לאוהדי ריאל מדריד הייתה סיבה טובה לדאגה לפני המפגש מול אתלטיק בילבאו אתמול (ראשון). היריבה הבאסקית הגיעה להתארח במומנטום מצוין עם רצף של שלושה משחקי ליגה ללא ספיגה שבאו אחרי 0:3 מפואר על אתלטיקו מדריד בחצי גמר הגביע. בילבאו הקדימה את החבורה של צ'ולו סימאונה בטבלה גם בקרב על המקום הרביעי שמוביל לליגת האלופות, והמוטיבציה הייתה גבוהה במיוחד – מה גם שהיא תמיד בשיאה כאשר מדובר במפגשים מול המועדון המלכותי מהבירה.
בינתיים, ברצלונה צימקה את הפער בפסגה לחמש נקודות. מעידה אתמול הייתה הופכת את המצב לעדין כאשר המפגש בקלאסיקו ממש מעבר לפינה. ההשעיה של ויניסיוס, שספג איכשהו כרטיסים צהובים בארבעה משחקים ברציפות, לא בדיוק עודדה והחשש מאובדן נקודות היה מוחשי.
ואולם, חסרונו של ויניסיוס הוביל לשינוי חשוב במערך – רודריגו הוסט לאגף השמאלי במקומו. הברזילאי "השני" בהתקפה של ריאל ממעט לשחק בעמדה זו, כי היא רשומה בטאבו על שמו של הברזילאי "הראשון". לכן לא כולם זוכרים עד כמה הוא יעיל בה, כי זו המשבצת האהובה שלו. בימיו כנער מבטיח בסנטוס, היה זה התפקיד האולטימטיבי שלו וכך הוא הרשים את הסקאוטים של ריאל אשר המליצו להחתימו.
מאז הגיע למדריד בקיץ 2019, הוא בקושי קיבל הזדמנות לזהור בסביבה הכי טבעית עבורו והתרגל להתאים את עצמו לצרכים הקבוצתיים. הוא גם לא מתלונן על כך, אבל בשורה התחתונה ניתן לומר שזו הקרבה משמעותית. אולי, לו היה משובץ על בסיס שבועי משמאל, דווקא רודריגו היה מוגדר כחלוץ הברזילאי "הראשון" של המועדון.
עדות לכך קיבלו כולם אתמול כבר בפתיחה. בילבאו שידרה ביטחון עצמי בפתיחה, השיגה שלוש קרנות מהירות, ובאופן כללי הרגישה בבית בסנטיאגו ברנבאו – בין היתר כי ריאל איפשרה לה משום מה להופיע בתלבושת לבנה במבצרה, בעוד היא עצמה בחרה במדים בצבע כחול כהה. זה היה ביזארי עד כדי כך שלצופים לקח זמן להבין בעד מי הם צריכים להיות. הספקות האחרונים הוסרו בדקה השמינית כאשר רודריגו לקח את הכדור והחל בדהירה בלתי ניתנת לעצורה. הוא חתך למרכז ושלח טיל מרהיב לפינה הרחוקה, במהלך שהיה מעין תמונת מראה לביצועים המיתולוגיים של אריאן רובן. זה היה מכונן והאוויר יצא מהמפרשים של האורחת. החששות התאיידו וריאל שלטה במתרחש עד שהבטיחה את הניצחון.
האיש שעשה את זה, רודריגו, קיבל מסירה מג'וד בלינגהאם, חתך משאל לרחבה והכניע את ג'ולן אגירסבאלה עם סיומת מלוטשת ונאה לעין. בזכות הצמד, הגיע החלוץ ל-10 שערי ליגה העונה, וקבע שיא אישי – המאזן המקסימלי עד כה עמד על תשעה כיבושים בעונה שעברה. בכל המסגרות יש לו כבר 15, אליהם צריך להוסיף תשעה בישולים במה שמסתמנת כעונה חיובית מאוד. למעשה, שתי קבוצות בלבד בליגות המובילות יכולות להתפאר בשלושה שחקנים שמצאו את הרשת 15 פעמים לפחות. הטריו של ריאל כולל את בלינגהאם, ויניסיוס ורודריגו, בעוד מנצ'סטר סיטי מציגה את ארלינג הולאנד, פיל פודן וחוליאן אלברס.
אלופת אנגליה היא, כמובן, יריבתה הבאה של ריאל שתארח בעוד קצת יותר משבוע את המשחק הראשון ברבע גמר ליגת האלופות, ועבור רודריגו המשחק הזה מעורר זיכרונות נעימים במיוחד. אמנם הוא לא הותיר חותם משמעותי בשני המשחקים מול התכולים בחצי הגמר אשתקד, אבל הגומלין בסנטיאגו ברנבאו בחצי הגמר לפני שנתיים מזוהה איתו לנצח נצחים.
הצמד של רודריגו תוך שניות ספורות מסביב לדקה ה-90 איפשר לריאל לקחת את המשחק להארכה כאשר כבר נדמה היה כי ההדחה בלתי נמנעת, ושם דאג קארים בנזמה להכריע את ההתמודדות בפנדל. רודריגו שכבש שער קריטי מאוד גם ברבע הגמר מול צ'לסי, הציל אם כך את הקבוצה פעמיים ואיפשר לה להעפיל לגמר – שם זכתה ריאל בגביע הנכסף. אלא שהוא נותר על הספסל כאשר הלבנים גברו על ליברפול וגם את הביצועים הגורליים מול צ'לסי ומנצ'סטר סיטי תרם כאשר נכנס כמחליף בשלבים מתקדמים של המשחקים.
התופעה הזו הדגישה את מעמדו של רודריגו בשלוש השנים הראשונות שלו בקבוצה. הוא היה סוג של ג'וקר יעיל, שיודע לבוא לידי ביטוי ברגעים החשובים, אך לא מעבר לכך. מעמדו השתדרג מאוד בשנתיים האחרונות, והעונה הוא מצוות באופן קבוע לוויניסיוס בחוד, במערך שמזכיר לרוב 4-4-2, אבל מבחינת העמדה על המגרש המצב רחוק מאוד מאידיאלי.
"אני לא אוהב לשחק כחלוץ מרכזי", הבהיר רודריגו בתחילת העונה בראיון לתקשורת הברזילאית, אך זה בדיוק מה שקרלו אנצ'לוטי מבקש ממנו לעשות פעמים רבות מאז עזיבתו של בנזמה בקיץ. מכיוון שאחוז ניצול ההזדמנויות שלו לא מזהיר עבור חלוצים מרכזיים קלאסיים, הביקורת לא מאחרת לבוא כאשר הוא נקלע לרצף משחקים ללא כיבושים. זה קרה בתחילת העונה הנוכחית וגם בתחילת 2024.
הסטטיסטיקה הכללית של העונה בהחלט מכובדת, אולם החודשיים האחרונים לא היו קלים. רודריגו התקשה למצוא את הרשת מאז הפציץ בקלאסיקו מול ברצלונה בסופרקופה באמצע ינואר ושערו היחיד מאז היה ב-0:4 על ג'ירונה באמצע פברואר. מעבר לכך, נדרש המאמן האיטלקי לצאת להגנתו בתדירות גבוהה. אחרי הניצחון על סלטה ויגו במשחק הביתי הקודם, למשל, קבע אנצ'לוטי: "רודריגו אמנם לא הבקיע, אבל בכל הפרמטרים האחרים הוא עשה עבודה מצוינת. הוא היה חשוב מאוד במחצית הראשונה, הפעיל לחץ והניע כדור". האם זה שיכנע את הספקנים? בוודאי לא את כולם.
הבצורת האישית נקטעה במשחקה של נבחרת ברזיל מול ספרד בסנטיאגו ברנבאו. המארחת הובילה 0:2, אבל רודריגו נהנה באצטדיונו הביתי וצימק בשלהי המחצית הראשונה, בדרך לתיקו 3:3 מרתק. עם זאת, את רוב תשומת הלב משך אנדריק, שהופיע לראשונה בחייו במגרש אליו יגיע בקיץ. נער הפלא בן ה-17 כבש לזכות הסלסאו בפעם השנייה ברציפות והציפיות בשמיים לקראת הגעתו לריאל. הוא אמור להיות היורש של בנזמה בתפקיד החלוץ המרכזי, גם אם הנתונים הפיזיים שלהם שונים בתכלית. ומכאן עולה השאלה – כיצד אפשר יהיה לשלב את כולם, אם גם קיליאן אמבפה יעשה את דרכו לספרד?
לאוהדי ריאל לא מעטים יש תשובה מוכנה לסוגיה הזו. ויניסיוס, אנדריק ואמבפה יהיו בהרכב, בעוד רודריגו יודח לספסל. הגישה הזו ממש לא הוגנת עבור שחקן שנאלץ לשחק בעמדה לא אופטימלית במשך כל הקדנציה שלו בקבוצה ועלול כעת לשלם את המחיר המקצועי על כך שלא מאפשרים לו למצות את כישרונו. כי הרי ברור כשמש כי לו אפשר היה להעניק לרודריגו את המשבצת משמאל כמו אתמול, הוא היה כובש הרבה יותר שערים סטייל רובן. ואם בסופו של דבר יחזור הברזילאי לעמדת הג'וקר, ייתכן שהוא ייאלץ בשלב מסוים לשקול בלב כבד את האופציה לעזוב את המועדון.
חוזהו הוארך בנובמבר עד 2028 והוא רואה את עתידו במדריד כפי שחלם תמיד, אבל יש גם היבטים נוספים שצריך לקחת בחשבון. ייתכן שיש קבוצה שתוכל להעניק לו את הבמה משמאל באופן קבוע ואז כולנו נהנה על בסיס שבועי מהפריצות הסוחפות של רודריגו כמו בימים העליזים בסנטוס. אבל יהיה עוד זמן לדסקס את הנושא. בינתיים, אחרי החגיגה מול הבאסקים, הוא יגיע למפגש מול מנצ'סטר סיטי במצב רוח מצוין – וזו בשורה לא מעודדת עבור פפ גווארדיולה.