תיקחו עונה רגילה של ריאל מדריד, שכוללת כ-56 משחקים. תוסיפו לה חודש של מונדיאל במקום פגרת חורף, תוסיפו עוד מפעל בדמות גביע העולם לקבוצות ועוד פגרות נבחרות לטורנירי המוקדמות במפעלים היבשתיים הבינלאומיים ותדחקו הכול לתוך 10 חודשים. ככה תיראה העונה של שחקני הבלאנקוס, שכמה ממשחקניה יוכלו לשחק כ-70 משחקים עד לחודש יוני 2023.
כל כאב הראש הזה יתנקז לתוך מוחם הקודח של קרלו אנצ’לוטי וצוותו המקצועי, שיצטרכו להיות גמישים מאוד ברוטציה שלהם במהלך העונה שתחל הערב מול אלמריה (ראשון, 23:00) כדי להוריד עומס מהשחקנים החשובים לקראת שלבי ההכרעה. המשחק, כמו כל משחקי הליגה הספרדית, ישודר ב-ONE למנויי HOT, מנויי yes, סלקום TV ופרטנר TV.
הבעיה היא שבעונת 2022/23 כמעט בכל חודש ישנם משחקי הכרעה חשובים בהם שחקני ריאל חייבים להיות בשיאם, בין אם זה בגביע המלך, הליגה עצמה, ליגת האלופות והמשחקים במונדיאל.
ואם זה לא מספיק, ריאל מדריד נכנסת לשנה שביעית במספר בו היא רצה עם אותו בסיס, שכבר מתחיל להזדקן, והמחליפים אותם הביאה, במיוחד אלו שלא פותחים בהרכב, לא נמצאים ברמה הדרושה כדי להיות אפקטיביים. הקיץ הגיעו שני שחקני רכש בדמותם של אנטוניו רודיגר ואורליאן טשואמני ועזבו איסקו, גארת’ בייל, לוקה יוביץ’ ומרסלו. על הנייר, הם לא היו שחקנים משמעותיים אצל קרלו אנצ’לוטי, אבל העזיבה שלהם הותירה עמדות שמגובות בעיקר באלתורים של שחקנים שיכולים לשחק במספר עמדות. אז איך ריאל תצליח לרוץ לכיוון אליפות שלישית, ואולי אפילו לעונה של שישה תארים, עם סגל כל כך קצר?
נתחיל עם ההגנה. לעונה האחרונה של ריאל מדריד היו שני מצטיינים. הראשון הוא קארים בנזמה, השני הוא טיבו קורטואה. השוער הבלגי חווה את עונתו הטובה ביותר בקריירה והצליח במו ידיו להביא את גביע האלופות ה-14 לבירת ספרד והיה במקום השני במרוץ לפרס הזאמורה, שמקבל השוער שספג הכי פחות שערים בליגה הספרדית. הוא לא אמור לצאת מבין הקורות באף משחק העונה (אולי למעט המשחקים הראשונים בגביע המלך) אבל במידה וכן, מחליפו אנדריי לונין לא הצליח להציג יכולת טובה במשחקים בהם שיחק, כך שלא בטוח שאם הבלגי ייעדר יהיה לו מחליף ראוי בשער.
כשמגיעים לשחקני השדה בהגנה הדברים מתחילים להסתבך. יש שלושה בלמים בסגל של אנצ’לוטי שראויים לפתוח (דויד אלאבה, אדר מיליטאו ורודיגר) ורק שני מקומות פנויים. המאמן האיטלקי ישמור על מערך 4-3-3 ולפי משחקי ההכנה, אלאבה או רודיגר יפתחו מדי פעם בעמדת המגן השמאלי, שהייתה שייכת באופן כמעט בלעדי לפרלאן מנדי בעונה האחרונה. בלם הגיבוי של ריאל ימשיך להיות נאצ’ו, כאשר הוא גם ישמש כגיבוי נוסף בעמדת המגן הימני, בו נמצאים המגן הטבעי דני קרבחאל והקיצוני הטבעי לוקאס ואסקס.
מבחינת שחקנים שאמורים לקבל את נתח הדקות המשמעותי ביותר העונה, יש שבעה שחקנים על ארבע עמדות שמקומם הטבעי הוא בהגנה. זה נראה כאילו ריאל קיבלה את העובדה שהיא לא תמצא מחליף לקרבחאל, למרות השארתו של אלברו אודריוסולה שחזר מהשאלה בפיורנטינה, ומעדיפה להשאיר את ואסקס כגיבוי, זאת לאחר שנים בהן חיפשה שחקן שזהו מקומו הטבעי. חמישה שחקנים אחרים יחלקו את שלוש עמדות השדה הנותרות, כאשר חיסור של אחד מהם עלול להותיר את אנצ’לוטי ללא יותר מדי ברירות והוא יצטרך לתת הזדמנויות גם לחסוס ואייחו.
הקישור זה החלק הקל במשוואה, אבל גם הטריקי. שלישיית הקישור האגדית של קאסמירו, לוקה מודריץ’ וטוני קרוס חצתה את גיל 30, כאשר אחד מהם אפילו יותר קרוב ל-40. גם כושר המשחק של השניים האחרונים, או לפחות היכולת להחזיק 90 דקות לאורך כל העונה, מוטלים בהרבה מאוד ספק. למזלה של ריאל, יש לה שלושה שחקנים אדירים שמחכים על הספסל.
נתחיל בפדריקו ואלוורדה, שאמור להיכנס לנעליו של לוקה מודריץ’ בקרוב. אמנם היכולות ההתקפיות של הקרואטי זה משהו שאי אפשר לחקות או לשחזר, אבל מבין שחקני הספסל של ריאל מדריד, האורוגוואי הוא הקשר עם היכולות ההתקפיות הכי גבוהות שיש לאנצ’לוטי כגיבוי. הוא יכול לשחק גם בעמדת הקיצוני ולשחק בעת הצורך גם בכנף כקשר ימני וגם כקיצוני ימני, כך שאם הוא ישחק שם ומודריץ’ יישב על הספסל, אנצ’לוטי יבצע שינוי טקטי ויעביר את השחקן שנמצא ב-10 לצד ימין של ואלוורדה ואת השחקן שנמצא ב-8 לצד שמאל, שם ישחק כנראה אחד מהצרפתים הצעירים שיהוו את הבסיס של ריאל לעשור הקרוב.
אותם צרפתים הם אדוארדו קמאבינגה בן ה-19 וטשואמני בן ה-22. הראשון מתחיל את עונתו השנייה בריאל ואחרי פתיחה מוצלחת והמשך צולע, הוא סיים את השנה בקול תרועה והיה האס מהספסל של הבלאנקוס במשחקי ההכרעה האחרונים של ליגת האלופות. מעבר ליכולות המסירה הנהדרות שלו, קמאבינגה שחקן פיזי שיודע לתקל במקום הנכון ובזמן הנכון ויוסיף עוד ממד הגנתי בדקות בהן ישחק, ככל הנראה על העמדה של קרוס אבל בצד שמאל. השני מגיע כדי לרשת את קאסמירו ושולמו עליו כ-80 מיליון אירו לא כולל בונוסים. הפוטנציאל ההגנתי שלו מאוד גדול ובדומה לקמאבינגה, טשואמני יקבל את הדקות בהן קאסמירו יצטרך מנוחה וינצל את השנה הקרובה בעיקר ללמידה, רגע לפני שהלפיד עובר לדור הבא.
בהתקפה יש סיפור מעניין. ב-13 השנים האחרונות, מאז שבנזמה וכריסטיאנו רונאלדו נחתו בברנבאו, ריאל מדריד לא מצאה שחקן שיהווה מחליף ראוי להם מהספסל. לוקה יוביץ’, מריאנו, אלברו מוראטה, בורחה מיוראל וצ’יצ’אריטו ניסו, אבל קשה להגיד שאפשר היה לסמוך עליהם ל-90 דקות שלמות בחוד של הבלאנקוס. השנה, ריאל החליטה לשנות קונספט ולהביא את החלוץ המחליף של בנזמה באלתור, עם אדן הזאר, שיכול מאוד לעבוד.
למרות הפציעות והיכולת הרעה במדריד, הזאר הוא שחקן כדורגל נהדר. העמדה היותר מרכזית תאפשר לו למשוך יותר תשומת לב משקיבל באגף ולשחרר את ויניסיוס ורודריגו עם כדורי עומק פנימה. החיסרון המשמעותי יהיה בהגבהות לרחבה, אבל אלופת אירופה הוכיחה מספר פעמים בעבר שעם סגל השחקנים שיש לה, היא יכולה להסתדר גם בלי יותר מדי הגבהות לרחבה ולהתבסס על מסירות על הדשא.
אם כבר הזכרנו את שני הברזילאים, אז הם אמורים להיות אלו שיובילו את ההתקפה בעונה הקרובה של הבלאנקוס לצד בנזמה, אבל גם להם לא בטוח שיש מחליפים ראויים. מרקו אסנסיו רואה מולו את הדלת החוצה וכרגע לא יוצא ממנה, מריאנו לא ברמה ואנצ’לוטי יצטרך להשאיל שחקנים מעמדות אחרות, כמו את ואלוורדה או ואסקס, כדי לחפות על חוסרים במידה ויהיו. למרות גילם הצעיר, יהיה קשה לשני הקיצוניים להחזיק 70 משחקים בעונה שלמה, ויהיה מעניין לראות איך כל העומס ינוהל, במיוחד בעמדה כה חשובה וכה חסרה.
הגיל הממוצע בהרכב ריאל מדריד שפתח בגמר ליגת האלופות בעונה שעברה הוא 29. רוב שחקני הסגל המרכזיים של הקבוצה הם מעל גיל 30 וזאת העונה שתסמל את חילופי הדורות בסנטיאגו ברנבאו, שצפוי להיפתח מחדש בשלמותו לאחר שעבר שיפוץ בשנים האחרונות. עם 18 שחקנים לגיטימיים בסגל, הבלאנקוס יצטרכו לנתב בין הרצון לנצח ולזכות בכל התארים לבין להישאר בריאים.
הסחיטה תהיה גדולה מאוד והתחרות עצמה בכל החזיתות רק התגברה. ברצלונה יצאה לקניות וחזרה עם סגל עמוק כמעט בכל עמדה, מנצ’סטר סיטי סוף סוף מצאה חלוץ, ליברפול ביצעה שינויים קוסמטיים ופאריס סן ז’רמן שמרה על כל השחקנים החשובים שלה ונראית כאילו היא סוף סוף התחברה.
המשימה של אנצ’לוטי בעונה שעברה הייתה קשה וכעת היא נהפכה לקשה עוד יותר. מעונה בה כל הכוכבים הסתדרו הוא יצטרך להתייצב בפני אתגרים שאף מאמן לא חווה מעולם עם סגל מצומצם ובוגר ברובו. אם המלכה של אירופה רוצה להמשיך לשמור על הכתר גם בזירה האירופית וגם בזירה המקומית, היא תהיה חייבת להיות נחושה וחזקה פיזית, ובעיקר מנטלית, כדי להתמודד עם אותם דברים שעשתה בשנה שעברה. אומרים שברק לא מכה באותו מקום פעמיים, אבל אם יש משהו שלמדנו ב-2022 זה שאף פעם אסור להספיד את ריאל מדריד. אז למרות הסגל הקצר והמשחקים המרובים, האלופה כאן כדי להישאר, לפחות לעוד ריקוד אחרון אחד.
ניתן להאזין לפרק גם דרך אפליקציית Spotify ואפליקציות הפודקאסטים של אפל ושל גוגל.