעברה, ב-6 משחקים יותר ביחד למצב כעת), והוא עדיין הסקורר הטבעי האמיתי היחיד שיש לבארסה להציע ולזכותו ייאמר שבכל המסגרות הוא הגיע ליותר מ-20 גולים העונה. צריך להזכיר כי לצידו ישנם שחקני התקפה מאוד לא יציבים שאין לך מושג אם ייתנו יום גדול או ייעלמו (ראפיניה, לאמין ימאל, ז'ואאו פליקס, פראן טורס).

בירידה. לבנדובסקי (רויטרס)בירידה. לבנדובסקי (רויטרס)

מאז שהגיע לבארסה, לבנדובסקי כבש נגד ריאל מדריד רק בגמרי סופר קאפ על אדמת סעודיה – בעונה שעברה זה הוביל את בארסה לניצחון והעונה זה היה שער מצמק בתבוסה. הצעירים של בארסה מסתכלים לעבר לבנדובסקי וכשהוא טוב גם הם הרבה יותר טובים וקטלניים, אבל יהיה לו קשה מול מי שהעלים את ארלינג הולאנד ומוגדר על ידי רבים כבלם הטוב בעולם – אנטוניו רודיגר.

5) השיפוט והיחס לשיפוט.

סוגיית השיפוט תמיד הייתה מרכזית בקלאסיקו, אבל מאז התפוצצות פרשת נגריירה זה רק הלך והפך לעניין מרכזי – יותר ממה שהיינו רוצים לראות. ריאל מדריד הפעילה העונה לחץ על שופטים כשלפני המשחקים סימנה אותם והעלתה סרטונים בערוץ הטלוויזיה של המועדון, בהם הוצגו החלטות עבר שלהם נגד ריאל מדריד.

צצ'אבי מדבר עם השופטים (רויטרס)

גם בבארסה מתעסקים העונה הרבה בשיפוט – צ'אבי לא יודע לשלוט בעצביו ושובר שיאים בכרטיסים אדומים העונה, ובמועדון מרגישים מקופחים מכמה החלטות שיפוט שפגעו העונה בבארסה במשחקים שונים. זה משחק מאוד עדין עבור בארסה ומאמנה אחרי התבוסה מול פריז וההרחקה של צ'אבי, תבוסה דומה של בארסה בקלאסיקו תהיה נוקאאוט נוסף שיחתום את עידן צ'אבי בחמיצות רבה ותחושת כישלון, ולכן העצבים צפויים לדבר חזק במיוחד.

ססאר סוטו גראדו (43) ישפוט את הקלאסיקו הזה, ורק העונה הוא כבר שפט את בארסה בשני משחקים – ואלה דווקא שני משחקים בהם בארסה טענה לקיפוח חמור של השיפוט (אם כי הטענות היו בעיקר לVAR) – סוטו גראדו לא העניק לבארסה פנדל ברור מול חטאפה במחזור הפתיחה (0:0) וב-2:2 נגד גרנאדה נפסל לה שער ניצחון בטענת נבדל מופרכת.

בכל מקרה, מדובר באחד השופטים בטובים בספרד שיערוך טבילת אש ראשונה בקלאסיקו וכל שריקה (וגם אי שריקה) שלו תיבחן בשבע עיניים ויופעל עליו לחץ חסר תקדים. על דבר אחד אני חותם לכם – מחלוקות שיפוט יהיו במשחק הזה, ורוב הסיכויים שהקבוצה שתפסיד תאשים את השיפוט, כרגיל. ואנחנו מקווים להתעסק כמה שפחות בשיפוט. שהכדורגל ינצח.

שחקני ברצלונה וריאל מדריד (רויטרס)שחקני ברצלונה וריאל מדריד (רויטרס)
הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה