יש כמה דברים שהופכים להיות קבועים במשחקים של אתלטיקו מדריד בעונת 2022/23: יש 11 שחקנים על המגרש, משחקים במשך 90 דקות ואנטואן גריזמן מגיע לעמדת החילופים לאחר הדקה ה-60. פעם אחת הוא מחליף את אלברו מוראטה, פעם אחרת את סאול, פעם זה חילוף שנועד לתת עוד כוח התקפי ולשנות את המערך ופעם אחרת זה פשוט רענון של העמדה. לא משנה מה יהיה המצב, גריזמן יעלה אחרי הדקה ה-60.

גריזמן לא שיחק מעל 30 דקות במשחקים רשמיים מתחילת העונה. אמנם יחד עם תוספת זמן הוא הגיע במשחק נגד פורטו לכמעט 40 דקות, אבל תמיד הסיפור יהיה קבוע - הוא יפתח על הספסל, יתחיל את החימום שלו בתחילת המחצית השנייה ואחרי רבע שעה יעלה לשחק לפי איך שדייגו סימאונה רואה לנכון לשלב אותו. או שאולי בכלל זה קורה לפי איך שהמועדון רוצה לשלב אותו?

הסיטואציה עם גריזמן יחסית פשוטה. על פי הסכם ההשאלה לשנתיים מברצלונה, אתלטיקו מדריד מחוייבת לשלם לקטלונים 40 מיליון אירו עליו במידה והוא ישחק למעלה מ-45 דקות ב-50% מהמשחקים. על פי הצד המשאיל, ההסכם הזה תקף לכל תקופת השנתיים של הצרפתי בקבוצה, לכן העובדה שהוא פתח ב-71% מהמשחקים שלו בעונה הראשונה בהרכב ושיחק בהם מעל 45 דקות יכולה להתקזז עם העונה הנוכחית, כך שהם לא יצטרכו להוציא עליו כסף. על פי הצד השני, ההסכם הזה תקף לשנה הראשונה בלבד ולכן בסיום העונה השחקן יימכר תמורת 40 מיליון אירו.

אנטואן גריזמן במקום מוכר (La Liga)אנטואן גריזמן במקום מוכר (La Liga)

איפה האמת? לא ברור. הרי שני הצדדים נכנסו להסכם כשכל צד יודע מה היא האמת הנכונה, אבל כנראה שהיא נותרה לא ברורה במעמד החתימה. בינתיים כל צד טוען שהוא צודק והמקרה ילך לבחינה משפטית, שצפויה לקחת הרבה מאוד זמן ולשחק ישר לידיים של אתלטיקו מדריד, שכנראה תגיע להסכם נמוך יותר עם ברצלונה על המכירה של הצרפתי.

האינטרס של ברצלונה ברור כאן - יש להם חוב והמכירה של גריזמן תכסה חלק ממנו וילך ישר למילויו, אבל מה האינטרס של אתלטיקו? התשובה בגוף השאלה - כסף. חוקי הפייר פליי הנוקשים מאוד בלה ליגה מחייבים אותה לייצר הכנסות שוות ביחס להוצאות שלה. בגלל ענייני הקורונה ושוק ההעברות, ההכנסות של אתלטיקו פחתו משמעותית ולכן היא חייבת להיפטר משחקנים כדי להחתים חדשים. 

אנטואן גריזמן. ברצלונה רוצה למכור, אתלטיקו רוצה לקנות. עכשיו רק נותר מאבק על המחיר (רויטרס)אנטואן גריזמן. ברצלונה רוצה למכור, אתלטיקו רוצה לקנות. עכשיו רק נותר מאבק על המחיר (רויטרס)

יחד עם זאת, ההסכם עם CVC עליה חתמה בחסות הליגה לא מניבה את הכסף שהם רצו מזכויות השידור ולכן אחד מתזרימי המזומנים העיקריים שלהם נתקע. זאת אחת הסיבות מדוע כריסטיאנו רונאלדו לא הצליח להגיע לאתלטיקו - בשביל ששחקן יגיע, מישהו צריך לעזוב אחרת זה עובד על החוקים.

במקרה של גריזמן, גם כאן מגיע עניין החיסכון - כדי לא להיכנס לחובות שלמועדון אין איך להשלים את ההכנסה שלו, ובהיעדר מכירות משמעותיות שמכניסות כסף, בין אם על הנייר בלבד או בין אם לקופת המועדון, הם לא רוצים לשלם סכום כזה על שחקן ולהיכנס לבעיות מול הנהלת הליגה. בקיץ האחרון הקבוצה בעיקר השאילה ושחררה שחקנים, כאשר הסכום שנכנס אליה הוא רק 6.75 מיליון אירו לפי האתר 'טרנספרמרקט', בעוד שהיא הוציאה 26 מיליון. במידה והיא תרצה להחתים את גריזמן, היא תצטרך לשחרר או למכור שחקן שיושב לה על תקרת השכר כמעט באותו הסכום שהיא תקנה את החלוץ, ואין הרבה שחקנים בסגל של סימאונה ששווים באיזור ה-40 מיליון אירו.

אנטואן גריזמן (רויטרס)אנטואן גריזמן (רויטרס)

גם סימאונה וגם גריזמן, שחגג 300 הופעות במדי הקולצ’ונרוס, אוהבים את אתלטיקו מדריד ולמרות שהם לא מרוצים מהמצב שנוצר, הם יודעים שזה מה שצריך לעשות כדי שבסופו של דבר העסקה תתממש לפי התנאים שלהם. צ'ולו נשאל על כך באחת ממסיבות העיתונאים לאחרונה ואמר שהוא איש של המועדון ושאם הם מבקשים ממנו משהו, הוא יעשה אותו. גם החלוץ נשאל על כך אחרי שהבקיע שער ניצחון מול פורטו בליגת האלופות בדקה ה-101 ואמר: "ברור שאני רוצה לקבל עוד דקות, אבל אני יודע שזה לא בשליטתי ולכן אני אתן כל מה שאני יכול בזמן שאני כן נמצא על המגרש".

אם כבר הוזכר שער הניצחון, אז מאזן השערים של גריזמן דווקא מעודד אחרי הדקה ה-60. בתשעה משחקים בהם עלה כמחליף למתחת ל-30 דקות, הוא כבש ארבעה שערים. ב-33 משחקים בהם שיחק למעלה מ-30 דקות, בין אם בהרכב או כמחליף, הוא כבש שמונה שערים. באופן יחסי, כמעט כל משחק שני שהוא עולה אחרי הדקה ה-60 הוא כובש לעומת כל ארבעה משחקים כשהוא עולה בהרכב או לפני הדקה ה-60. בעל כורחו, הוא הפך לסופר סאב חשוב מאוד מהספסל של סימאונה עם שלושה שערים בשבעה משחקים העונה.

אנטואן גריזמן חוגג (רויטרס)אנטואן גריזמן חוגג (רויטרס)

האם זה טוב? קשה לקבוע. גריזמן הוא אחד השחקנים הכי יצירתיים בסגל של הקולצ'ונרוס. אין ספק שאיתו על המגרש הקבוצה נראית לרוב טוב יותר ומצליחה להגיע ליותר מצבים. גם הנוכחות שלו על המגרש היא משמעותית מבחינת ההשפעה על הקבוצה היריבה, שצריכה להתכונן אליו ולמנוע ממנו להיכנס לשטחים שהוא כל כך אוהב לכבוש מהם. 

הספסל של אתלטיקו יחסית מוגבל, לפחות מבחינה יצירתית. למרות שהיא מחזיקה על הספסל שחקני התקפה טובים כמו אנחל קוראה ומתיאוס קונייה, הם לא מביאים את אותם הדברים שגריזמן מביא למגרש, בין אם זה כניסות חכמות לתוך הרחבה, ראיית משחק או איום מרחוק על השער. ז'ואאו פליקס עדיין לא פרץ כמו שציפו ממנו וממוראטה אין יותר מדי מה לצפות מחוץ לרחבה, מה שגורם להתקפה של הקולצ'ונרוס להיות יותר צפויה וקלה לעצירה. גריזמן מנסה לשנות את זה.

אנטואן גריזמן רודף אחרי גאנטואן גריזמן רודף אחרי ג'רארד מורנו. מצליח להשפיע מהספסל, אבל לא תמיד (La Liga)

מתי הוא יחזור להרכב? לא ברור. לפי הצד של הקבוצה מבירת ספרד, עדיף לחכות עם זה עד לסיום הבירור המשפטי, או לפחות עד לסיום השנה. מבין המשחקים בהם היה זמין עד כה, הוא עלה 30 פעמים בהרכב. כדי להשוות את המאזן ל-50% ולעקוף את ההסכם מול ברצלונה, גריזמן יצטרך לעלות עוד 12 משחקים לפחות אחרי הדקה ה-60, שבאופן אירוני זה יתאזן במשחקו ה-60 מאז שחזר לקדנציה השנייה שלו במועדון. החל מאותו משחק, לפחות מבחינת הקולצ'ונרוס, יהיה אפשר להתחיל להעלות אותו מדי פעם בהרכב, אבל התופעה בה הוא יעלה מהדקה ה-60 לא תיעלם, לפחות לא העונה.

אז איך זה יעבוד בדרבי הקרוב מול ריאל מדריד? השער האחרון של גריזמן מול אלופת אירופה היה בפברואר 2019, אז הוא הפסיד 3:1 בקדנציה הראשונה שלו במדריד. אז, הוא שיחק את כל 90 הדקות. השער הזה השלים רצף של שש שנים בהם הוא מבקיע לפחות שער אחד לרשת של הבלאנקוס בליגה. הבעיה היא שמאז עונת 2013/14, הצרפתי לא כבש מול ריאל בסיבוב הראשון. בעצם, כל פעולותיו בסיבוב הראשון של הליגה במאצ' אפ הזה נגמרות בשני בישולים ושער בודד לעומת שבעה שערים ושלושה בישולים בסיבוב השני. 

אנטואן גריזמן חוגג אחרי שער מול ריאל מדריד (רויטרס)אנטואן גריזמן חוגג אחרי שער מול ריאל מדריד (רויטרס)

בשלושת המשחקים האחרונים מולם, הוא הוחלף פעמיים במחצית ועלה פעם אחת כמחליף, גם כן בהפסקה. בקדנציה הראשונה שלו הוא היה מעורב בכל השערים שקבוצתו הבקיע נגד ריאל בליגה במשך ארבע עונות רצופות (ארבעה שערים ובישול), כך שהחשיבות שלו במשחק בסדר גודל כזה לא מוטלת בספק, אבל נגד האלופה אולי שיהיה מישהו כמוהו מהספסל אחרי שכולם התעייפו. הרי אתלטיקו ראתה מה קורה לריאל בליגה ואיך הם מבקיעים כאשר היריבה שלהם נופלת מהרגליים אחרי מאבק אינטנסיבי. 

גריזמן היה האס של סימאונה בקדנציה הראשונה. היום הוא הג'וקר שלו. גריזמן הפך להיות המושיע של אתלטיקו מדריד. הוא לא רצה להיות כזה, לא יועד להיות כזה, אבל זה התפקיד שראשי המועדון נתנו לו. ארבעה משחקים אתלטיקו ניצחה העונה, הוא היה חתום על שניים מהם בפחות מ-30 דקות. גם נגד ריאל, אחרי הפסד צורם ללברקוזן, התפקיד של מספר 8 יהיה לעלות ולשנות את המשחק בצורה שתגרום לעשרות אלפי האוהדים במטרופוליטנו לקפוץ מאושר. 

אנטואן גריזמן. ישמח שוב את המטרופוליטנו? (רויטרס)אנטואן גריזמן. ישמח שוב את המטרופוליטנו? (רויטרס)

אמנם קל לשכוח, אבל ההפסד האחרון של ריאל מדריד היה בדרבי האחרון של העונה שנערך במטרופוליטנו, אז יאניק קראסקו הבקיע בפנדל במשחק חסר חשיבות מבחינת הבלאנקוס, שהוכתרו במחזור הקודם לאלופי המדינה. באותו משחק גריזמן נכנס כמחליף וניצח. האם הפעם הוא גם יביא את הניצחון כמו שהוא כל כך אוהב מולם? התשובות הערב ב-22:00.

המשחק, כמו כל משחקי הליגה הספרדית, ישודר בערוץ ONE למנויי HOT, מנויי yes, מנויי סלקום TV ומנויי פרטנר TV.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה